Tomaatti-ananassalsa
Tomaatti-ananassalsa saa tuoreesta ananaksesta hienon maun. Tuoreen ananaksen painosta noin puolet on hedelmälihaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Tomaatti-ananassalsa
- 8-10 kpl tuoretta tomaattia
- 1 kpl tuore ananas (700-800 g)
- 1-2 kpl puna- tai keltasipulia
- öljyä
- noin 1 rkl maizenaa
- 2 dl tomaattimehua
- 1 kpl kasvisliemikuutio
- muutama tippa tabascoa
- sokeria tai hunajaa
Valmistusohje
Tomaatti-ananassalsa valmistuu näin:
- Kuullota öljyssä sipulilohkot, ananaspalat ja kaltatut tomaatit. Sekoita maizena tomaattimehuun ja lisää mehu joukkoon. Lisää kasvisliemijauhetta tai -kuutio ja tarvittaessa tomaattimehua.
- Keitä kastiketta, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kastike sakeaa. Mausta salsa tabascolla ja pyöristä maku sokerilla tai hunajalla. Tomaatti-ananassalsa saa olla makeaa. Tarjoa salsa vaikka grillatun lohen kanssa.
Katso myös: Salsa sopii moneen – onko suosikkisi tomaattinen, tulinen vai makea?
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helpot ja nopeat dipit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-ananassalsa