Ruoka

Käärijä-juoman huuma ei ole laantunut – näin teet ananakselle ja kookokselle maistuvan hittidrinkin kolmella eri tyylillä

Käärijä juoma eli cha cha cha juoma on muodossa tai toisessa ollut suomalaisten huulilla keväästä lähtien. Suomen 2023 euroviisukappaleessa on isossa roolissa kookoksen ja ananaksen makuinen Piña Colada, mutta myös tuopit ja samppanja saavat sanoituksessa huomion.

Käärijä juoma maistuu ananakselle ja kookokselle, sillä Suomen euroviisuedustaja Käärijä eli Jere Pöyhönen on nostanut Piña Coladan kansan huulille. Cha Cha Cha -kappaleen sanoituksessa Piña Colada mainitaan useampaan otteeseen. 

Muutama piña colada on jo takana / Silti mul on vielä naamataulu vakava / Ilta on vielä nuori ja aikaa kumota / Tää jäinen ulkokuori on aika tuhota.

Käärijä sijoittui viisuissa toiselle sijalle, eikä huuma ole laantunut: baaritiskillä Piña Coladaa tilataan selvästi enemmän kuin aiemmin. Moni ravintola ottikin Piña Coladan listalleen euroviisuhuuman myötä – joko alkuperäisenä versiona tai pienellä twistillä.

Käärijä juoma maistuu Piña Coladalta

Piña Colada on Puerto Ricosta kotoisin oleva klassikkodrinkki, joka keksittiin paikallisessa Caribe Hilton -hotellissa vuonna 1954. Piña Colada nimitettiin Puerto Ricon kansallisjuomaksi vuonna 1978 ja se on noussut tunnetuksi ympäri maailman.

Tärkeintä juomassa ovat laadukkaat raaka-aineet. Klassisesti Piña Colada valmistetaan vaaleasta rommista, kookoskermasta sekä ananas- ja limemehusta. Täydellinen juoma on koostumukseltaan kermainen ja kuohkea. 

Piña Coladasta on olemassa tuhansia erilaisia reseptejä, joissa raaka-aineiden mittasuhteet vaihtelevat. Ominaista juomalle on kookoksen maku sekä erityisesti kookoksen suhde ananakseen, jotta saavutetaan oikeanlainen kermaisuus ja makeus. Perinteisesti juoma sekoitetaan tehosekoittimessa jäämurskan kera. Jos mittasuhteet ovat pielessä, juomasta tulee herkästi vetistä. 

Juoman makua voi halutessaan terästää tilkalla cachacaa eli brasilialaisella sokeriruokomehusta valmistetulla viinalla, joka tuo makuun hehkeää lattaritwistiä.

Cha cha cha -juoma – Piña Colada twistillä

Alkuperäinen Piña Colada sisältää tujusti rommia, mutta Käärijä juoma taipuu myös alkoholittomaksi mocktailiksi. Alkoholiton piña colada -mocktail sekoitetaan jäisistä ananaspaloista, ananasmehusta ja kookoskermasta, jolloin Käärijä juoma sopii vaikka maanantaiaamuun. 

Piña Colada spritz -juomassa maistuu ananaksen ja rommin lisäksi kuohuviini. Juoma on ihana sekoitus kahta suosikkijuomaa: hedelmäistä Piña Coladaa ja kuplivaa Aperol Spritziä.

Käärijä juoma suoraan tölkistä

Käärijä juoma voi olla paljon muutakin kuin klassinen Piña Colada. Cha Cha Cha -laulun sanoituksessa osansa saavat myös tuopit ja samppanja. Vuoden 2023 euroviisuhuumasta voikin nauttia monin eri tavoin.

Euroviisuhuumasta on ottanut kaiken irti myös muun muassa kuopiolainen RPS Brewing, joka lanseerasi Käärijän kanssa yhteistyössä Cha Cha Cha Pina Colada 5,0 % Hard Selzer -tölkkijuoman. Hartwall puolestaan kehottaa valmistamaan Piña Colada Spritzin ananaslonkerosta.

Lue myös Anna.fi: Käärijän voittoon siivittänyt Piña Colada -mocktail – tätä juomaa voi kumota vaikka kaksin käsin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Käärijä-juoman huuma ei ole laantunut – näin teet ananakselle ja kookokselle maistuvan hittidrinkin kolmella eri tyylillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.