Jamie Oliver jakaa suosikkijouluohjeensa Kotilieden lukijoille: ”Cannoli on upea herkku!”

Kotiliesi sai ainutlaatuisen tilaisuuden haastatella Jamie Oliveria. Uuden Italia-aiheisen keittokirjan hiljattain julkaissut huippukokki jakaa nyt Kotilieden lukijoille suosikkijoululeivonnaisensa, suussasulavan suklaacannolin ohjeen. Suoraan Italiasta, tietenkin!

Brittikokki Jamie Oliver jaksaa! Hän on luonut omaisuuden ja ruokaimperiumin ohjeillaan, keittokirjoillaan ja tv-ohjelmillaan.

Stressaavan työn vastapainona huippukokilla on suurperhe: tyttäret Poppy, Daisy ja Petal sekä pojat Buddy ja River ovat isälleen päivittäinen ilon aihe.  Myös Jools-vaimo ymmärtää miehensä kiireitä.

Lue myös: Näin teet italialaisen marengin

Uusinta Jamien italialainen keittiö -keittokirjaansa (Readme.fi) varten Jamie Oliver matkusteli pari vuotta pitkin Italiaa. Italiaiset nonnat ja mammat saavat Jamielta täydet pisteet ruoanlaittajina.

Hän kokkasi näiden naisten kanssa ja pääsi antamaan perinteisille ohjeille oman kosketuksensa.

Jamie ja cannoli

Suklainen Cannoli sulaa myös Jamie Oliverin suussa.

”Rakastan Italiaa ja italialaista elämänmenoa! Italia ei mene koskaan muodista. Niin moni asia italialaisessa keittiössä on totta: sekä nopeat herkut että hidas kokkailu, kauden ainesten arvostaminen ja Välimeren terveellinen ruokavalio. Ja myös ymmärrys siitä, että hyvät hiilihydraatit eivät ole pahasta. Kaikki se on ihanaa!”, Jamie Oliver hehkuttaa Kotiliedelle.

Jamie Oliver ei olisi Jamie Oliver jos hän vain jäljentäisi nonnien ja mammojen perinnereseptejä omaan kirjaansa. Hän on oppinut ymmärtämään syvällisesti italialaista keittiötä, mutta haluaa myös antaa jotain ekstraa ohjeille.

Niinpä usein ruokalajien ohjeissa on aina pieni vinkki, miten muunnella reseptiä ainesosien tai tekniikan suhteen.

Lue myös: Viikunasinappi on nopea jouluyllätys

 ”Cannoli-taikinan tekeminen on superhelppoa”

Hyvä esimerkki Jamie Oliverin kädenjäljestä on joulunaikaan sopiva jälkiruokaherkku suklaacannolit. Hän halusi korostaa perinneherkun ylellisyyttä lisäämällä ricottatuorejuuston määrää reseptissä.

Cannolli-muotit hän neuvoo puristamaan normaalia pienemmiksi, niin että halkaisijaksi tulee vain kaksi senttiä.

”Cannoli on upea herkku. Todellista Italiaa on pastan muotoilu miljoonin tavoin, ja cannoli jatkaa tätä perinnettä suolaisesta makeaan. Ohjeen cannolit ovat vähän perinteisiä pienempiä. Ne ovat herkullisen paheellisia: ihana yhdistelmä grapalla maustettua ricottaa, rapeaa kuorta ja samettista suklaata. Bellissimo!”

Jos uuden reseptin kokeilu hermostuttaa, Jamie vakuuttaa, että kaikki onnistuu, kunhan seuraa ohjetta:

”Taikinan tekeminen on superhelppoa. Putkien täyttö voi olla vähän hankalaa. Täytä ne pursottimella. Tai voit vain paistaa taikinakuoren pieninä kiekkoina­ ja koota kerrosleiviksi”.

Jamie antaa myös suosituksensa tarjoiluun:

”Tarjoile cannolit pikku­herkkuna espresson tai jälkiruokaviinin kera.”

Poimi talteen Jamien herkullinen resepti:

Suklaa-cannoli

Suklaacannolien taikina on superhelppo tehdä, huippukokki vakuuttaa .

Jamie Oliverin paheelliset suklaacannolit

24 annosta
valmistusaika 1 ½ tuntia

2 kananmunaa
1/2 dl marsalaviiniä
3 rkl oliiviöljyä
3 3/4 dl hienoa vehnäjauhoa (jauhatus­­aste 00)
1 l ruokaöljyä uppopaistamiseen
600 g ricottajuustoa
1 tl vaniljatahnaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl kaakaojauhetta
1 rkl grappaa
Tarjolle
200 g tummaa suklaata sulatettuna
100 g paahdettuja hasselpähkinöitä

  1. Vatkaa munat, viini ja öljy vaahdoksi. Lisää jauhot. Sekoita kunnes seoksesta muodostuu kiinteä ja sileä taikinapallo. Kääri kelmuun ja anna levätä tunti.
  2. Jaa taikina 24 osaan. Kauli taikinapallo 2 mm:n paksuiseksi. Paina se kevyesti öljytyn cannolimuotin ympärille painaen taikinan reunat kiinni toisiinsa tai voitele ne munalla kiinni.
  3. Kuumenna uppopaistoöljy 180 asteeseen. Upota cannolimuotti, jossa on ympärillä taikinaa, kuumaan öljyyn minuutiksi. Nosta ylös ja valuta. Liu’uta cannoli irti muotista.
  4. Valuta ricotta. Sekoita ricotta, vaniljatahna, hunaja, kaakao ja grappa tehosekoittimessa tahnaksi.
  5. Lusikoi tahna pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota täytettä cannolin sisään.
  6. Tarjoile cannolit sulan suklaan ja murskattujen pähkinöiden kera.

Lisää ihania ohjeita joululeivontaan löydät Kotilieden Leivonta-numerosta 24/2018. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jamie Oliver jakaa suosikkijouluohjeensa Kotilieden lukijoille: ”Cannoli on upea herkku!”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X