Jauheliha-punajuuripiirakka
Ainekset
piirakkapohja:
- 0.8 dl graham- tai ruisjauhoja
- 0.8 dl vehnäjauhoja
- 50 g margariinia
- 1.5 rkl Kylmää vettä
täyte:
- jauheliha-punajuurivuokaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl sulatejuustoa
Valmistusohje
Jauheliha-punajuuripiirakka tehdään näin:
- Sekoita jauhot keskenään, nypi sekaan margariini. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa.
- Valmista täyte. Sekoita jauheliha-punajuurivuoan sekaan kananmuna.
- Levitä piirakkataikina voideltuun pieneen piirakkavuokaan tai kahteen annosvuokaan. Levitä täyte pohjan päälle ja nostele muutama pieni nokare sulatejuustoa piirakan pintaan.
- Paista piirakka kypsäksi 200-asteisessa uunissa. Kypsymiseen kuluu noin 15 minuuttia. Tarjoile piirakka yhdessä vihersalaatin kanssa lounaaksi tai ruokaisaksi iltapalaksi.
Katso myös: Valitse oikea jauheliha oikeaan ruokaan – katso parhaat vinkit!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauheliha-punajuuripiirakka