Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hunajaiset ananaspossut

Hunajaiset ananaspossut tehdään porsaankyljyksistä tai ribseistä, maustetaan upeassa marinadissa ja kypsennetään hissukseen uunissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Hunajainen marinadi possulle

  • 1 kg possunkylkiluita tai kyljyksiä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl sakeeta tai lihalientä
  • 2 rkl Hoisin-kastiketta tai tummaa soijakastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 tölkki ananasta (340 g)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • persiljaa

Hunajaiset ananaspossut

  • 1 kg possunkylkiluita tai kyljyksiä

Valmistusohje

Hunajaiset ananaspossut valmistuvat helposti näin:Hunajaiset ananaspossut

  1. Huuhdo possunluut tai kyljykset ja pyyhi kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa annospaloihin molemmin puolin reunoille viilto, niin marinadi imeytyy paremmin. Sekoita marinadiin soijakastiketta, hunajaa, viinietikkaa, sakeeviiniä tai lihalientä, Hoisin-kastiketta tai tummaa soijakastiketta, sokeria, hienoksi hakattuja valkosipulinkynsiä, mustapippuria ja paprikaa. Laita kyljykset uunivuokaan vieri viereen, kaada marinadi päälle ja kääntele lihapaloja marinadissa. Anna maustua noin tunnin.
  2. Kypsennä uunissa 200 asteessa tai kiertoilmauunissa 170 asteessa noin 45 minuuttia. Valele välillä marinadilla ja öljyllä.
  3. Lisää porsaanlihan joukkoon ananaspalat tai -renkaat ja anna olla vielä uunissa noin 10 minuuttia. Alenna tarvittaessa lämpötilaa. Koristele ruoka persiljalla.

Vinkki: Maustamiseen voi käyttää myös valmista kastiketta.

Lue myös Anna.fi: Näin valmistuvat kiinalaistyyppiset grilliribsit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunajaiset ananaspossut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.