Reseptit

Samppanjagraniitta

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ sitruunan kuori

Valmistusohje

Samppanjagraniitta
  1. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä. Harjaa pinta hyvin. Raasta ohut pintakuori mausteeksi ja purista sitruunasta mehu.
  2. Sulata sokeri veteen miedolla lämmöllä. Keitä sokerilientä 1 minuutti ja mausta sitruunankuoriraasteella. Jäähdytä liemi kylmäksi.
  3. Siivilöi liemi ja sekoita mukaan sitruunamehu ja samppanja.
  4. Nosta kulho pakastimeen ja sekoita lientä mahdollisimman usein jäätymisen aikana.
  5. Rouhi graniitasta sohjoa pakastimessa jäädytettyihin laseihin ja tarjoa välittömästi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Samppanjagraniitta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.