Ruoka

Sitruunainen rahkapulla parantaa elämää – Bella Tablen Kia ja Petra jakavat taivaallisen hyvän pullan salaisuuden

Ruoan ilosanomaa jakavan ruokayhteisön Bella Tablen Kia ja Petra vinkkaavat, miten leivotaan täydellinen sitruunainen rahkapulla ja millainen on rento pääsiäispöytä.

Bella Tablen perustajat Kia Arpia ja Petra Wettenranta rakastavat hyvää ruokaa ja luotsaavat ruokailoa Instagramissa ja podcastissaan. Bella Tablen Instagramissa on jo yli 30 000 seuraajaa ja viikottainen ruokapodcast valittiin Audioland Award -tapahtumassa Vuoden ruokapodcastiksi.

Bella Tablen pääsiäinen – näin teet rennon, mutta näyttävän ja maistuvan pääsiäisen

Ruokainspiraatiota jakavat naiset nauttivat vaihtuvista sesongeista ja jokainen juhla on uusien ideoiden aarreaitta.

”Pääsiäinen on ihana ruokajuhla, jonka voi suunnitella oman näköiseksi. Pääsiäinen on rennompi kuin joulu, joten ruokapöydässä luovutaan pinttyneistä traditioista ja otetaan rennommin”, Bellat vinkkaavat Kotilieden lukijoille.

Pääsiäisen pitkät pyhät huutavat notkuvia ruokapöytiä, mutta Bella Tablen tyyliin mistään ei oteta stressiä ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Viime hetkeen ei jätätä mitään stressin aiheuttajia.

Bella Tablen Kia ja Petra haluavat, että ruoanlaitto on hauskaa ja inspiroivaa eikä sitä tarvitse ottaa vakavasti. 
Bella Tablen Kia ja Petra haluavat, että ruoanlaitto on hauskaa ja inspiroivaa eikä sitä tarvitse ottaa vakavasti.  Kuva: Marko Rantanen

”Hyvä tunnelma luodaan pääsiäispöytään stressittömällä ilmapiirillä. Pöytä katetaan usein heti aamusta aamiaisen jälkeen ja menu suunnitellaan niin, että h-hetkellä valmistetaan maksimissaan yksi annos ja loput vain viimeistellään esille.”

Pöytä katetaan kauniisti kaikkiin juhliin. Pääsiäispöytään Bellat kattavat lapsuuden pääsiäiskoristeet ja nerokas sokeripalaniksi saa koivunoksat vihertymään. Kukkiakaan ei unohdeta.

”Laitamme pöytään perinteisesti valkoisen pellavaliinan ja lapsuudesta rakkaita pääsiäiskoristeita. Koivunoksat otetaan oman mökin metsästä viikkoa ennen maljakkoon sokeripalan kanssa. Kattaus on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Kukkia löytyy pöydän lisäksi usein myös lautaselta”, he vinkkaavat.

Leivo rahkapulla tavallisesta taivaalliseksi

Somepäivityksissä vilahtelee tuon tuosta naisten hehkuttama pullataikinaohje, josta valmistetaan sesongin mukaan erilaisia pullia. Pääsiäisen lähestyessä Bellat paljastivat täydellisen rahkapullan ohjeen Instagramissaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Bella Table (@bella.table) jakama julkaisu

Kotilieden ruokatoimittaja pääsi maistamaan tätä ylistystä kerännyttä pullaa. Bella Tablen sitruunainen rahkapulla sulaa suuhun, kuuma rahkatäyte valahtaa sormille ja suolaisen makea voinen pinta saa toimittajan lipomaan huuliaan. Voiko pulla olla näin pehmeää ja rahkatäyte näin herkullista? Miten tämä on tehty?

Bella Tablen sitruunainen rahkapulla ja sen salaisuus piilee taikinassa ja siinä, mitä pullille tehdään paistamisen jälkeen

Monesti parhaat reseptit ovat peruja ystävältä tai joltain sukulaiselta. Bellat rakastavat laittaa hyvän kiertoon eikä täydellisiä reseptejä pantata.

Sitruunainen rahkapulla leivotaan taikinaan, jonka ohje on saatu ystävältä. Kotilieteen Vuoden keittokirjan voitosta haastateltu ravintoloitsija, leipuri ja Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari Markus Hurskainen on Bellojen ystävä. Markuksen pullataikinaohje on tämän täydellisen rahkapullan takana.

Hurskainen vieraili Bellojen podcastissa ja kertoi kaiken leivonnasta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Bella Table (@bella.table) jakama julkaisu

Hurskaisen pullataikinan työstäminen aloitetaan aina edellisenä päivänä.  Hyvän pullataikinan salaisuus on leivontaa edeltävänä päivänä tehty raski, johon on lisätty kardemummaa. Kardemummasta uuttuu yön yli upea maku taikinaan.  Seuraavana päivänä taikina pitää vaivata todella hyvin ja siinä pitää olla tarpeeksi voita.

Lisäksi Hurskainen antaa nerokkaan vinkin, joka kannattaa muistaa aina pullia paistaessa.

Nopea paisto kuumassa uunissa auttaa pullaa pysymään mehevämpänä ja pehmeämpänä. Eli pullat kannattaa paistaa nopeasti vähemmällä paistoajalla kuumassa uunissa, kun pitkään miedolla lämmöllä. Näin kosteus pystyy pullassa sisällä. Hurskainen suosittelee kokeilemaan tutun puolikarkean jauhon tilalla sihtijauhoja, jos haluaa todella pehmeän pullataikinan.

Bella Tablen rahkapullien täytteessä piilee yksi niksi, jolla saat tavalliset rahkapullat taivaalliselle tasolle.

”Hyvä pulla on hyvää, mutta taivaallinen pulla parantaa elämää”, Bellat ylistävät pullia ja jakavat täydellisen pullan ilosanomaa Hurskaisen tapaan.

Tämän pullan rahkatäytteeseen ei lisätä sitruunankuoriraastetta ennen uuniin menoa, kuten tavallisissa ohjeissa on totuttu näkemään, vaan vasta uunista tulon jälkeen. Bellat rakastavat ruskistettua voita, sillä saa kaikesta ruoasta ja leivonnasta paremman makuista.

Pullat penslataan ruskistetulla voilla juuri uunista tulon jälkeen ja päälle ripotellaan vähän sokeria ja sen jälkeen lisätään vasta sitruunaraastetta suoraan tuoreesta sitruunasta.

Pääsiäisen lähi-itähenkinen menu kokataan livenä sunnuntaina

Bellat kokkaavat tänä pääsiäisenä Lähi-idän suunnilta inspiroituneen helpon menun.

”Tämä menu kokkaillaan yhdessä läpi jo nyt sunnuntaina 10.4. meidän Instagramin live-lähetyksessä, tervetuloa mukaan”, he toivottavat.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunainen rahkapulla parantaa elämää – Bella Tablen Kia ja Petra jakavat taivaallisen hyvän pullan salaisuuden

Sinun täytyy kommentoidaksesi.