Lämpimät leivät maistuvat kaikille – lämppärit ovat rakastettu retroherkku
Nyt matkataan ajassa muutama vuosikymmen taaksepäin. Aikakonetta ei tarvita, sillä matkalle kahdeksankymmentäluvun makumuistoihin siivittävät lämpimät voileivät eli lämppärit. Tässä neljä maukasta ohjetta, joilla päivität retroklassikon nykypäivään.
Lämppärit toimivat joka tilanteessa. Lämpimät leivät sopivat erityisen hyvin välipalaksi ja iltapalaksi. Lämppäriestä voi koostaa myös herkullisen aterian raikkaan salaatin kanssa.
Kinkku, juusto ja tomaatti ovat lämpimien leipien klassikkotäytteet. Ruokaisat juutoleivät päivitetään hetkessä nykypäivään sipaisemalla chiapattaviipaleille punaista pestokastiketta ja vaihtamalla perinteiset makkaraviipaleet ilmakuivattuun kinkkuun sekä arkiemmental pehmeään vuohenjuustoon tai mozzarellaan.
Tulisiin juusto-salamisandwicheihin tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Panosta siis laatuun, niin saat leivistä kaiken ilon irti. Rouheisten leipäviipaleiden väliin sujautetaan hyvää salamia ja taleggiojuustoa. Mausteinen sinappi ja jalapenoviipaleet tuovat tarvittavaa lisäpotkua. Uunin sijasta nämä leivät paahdetaan voileipägrillissä tai vohveliraudalla.
Jos suomalaisilta kysytään suosikkipizzan täytteitä, on kinkku, ananas ja sinihomejuusto vahva voittajasuosikki. Samat täytteet ihastuttavat myös näissä lämpimissä salvialeivissä, joihin tuoreet salvianlehdet nimesä mukaan tuovat oman veikeän vivahteensa.
Nämä mozzarella-leipäset tehdään taikinaa myöten alusta alkaen itse. Tomaatilla, mozzarellalla ja parmesaanijuustolla täytetyt pikkupizzan kaltaiset lämppärit ovat näppärää sormiruokaa, jotka sopivat pikkusuolaisiksi sellaisenaan tai ruokaisaksi lisäksi sosekeittojen tai raikkaan salaatin seuraan.
Maista myös nänä lämpivät leivät eli lämppärit:
Lue myös Anna.fi: Lämmin sienileipä
Myös nämä jutut saattaisivat kiinnosta sinua:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämpimät leivät maistuvat kaikille – lämppärit ovat rakastettu retroherkku