Hedelmäshotti
Hedelmäshotti sopii juhlien alkujuomaksi. Tervetuliaisshotissa on talvisia makuja, tarjoa sitä juustolla sipaistun piparin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Hedelmäliemi:
- 6 dl vettä
- 2.5 dl sokeria
- 4 tähtianista
- 2 kanelitankoa
- 1 appelsiinin ja sitruunan keltainen kuori
- 200 g kivettömiä luumuja
- 200 g kuivattuja aprikooseja
- 200 g kuivattuja viikunoita
- 2 dl manteli- tai appelsiinilikööriä
Juoma:
- hedelmien liotusliemi
- 5 dl Roséglögiä tai muuta vaaleaa glögijuomaa
- 5 dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
1. Mittaa vesi, sokeri, mausteet ja hyvin pestyjen sitrushedelmien kuoret kattilaan ja kiehauta. Kaada kuivahedelmät ja alkoholi liemeen. Anna maustua seuraavaan päivään.
2. Siivilöi liemi ja sekoita joukkoon glögijuoma ja viini. Kuumenna varovasti ja tarjoa lämpimänä. Käytä hedelmät piparitikkujen päällä tai jälkiruokakakussa
Katso myös: Glögi lämmittää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäshotti