Ruoka

Mehua ja nektareita kesämarjoista

Kesän kypsyttämästä marjasadosta valmistuu mehua yhtä hyvin kattilassa kuin mehumaijallakin. Omatekoiset, sakeat nektarit hakkaavat teolliset mehut mennen tullen.

Höyrymehun valmistamiseen tarvitsee höyrymehustimen eli mehumaijan. Mehumaijalla valmistettavaan marjamehuun sopivat kaikki marjat ja hedelmät sekä näiden sekoitukset. Parhaiten mehua irtoaa ylikypsistä marjoista.

Jollei omista mehumaijaa, voi valmistaa marjamehua kattilassa. Kovakuorisille marjoille, kuten herukoille, karviaisille tai puolukoille kannattaa varata hiukan enemmän vettä kuin mansikoille, vadelmille tai mustikoille.

Neljä nektaria

Soseutetuista marjoista voi valmistaa sakeita nektareita, jotka korvaavat teolliset tuoremehut aamiaispöydässä. Sopivina annoksina pakastetut nektarit antavat aitoa kesämarjan makua myös smoothieille, drinkeille ja jälkiruoille.

Punaisten marjojen nektariin sopivat vadelmat, mansikat ja herukat. Kesänektariin käytetään yhtä paljon mustikoita ja vadelmia tai mansikoita. Mansikkanektari saa makua tuoreesta basilikasta ja limetistä.

Marjanektariin voi sekoittaa erilaisia marjoja ja hedelmiä, kuten mustikoita, vadelmia, herukoita, mansikoita, puolukoita ja omenaa.

Lisää vinkkejä säilöntään:
Marjamehu on makua pullollaan
Marjat säilöön mehuina ja hilloina
Omena mehuksi
Ruoka.fi: Hilloa helposti

Kuvat: Jorma Marstio

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehua ja nektareita kesämarjoista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.