Hedelmärahka
Hedelmärahka on makean raikas jälkiruoka raskaammankin aterian päätteeksi. Vaahtoutuva vaniljakastike tekee rahkasta samettisen pehmeän.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Hedelmärahka
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 250 g maitorahkaa
- 2 rkl sokeria
- 225 g ananasmurskaa
- 1 banaani
- 1 omena
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Hedelmärahka valmistuu helposti näin:
- Vatkaa purkillinen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdoksi.
- Yhdistä vaniljavaahto 250 grammaan maitorahkaa. Mausta halutessasi 1-2 ruokalusikallisella sokeria.
- Valuta pieni purkillinen ananasmurskaa.
- Kuori ja paloittele banaani ja omena.
- Lisää hedelmät rahkan joukkoon. Lisää ruokalusikallinen sitruunamehua. Sekoita tasaiseksi.
- Annostele hedelmärahka kulhoihin ja koristele halutessasi hedelmäpaloilla ja mintunlehdillä.
Vinkki! Ananasmurskan sijaan voit paloitella rahkaan kolmasosan tuoreesta ananaksesta.
Vinkki! Hedelmärahkaan sopivat myös mango ja persikka. Kokeile myös appelsiinirahkaa.
Lue myös Anna.fi: Hedelmä-mantelipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmärahka