Ruoka

Miten laskiaispulla syödään oikeaoppisesti? Pullataituri Teemu Aura vastaa ikuisuuskysymykseen ja paljastaa oman jännän dippaustyylinsä

Miten laskiaispulla syödään? Miten sinä syöt laskiaispullan? Tämä kysymys puhututtaa usein kahvipöydässä. Kysyimme huippukokki Teemu Auralta, mitä mieltä hän on erilaisista haukkaisuista.

Laskiaisen korvalla monessa kahvipöydässä käydään kiivasta keskustelua oikeasta tavasta syödä suomalaisten sesonkiherkku. Seurueisiin mahtuu monenlaisia pullansyöjiä. On heitä, jotka syövät pullan hatun ensin ja heitä, jotka haukkaavat kokonaisesta pullasta. Toiset taas haluavat pitää näppinsä puhtaina ja nauttia pullan haarukalla ja veitsellä.

Keskustelu oikeasta syöntitavasta tuskin johtaa ratkaisuun. Ei ole olemassa oikeata tai väärää tapaa syödä laskiaispulla, sanoo leipuri Teemu Aura.

”Erilaisia syöjiä löytyy yhtä paljon kuin pulliakin.”

Teemu on seurannut pullakeskustelua läheltä perustettuaan leipomo Patisserie Teemu Auran vuonna 2011. Kaikista erikoisin pullansyöntitapa on hänen mielestään pullan kostuttaminen lämpimään maitoon. Perinne johtaa juurensa yli sadan vuoden taakse, jolloin laskiaispullat syötiin ilman täytteitä.

”Itse ehkä tekisin vaniljakastikkeen, jos menisin dippauslinjalle”, Teemu tuumii.

Lue myös: Pulla päivässä, kaksi parhaassa! Huippukokki Teemu Aura kertoo, kuinka syntyy täydellinen pulla

Miten sinä syöt laskiaispullan? Vastaa kysymykseen jutun lopussa!
Miten sinä syöt laskiaispullan? Vastaa kysymykseen jutun lopussa! © iStockphoto

Miten laskiaispulla syödään? Teemu Aura syö pullan repimällä

Leipuri itse on suuri laskiaispullan ystävä. Parhaimmillaan Teemu syö sesongin aikana pullan päivässä. Lempitäyte on ehdottomasti mantelimassa.

Laskiaispulla katoaa lautaselta pala palalta repimällä.

”Ensin otan kannen päältä ja kaavin siihen täytettä. Sitten revin paloja pullan sivusta ja dippaan täytteeseen. Kaikki siis dipataan”, Teemu sanoo.

Joskus Teemu syö pullan myös aseilla, mutta kokonaisena hän ei sitä söisi.

”Se on ehkä brutaalein tapa. Sillä tavalla pulla on aika mahdotonta syödä järkevästi ilman, että menee aika sottaiseksi. Itseltäni se ei ole ainakaan vielä onnistunut.”

Lue myös: Laskiaispulla on kauden odotetuin herkku – katso ihanimmat ohjeet ja hauskimmat täyteideat

Katso videolta, miten Kotilieden toimituksessa syödään laskiaispulla:

Testaa, syötkö laskiaispullan samalla tavalla, kuin muut suomalaiset!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten laskiaispulla syödään oikeaoppisesti? Pullataituri Teemu Aura vastaa ikuisuuskysymykseen ja paljastaa oman jännän dippaustyylinsä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.