Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäshotti

Hedelmäshotti sopii juhlien alkujuomaksi. Tervetuliaisshotissa on talvisia makuja, tarjoa sitä juustolla sipaistun piparin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Hedelmäliemi:

  • 6 dl vettä
  • 2.5 dl sokeria
  • 4 tähtianista
  • 2 kanelitankoa
  • 1 appelsiinin ja sitruunan keltainen kuori
  • 200 g kivettömiä luumuja
  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 2 dl manteli- tai appelsiinilikööriä

Juoma:

  • hedelmien liotusliemi
  • 5 dl Roséglögiä tai muuta vaaleaa glögijuomaa
  • 5 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Mittaa vesi, sokeri, mausteet ja hyvin pestyjen sitrushedelmien kuoret kattilaan ja kiehauta. Kaada kuivahedelmät ja alkoholi liemeen. Anna maustua seuraavaan päivään.

2. Siivilöi liemi ja sekoita joukkoon glögijuoma ja viini. Kuumenna varovasti ja tarjoa lämpimänä. Käytä hedelmät piparitikkujen päällä tai jälkiruokakakussa

Katso myös: Glögi lämmittää


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäshotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.