Pyöräytä maissikakkuset

Maissi on yksi maailman tärkeimmistä viljelykasveista. Siitä valmistetaan polentapuuroa, popcornia, maissihiutaleita sekä jauhoa, jota käytetään esimerkiksi tortillojen leivontaan.

Maissista saadaan 1-3 tähkää. Suojuslehtien alla oleva tähkä on kypsä, kun sen väri on vaaleankeltainen ja jyvistä irtoava neste on maitomaista.

Tähkän keittoaika on 5-10 minuuttia, grillausaika 10-15 minuuttia. Uunissa maissi kypsyy noin 20 minuutissa.

Maissin jyvät sopivat pannukakkuihin ja hyvin myös leipä- tai sämpylätaikinaan, keittoihin ja pataruokiin.

Maukkaat maissikakkuset syntyvät yhtä helposti kuin pannukakku. Ne voi tehdä niin tuoreista, keitetyistä kuin pakastetuistakin maissinjyvistä.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pyöräytä maissikakkuset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X