Valkosuklainen kirsikkakakku
Suklaan ystävien ei kannata ohittaa tätä pumpulinpehmeää herkkuleivonnaista. Sen pohja tehdään Domino-kekseistä, täyte valkosuklaasta ja kermasta. Välissä on tuoreita kirsikoita sekä makeaa kirsikkahilloa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Pohja:
- 200 g Domino-keksejä
- 2 rkl voisulaa
Kiriskkatäyte:
- 1 dl kirsikkahilloa
- 5 dl tuoreita kirsikan puolikkaita
Valkosuklaatäyte:
- 200 g valkosuklaata
- 0.5 dl kevytkermaa
- 5 liivatelehteä
- 0.5 dl kevytkermaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl ranskankermaa
Pinnalle ja reunoille:
- tuoreita kirsikoita
Valmistusohje
- 30 valmistusaika minuuttia
- hyytymisaika 2 tuntia
1. Mittaa keksit ja voisula tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Sekoita kirsikan puolikkaat ja hillo. Levitä seos kakkupohjalle.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna 1 dl kevytkermaa. Sulata valkosuklaa kermatilkkaan mikrossa tai vesihauteessa. Purista liivatteet vedestä ja sulata ne kuumaan kermatilkkaan. Anna jäähtyä.
4. Vaahdota kerma ja lisää jäähtynyt suklaa ja liivateseos joukkoon. Kaada vuokaan kirsikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklainen kirsikkakakku