Porsaanniskaa pöytään
Oluessa yön yli uinunut ja hitaasti kypsytetty porsaanniska on slow foodia parhaimmillaan.
Täydellisen murea possu vaatii reilusti aikaa, muttei juurikaan vaivaa, joten se sopii vaikkapa kruunaamaan laiskan sunnuntai-illan.
Näin teet porsaanniskaa oluessa
Katso oluessa marinoidun porsaanniskan resepti.
Pistele lihaan terävällä veitsellä reikiä ja täytä ne valkosipulinpaloilla.
Sekoita marinadin ainekset. Pistä lihapala paistopussiin ja kaada marinadi päälle.
Sulje paistopussi ja anna lihan maustua jääkaapissa yön yli.
Sekoita tahna mallasjauhoista ja mausteista. Sivele se marinoidun lihan pinnalle, ja paista porsaanniskaa 150-asteisessa uunissa neljä tuntia.
Lisää ideoita viikonlopun ruokapöytään:
Slow food hautuu hitaasti
Pataruoka maistuu pakkasella
Paisti x 7
Lihakeitto saa porista pitkään
Ruoka.fi: Potkaa, etuselkää – haudutellaan hitaasti hyvää
Kuvat: Kristiina Kurronen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porsaanniskaa pöytään