Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklainen kirsikkakakku

Suklaan ystävien ei kannata ohittaa tätä pumpulinpehmeää herkkuleivonnaista. Sen pohja tehdään Domino-kekseistä, täyte valkosuklaasta ja kermasta. Välissä on tuoreita kirsikoita sekä makeaa kirsikkahilloa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 200 g Domino-keksejä
  • 2 rkl voisulaa

Kiriskkatäyte:

  • 1 dl kirsikkahilloa
  • 5 dl tuoreita kirsikan puolikkaita

Valkosuklaatäyte:

  • 200 g valkosuklaata
  • 0.5 dl kevytkermaa
  • 5 liivatelehteä
  • 0.5 dl kevytkermaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa

Pinnalle ja reunoille:

  • tuoreita kirsikoita

Valmistusohje

 

  • 30 valmistusaika minuuttia
  • hyytymisaika 2 tuntia

1. Mittaa keksit ja voisula tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Sekoita kirsikan puolikkaat ja hillo. Levitä seos kakkupohjalle.

3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna 1 dl kevytkermaa. Sulata valkosuklaa kermatilkkaan mikrossa tai vesihauteessa. Purista liivatteet vedestä ja sulata ne kuumaan kermatilkkaan. Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kerma ja lisää jäähtynyt suklaa ja liivateseos joukkoon. Kaada vuokaan kirsikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklainen kirsikkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.