Mansikka-nektariinihillo
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 500 g mansikoita
- 500 g nektariineja
- 3 rkl vettä
- 500 g hillosokeria
- 1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
- ripaus vaniljasokeria
Valmistusohje
Ohjeella valmistat noin litran mansikka-nektariinihilloa.
1. Perkaa mansikat ja paloittele ne kattilaan. Huuhtele nektariinit, halkaise ja poista kivet. Pilko ne kattilaan. Lisää vesitilkka. Keitä aineksia noin 10 minuuttia. Jos haluat sileän hillon, soseuta seos ennen kuin lisäät sokerin.
2. Sekoita hillon joukkoon sokeri, pestyn ja raastetun sitruunan kuori sekä puristettu mehu. Keitä aineksia 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta.
3. Mausta mansikka-nektariinihillo ripauksella vaniljasokeria. Purkita kuuma hillo huolellisesti pestyihin lasipurkkeihin. Sulje heti kansilla ja anna jäähtyä. Säilytä mansikka-nektariinihillo viileässä.
Resepti: May Roth-Edelmann, Rajamäki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikka-nektariinihillo