ruokaisat juustoleivät

Muistatko vielä 80-luvun suosikkiruoan lämppärit? Valmista lämpimiä voileipiä

Nyt matkataan ajassa muutama vuosikymmen taaksepäin. Aikakonetta ei tarvita, sillä matkalle kahdeksankymmentäluvun makumuistoihin siivittävät lämpimät voileivät eli lämppärit. Tässä neljä maukasta ohjetta, joilla päivität retroklassikon nykypäivään.

Kinkku, juusto ja tomaatti ovat lämpimien leipien klassikkotäytteet. Ruokaisat juutoleivät päivitetään hetkessä nykypäivään sipaisemalla chiapattaviipaleille punaista pestokastiketta ja vaihtamalla perinteiset makkaraviipaleet ilmakuivattuun kinkkuun sekä arkiemmental pehmeään vuohenjuustoon tai mozzarellaan.

Lämpimät salamivoileivät

Tulisiin juusto-salamisandwicheihin tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Panosta siis laatuun, niin saat leivistä kaiken ilon irti. Rouheisten leipäviipaleiden väliin sujautetaan hyvää salamia ja taleggiojuustoa. Mausteinen sinappi ja jalapenoviipaleet tuovat tarvittavaa lisäpotkua. Uunin sijasta nämä leivät paahdetaan voileipägrillissä tai vohveliraudalla.

lämpimät salvialeivät

Jos suomalaisilta kysytään suosikkipizzan täytteitä, on kinkku, ananas ja sinihomejuusto vahva voittajasuosikki. Samat täytteet ihastuttavat myös näissä lämpimissä salvialeivissä, joihin tuoreet salvianlehdet nimesä mukaan tuovat oman veikeän vivahteensa.

mozzarella-leipäset

Nämä mozzarella-leipäset tehdään taikinaa myöten alusta alkaen itse. Tomaatilla, mozzarellalla ja parmesaanijuustolla täytetyt pikkupizzan kaltaiset lämppärit ovat näppärää sormiruokaa, jotka sopivat pikkusuolaisiksi sellaisenaan tai ruokaisaksi lisäksi sosekeittojen tai raikkaan salaatin seuraan.

Maista myös näitä lämpimiä leipiä:

leipätaskut

Leipätaskut

Metsästäjän leipä

Metsästäjän leipä

braai-leipä

Braai-leipä

Ruoka.fi: Lämmin sienileipä

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Muistatko vielä 80-luvun suosikkiruoan lämppärit? Valmista lämpimiä voileipiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X