Reseptit

Paahdettu tomaattisoosi

Ainekset

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl ruskeaa kidesokeria
  • 1 nippu tuoretta timjamia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Paahdettu tomaattisoosi
  • Noin 5 dl valmista säilykettä.

1. Huuhtele tomaatit ja koverra kannat pois terävällä veitsellä. Halkaise tomaatit ja levitä uunivuokaan leikkuupinnat ylöspäin. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Levitä sipulit tomaattien päälle.

2. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja sokerilla. Nosta vuokaan muutama oksa tuoreita timjaminoksia. Valuta päälle tasaisesti punaviinietikka ja oliiviöljyä.

3. Paahda vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes tomaatit saavat hieman väriä ja niistä valunut neste saostuu.

4. Nosta jäähtymään. Aja monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Käytä sose muutaman päivän aikana tai pakasta se.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu tomaattisoosi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.