Ihmiset

Seura: Käärijä-Jere sisuuntui, kun häntä kyykytettiin nuorena: ”Vaikka 170 cm on lyhyt mieheksi, kyllä sillä pärjää”

Käärijä eli Jere Pöyhönen kertoo Seurassa, kuinka on itse aina uskonut mahdollisuuksiinsa artistina. Polulle on kuitenkin mahtunut yksi erityisen vaikea hetki.

Suomen euroviisuedustaja Käärijä eli Jere Pöyhönen on saanut koko Suomen sekaisin. Käärijän vihreästä bolerosta on tehty lukuisia omia versioita ja pottatukasta on tullut kevään trendikkäin kampaus. Cha cha chata hoilataan kodeissa ja baareissa täyttä kurkkua. Tällä viikolla nähdään, miten Käärijä pärjää Euroviisujen finaalissa Liverpoolissa. 

Jere kertoo uudessa Seurassa, että koko hänen perheensä, johon kuuluu äiti, isä ja veljet, ovat lähdössä kannustamaan häntä Euroviisuihin. Finaalin jälkeinen päivä on äitienpäivä ja mikä tahansa kisan tulos on, niin Jeren äiti on lähellä.

”Mun äiti on tosi höpsö ja tomera, tekijätyyppi. Hän on hyvin rakastavainen ja jeesaa aina. Mä rakastan häntä hyvin paljon”, Jere kertoo Seurassa.

Jeren ura Käärijänä lähti nousuun vuoden 2020 alussa. Hän oli päässyt tekemään kokonaisen albumin ja saanut huomiota hyvänä lavaesiintyjänä. Keikkoja oli myyty enemmän kuin aikaisemmin. Sitten alkoi pandemia ja keikat peruuntuivat. Hetki tuntui erityisen vaikealta.

”Paljon silloinkin kyllä tehtiin musaa ja oltiin studiolla, mutta tuli hetkiä, kun ei vaan kiinnostanut. Aloin miettiä jo, pitäisikö elämään keksiä jotain muuta. Alkoi lähestyä kolmekymppiä ja jossain vaiheessa ehkä perhe ja lapset, ja jollain pitää elääkin”, Jere kertoo Seurassa.

Tukea Jere on saanut omalta Käärijä-tiimiltään ja kotijoukoilta. Hän ei ole saanut kuulla vanhemmiltaan, että hänen pitäisi hakea muita töitä tai lähteä opiskelemaan.

Käärijä: Nuoruuden haasteista on ollut hyötyä esiintymislavoilla

Jere kertoo Seurassa, että vaati paljon työtä ja aikaa päästä pisteeseen, että hän on valmis suurelle Euroviisulavalle. Jere on kuitenkin aina uskonut itseensä.

”Mä oon aina tiennyt, että Käärijässä on jotain, mikä voisi iskeä koko kansaan. Mä veikkaan, että se juttu on ihan vaan minä. Jotkut on kysyneet, että miltä tuntuu, kun oma musiikki on aiheuttanut tämmöisen ilmiön. Mutta ei se oo ainoastaan musiikki, vaan kaikki tää, mun kasvot, mun eleet, kaikki”, Jere sanoo Seurassa.

Jere kuvailee itseään hassuttelijaksi ja rääväsuuksi, mutta myös hyvin kiltiksi ihmiseksi. Hän on aina suojellut omaa reviiriään ja pitänyt oman puolensa. Jere ei pidä siitä, kun hänelle kerrotaan, mitä hänen pitäisi tehdä.

”Mä veikkaan, että se tulee jostain sieltä, että sua on joskus kyykytetty, tiettyjen syiden takia”, Jere kertoo Seurassa.

Nämä syyt liittyvät Jeren pituuteen. Hänessä nostatti uhoa nuorempana, kun hänet tiputettiin C-junioreiden jääkiekkojoukkueesta, koska hän oli ”liian lyhyt pelaaja”.

”On se tietynlainen uho aina ollut mussa. Mutta ehkä siinä on semmosta ollut, kun oot vähän lyhyempi kuin muut, että sun täytyy tehdä jotain muuta, että oot isompi kuin muut. Vaikka 170 on lyhyt mieheksi, kyllä sillä pärjää. Pääsen Lintsin laitteisiin kumminkin”, Jere sanoo Seurassa.

Jeren uhosta, oli se luontaista tai nuoruuden kyykytyksen seurausta, on ollut hänelle hyötyä esiintymisessä. Käärijän energia on iso osa hänen viehätystään.

”Mun tavoite on olla Suomen paras live-esiintyjä”, Jere sanoo Seurassa.

Lue myös Seuran juttu: Euroviisuedustaja Käärijä oli lähellä menettää henkensä – kokemus rohkaisi tavoittelemaan unelmia: ”Mikään ei ole tähtiin kirjoitettu”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Käärijä-Jere sisuuntui, kun häntä kyykytettiin nuorena: ”Vaikka 170 cm on lyhyt mieheksi, kyllä sillä pärjää”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.