Ruoka

Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala

Lämpimät leivät eli lämppärit ei ole vain 80-luvun retroherkku, vaan myös viikonlopun herkkuaamiainen, helppo pikalounas ja ruokaisa iltapala. Poimi suosikkisi nopeiden tonnikalapaninien, tulisten juusto-salamisandwichien ja uppomuna-pekonileipien joukosta.

Lämpimät voileivät ovat herkkuruoka, joka sopii moneen tilanteeseen.  Lämpimät leivät ovat viikonlopun herkkuaamiainen, helppo pikalounas ja ruokaisa iltapala. Lisää leivän viereen raikasta salaattia, niin saat kokonaisen aterian.

Kokosimme Kotilieden herkullisimmat lämpimät leivät. Kurkkaa ohjeet ja valitse suosikkisi!

1. Lämpimät voileivät: Tuliset tonnikalapaninit

Tulisella harissatahnalla tuunatut ruokaisat tonnikalapaninit valmistuvat voileipägrillissä muutamassa minuutissa. Sujauta väliin myös tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita ja viimeistele maku aromikkaalla cheddarjuustolla.

tuliset tonnikalapaninit

Ohje: Tuliset tonnikalapaninit

2. Ruokaisat juustoleivät

Kinkku, juusto ja tomaatti ovat lämpimien leipien klassikkotäytteet. Retroherkku päivitetään hetkessä nykypäivään sipaisemalla chiapattaleipäviipaleille punaista pestokastiketta ja vaihtamalla perinteiset makkaraviipaleet ilmakuivattuun kinkkuun sekä arkiemmental pehmeään vuohenjuustoon tai mozzarellaan.

ruokaisat juustoleivät

Ohje: Ruokaisat juustoleivät

3. Kielen vievät kinkkuleivät

Myös nämä herkkuleivät saavat väliinsä mozzarellajuustoa ja ilmakuivattua kinkkua. Huippuhyvien aamiasleipien juju on kastaa leivät munamaidossa ja paahtaa ne sitten rapeiksi voileipägrillissä tai vohveliraudassa. Jos et omista grilliä, voi leivät paistaa myös paistinpannulla nokareessa voita.

Kinkkuleivät

Ohje: Kinkkuleivät

4. Lämpimät voileivät: Tuliset kinkku-juustosandwichit

Näiden rouheisten leipäviipaleiden väliin sujautetaan hyvää salamia ja aromikasta Taleggio-juustoa. Mausteinen sinappi ja jalapenoviipaleet tuovat tarvittavaa lisäpotkua. Raaka-aineita on vain muutama, joten panosta niissä laatuun. Uunin sijasta tuliset juusto-salamisandwichit paahdetaan voileipägrillissä tai vohveliraudalla.

Lämpimät voileivät: tuliset juusto-salamivoileivät

Ohje: Tuliset juusto-salamisandwichit

5. Uppomunaleivät viikonloppuaamiaselle

Rapeaksi paahdettu pekoni ja sisältä valuvaksi jätetty uppomuna ovat koukuttavan hyvä yhdistelmä, josta kermaisen pehmeä avokado tekee täydellisen. Lastaa täytteet paahtoleivän päälle, viimeistele makutrio rucolalla ja tarjoa leipä viikonlopun herkkuaamiaisella.

uppomunavoileivät

Ohje: Uppomunaleivät

Lue myös Anna.fi: Lämpimät leivät sopivat evääksi töihin ja iltapalaksi kotiin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.