Ruoka

Helsinkiläisravintolan keittiössä paistuvat kaikkien aikojen kuohkeimmat banaanipannukakut – tämä yksi ainesosa tekee letuista täydelliset

Banaanipannukakut on suosittu aamupala-annos, sillä ne valmistuvat helposti ja nopeasti. Moni on tottunut käyttämään taikinassa kananmunaa, vaikka kaikkien aikojen banaanipannaritaikina syntyy ihan toisesta ainesosasta.

Banaanipannukakut on suosittu ja terveellinen herkku, joka syntyy kotikeittiössä käden käänteessä. Moni banaanipannareita kokannut kuitenkin tietää, että joskus lopputulos muistuttaa kaikkea muuta kuin lettua.

Toisinaan taikinakasat hajoilevat pannulla, ja lopputulos on repaleinen ja lässähtänyt. Banaanipannukakut myös palavat herkästi pohjaan.

Yhdessä paikassa moista ongelmaan ei ole, vaan banaanipannareiden valmistus osataan poikkeuksellisen hyvin, helsinkiläisravintola Green Hippossa nimittäin. Ravintolan aamiaishitiksi nousseet banaaniletut ovat täyteläisen paksuja ja kuohkeita. Annoksen kruunaavat nutella ja tuoreet marjat.

Green Hippo tunnetaan parhaiten terveellisistä, kasviruokapainotteisista annoksista. Kuva: Green Hippo
Green Hippo tunnetaan parhaiten terveellisistä, kasviruokapainotteisista annoksista. Kuva: Green Hippo

Green Hipposta on sittemmin tullut yksi kaupungin suosituimmista aamupalapaikoista, joka tarjoaa banaanipannareiden lisäksi muun muassa smoothie bowleja, avokadoleipiä ja terveellistä kasvisruokaa.

Mutta kuinka ravintola loihtii täydellisen kuohkeat banaanipannukakut, kun kotona lopputulos on jotain aivan muuta? Kotiliesi soitti keittiöpäällikkö Jaakko Kumpulalle ja kysyi täydellisten pannareiden salaisuutta.

Unohda kananmuna pannaritaikinasta

Herkullisten banaanikakkijen resepti kehitettiin neljä vuotta sitten, kun ensimmäinen Green Hippo avattiin Punavuoreen. Koska yksi omistajista oli keliaakikko, ajatuksena oli luoda paitsi gluteeniton, myös vegaaninen pannariresepti.

Siis sellainen herkku, joka sopisi jokaiseen suuhun. Syntyi idea banaaniletuista, mutta tyypillisessä banaanipannariohjeessa on banaanin lisäksi kananmunaa. Usein käytetään myös hiukan vehnäjauhoja ja mausteita maun mukaan.

Lue myös: Keliaakikko paljastaa: Nämä ovat parhaat gluteenittomat herkut

Green Hippon aamupala kertää ravintolaan asiakkaita usein ruuhkaksi asti. Kuva: Green Hippo
Green Hippon aamupala kertää ravintolaan asiakkaita usein ruuhkaksi asti. Kuva: Green Hippo

Green Hippossa päädyttiin kuitenkin tekemään toisin, ja pannaritaikinasta jätettiin pois kananmuna. Se on korvattu ksantaanilla, joka on sokerista valmistettava luontainen sakeuttamisaine. Ksantaani korvaa sitkon gluteenittomassa leivonnassa ja antaa kuohkeutta ja paksuutta.

Pannaritaikina on usein löysää, mutta ksantaanin ansiosta taikinan koostumus on aivan eri luokkaa.

”Lopputuloksena pannukakkutaikina on niin paksua, että se annostellaan pannulle pursotuspussista”, Kumpula kertoo.

Green Hippossa ei myöskään käytetä vehnäjauhoja, vaan ne on korvattu gluteenittomilla jauhoilla. Lisäksi taikinasta löytyy hieman sokeria ja suolaa – sekä tietysti tärkein ainesosa, eli banaanit.

”Banaanipannukakut ovat olleet yksi suosituimmista annoksista jo alusta alkaen, eikä reseptiä ole sen koommin muuteltu”, Kumpula sanoo.

Kumpula vinkkaa, että parhaat pannarit valmistuvat hiukan tummentuneista banaaneista, sillä ne ovat kaikkein makeimpia.

”En lähtisi sellaisista kaupan tasaisen keltaisista tekemään banaanipannareita.”

Nappaa alta Kotilieden resepti vegaanisiin banaanilettuihin. Kun tuohon lettutaikinaan lisää ksantaanin, syntyvät kaikkien aikojen kuohkeimmat letut Green Hippon tyyliin.

Lue myös: Banaaniletut tehdään ilman maitoa ja munia

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helsinkiläisravintolan keittiössä paistuvat kaikkien aikojen kuohkeimmat banaanipannukakut – tämä yksi ainesosa tekee letuista täydelliset

Susse

Hei, mistä se banaanipannukakkujen resepti löytyy?

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei Susse! Green Hippo pitää oman tarkan banaanipannareiden ohjeen salaisuutena. Kokeile banaanilettuja Kotilieden suositulla reseptillä: https://kotiliesi.fi/resepti/banaaniletut/

Sinun täytyy kommentoidaksesi.