Samppanjagraniitta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
- ½ sitruunan kuori
Valmistusohje
- Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä. Harjaa pinta hyvin. Raasta ohut pintakuori mausteeksi ja purista sitruunasta mehu.
- Sulata sokeri veteen miedolla lämmöllä. Keitä sokerilientä 1 minuutti ja mausta sitruunankuoriraasteella. Jäähdytä liemi kylmäksi.
- Siivilöi liemi ja sekoita mukaan sitruunamehu ja samppanja.
- Nosta kulho pakastimeen ja sekoita lientä mahdollisimman usein jäätymisen aikana.
- Rouhi graniitasta sohjoa pakastimessa jäädytettyihin laseihin ja tarjoa välittömästi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Samppanjagraniitta