Reseptit

Luumuketsuppi

Ainekset

  • 1 kg luumuja
  • ¾ dl vettä
  • 3 dl ruokokidesokeria
  • 3 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 1.5 tl sinappijauhetta
  • 0.5 tl chilijauhetta
  • 0.5 tl jauhettua neilikkaa
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Luumuketsuppi
  • Noin 8 dl valmista säilykettä.
  • Valmistusaika noin 1,5 tuntia.
  • Maustumisaika 1 vrk.

1. Huuhtele luumut ja laske niiden kappalemäärä. Keitä veden ja sokerin kanssa 20-30 minuuttia, kunnes luumut hajoavat. Kerää luumunkivet kappalemäärän mukaisesti.

2. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää loput ainekset luumusoseeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä poreillen 50 minuuttia. Soseuta tasaiseksi. Käytä sose viikon aikana tai pakasta se.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumuketsuppi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.