Ruoka

Pipari vai piparitaikina? Äänestä, kumpi on parempaa!

Paistettuna vai raakana on joulusesongin kuumin kysymys.

Kohta pääsee piparitalkoisiin. Sitä ennen on aika esittää makunystyröitä kutkuttava kysymys: kumpi onkaan parempaa, piparit vai piparitaikina?

Toimituksessa piparitaikina jyräsi piparit. Lue perustelut alta.

Piparitaikina kelpaa sellaisenaan

”Piparitaikina päihittää paistetut piparit mennen tullen! En juuri koskaan tee piparitaikinaa itse, mutta kaupan valmistaikina maistuu sellaisenaan nautittuna makoisammalta kuin valmiit piparit. Annan taikinan sulaa ja lusikoin mausteista tahnaa sitten suuhuni. Näön vuoksi on tietenkin myös paistettava muutama pipari.”

piparitaikina
Piparitaikina – maistuu paremmalta kuin miltä näyttää.

”Parasta Netflix-naposteltavaa on jäinen piparitaikina ohuina lastuina vuoltuna.”

”Itse tehty piparitaikina on parasta, mitä tiedän. Itse tehtyä taikinaa lusikoidaan kattilasta tuoreeltaan lämpimänä sekä jääkaapin viilentämänä. Tavoite on popsia taikinaa mahdollisimman paljon ennen paistamista.”

”Piparitaikina syödään meillä aina ennen paistamista. Jätskin seassa taikinahiput ovat herkkua.”

”Taikina on ilman muuta parempaa kuin pipari paistettuna. Taikina on mehukas, pipari kuiva, pölyisen tuntuinen. Sileä taikinapötky pyöritellään käteen sopivaksi ja sitten nautitaan suun täydeltä. Tärkeää on, että taikinaa on suu täynnä, pikkupuraisut eivät tuo samaa nautinnon tunnetta. Leipoessa piparien välit kerätään valmiiksi suupötkyä varten.”

”Ehdottomasti taikina, mutta en tee sitä itse vaan oikaisen ja haen valmiina kaupan pakastealtaasta. Syön taikinan vielä kohmeisina tikkuina, jollaiseksi valmistaikinan saa veitsellä leikattua. Maut sulavat suuhun.”

”Pipari on parasta sormella suoraan paljusta vedettynä. Näin siksi, että taikina on makeaa, kosteaa ja paksua suussa. Taikinaa ei tosin voi syödä suuria määriä.”

Pipari maistuu homejuuston kanssa

”Parasta on valmis, paistettu pipari, vaan ei koskaan paljaaltaan. Parasta se on homejuuston kanssa. Toiseksi parasta runsaalla sokerikuorrutteella valeltuna ja karkein koristeltuna.”

”Kaikista parasta on itse tehty pipari Stilton-homejuuston ja hyvän portviinin kanssa.”

”Miksi ihmeessä taikinalla pitää herkutella? Parastahan on paistetut, rapsakat piparit! Ja kuten kollegat sanoivat, juustotarjottimen antimien kera piparit maistuvat talven pimeinä kuukausina.”

Mitä mieltä sinä olet? Voit perustella vastauksesi kommenteissa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pipari vai piparitaikina? Äänestä, kumpi on parempaa!

Leipuritonttu

Valitsin piparin, koska niitä voi syödä enemmän ilman että vatsa tulee kipeäksi. Toki taikinaakin täytyy maistella muutamia kertoja leipoessa.

Ex annas pipareiden ostaja

Jos taikinaa haluaa syödä. Ostakaa annas pipareita, ne on lämpimällä uunipellillä kuivattuja hirvittävältä maistuvia ”känttyjä”. Tähän sopii totuuden siemenen sisältävä sanonta : kuinka hyvää pullaa tästä olisi tullutkaan kun taikinakin on jo näin hyvää?

Jessica🐰

Pipari on paras jouluherkku ja sen takia valitsin piparin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.