Speltti sopii leipään ja puuroon

Speltti on vanha vehnän sukuinen vilja, jota kutsutaan joskus myös alkuvehnäksi. Speltti pesee tavallisen vehnän sekä proteiinien että kuitujen määrässä, joten sitä kannattaa kokeilla vaikkapa leivonnassa tai puurossa.

Spelttipuuro voi muhia 100-asteisessa uunissa läpi yön. Maku vain paranee, mitä hitaammin maltaat kypsentää.

Pikaisempi spelttipuuro valmistuu vispaamalla spelttihiutaleet kiehuvaan maitoon ja hauduttamalla puuroa vartin verran.

Maalaistyrnivispipuuro on speltistä keitetty, tyrnimehulla maustettu ja kuohkeaksi vatkattu herkkupuuro.

Cashewpähkinöillä ja parmesaanilla maustettu spelttifocaccia maistuu iltapalalla tai keiton kaverina.

Pehmeiden spelttirieskojen taikina sekoitetaan speltti- ja vehnäjauhoista sekä perunahiutaleista. Tarjoa spelttirieskat lämpiminä iltateellä. Seuraksi riittää voisipaisu.

Spelttiletut voi tarjota blinien tapaan paistetun pekonin, sipulin ja puolukkahillon kera.

Lisää viljaisia ruokaideoita:
Puuro porisemaan
Puuroa maun mukaan
Leivotaan leipää
Leipäreseptejä herkkusuille
Ruoka.fi: Spelttirisotto

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Speltti sopii leipään ja puuroon

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X