Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viikunasinappi

Viikunasinappi kauniissa purkissa on maistuva jouluyllätys.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Viikunasinappi:

  • 6 kuivattua, pehmeää viikunaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl sinappijauhetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ rkl rypsiöljyä
  • 1 tl perunajauhoja
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl konjakkia
  • 1 ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Poista viikunoista kovat kannat ja saksi pieniksi paloiksi pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesitilkka. Keitä pari minuuttia samalla sekoitellen. Anna hillon jäähtyä.

2. Sekoita toisessa kattilassa sinappijauhe, kerma, kananmuna, sokeri, öljy ja perunajauho tasaiseksi. Kiehauta ainekset, mutta älä keitä.

3. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää joukkoon etikka, konjakki ja viikunahillo. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä kunnolla. Anna sinapin maustua ennen tarjoilua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään. Valmista sinappia syntyy 1 1/2 dl.

Lisää reseptejä:

Puolukkasilli Karpaloviinietikka Portterilimppu Maalaispatee Ruoka.fi: Lempeä ja hedelmäinen joulusinappi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikunasinappi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.