Ruoka

Aloita jouluiset aamut herkullisesti – tee itse piparkakuista joulukalenteri!

Lapset rakastavat piparkakkuja, joten miksi et valmistaisi niistä myös joulukalenteria? Samalla piparkakun tuoksu tuo kotiin joulun tunnelman.

Tee itse joulukalenteri pipareista ja luo joulun tunnelmaa kotiin herkullisen piparkakun tuoksun avulla! Ripusta numeroidut piparkakut roikkumaan verhokoukkujen ja askartelukaupoista saatavien pienten pyykkipoikien avulla vanhan kehyksen sisään. Nosta koko komeus seinälle tai lipaston päälle.

Lue myös: Tee itse hauska joulukalenteri virkatuista ja huovutetuista tötteröistä

Korosta joulukalenteriin adventit

Merkitse piparikalenteriin myös adventtisunnuntai haluamallasi tavalla. Esimerkiksi adventtipäivät voi merkitä pieniin liitutauluihin, joissa on pyykkipoikaklipsi.

Tee itse joulukalenteri pipareista näin:

  1. Tee silikonimuotin tai itse tehdyn paperimuotin avulla jokaista joulukalenterin luukkua varten oma pipari piparkakkutaikinasta, joka sopii keliaakikollekin.
  2. Jätä joulukalenteria varten piparkakkutaikina hieman paksummaksi ja laita muotteihin vain hyvin vähän taikinaa, sillä se turpoaa uunissa kaksinkertaiseksi. Tee pipareihin reikä ennen paistamista.
  3. Paista numeropipareita muutama minuutti vähemmän kuin tavallisia piparkakkuja, ja anna niiden jäähtyä ennen kuin irrotat ne muoteistaan.
  4. Numeroi piparkakut pikeerillä eli sokerikuorrutuksella ja anna kuivua.
  5. Ripusta numeroidut piparkakut roikkumaan esimerkiksi askartelukaupoista saatavien pienten pyykkipoikien avulla vanhan kehyksen sisään. Nosta koko komeus seinälle tai lipaston päälle.

Näin teet pikeerin eli sokerikuorrutuksen

Valkuaisesta ja tomusokerista valmistettu pikeeri kuivuu nopeasti, ja sillä on napakkuutensa ansiosta helppo koristella tai kirjoittaa piparkakkuja

Ainekset:

1. Mittaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vitivalkoiseksi pari minuuttia. 2. Lisää loput tomusokerista, muutama tippa sitruunamehua sekä halutessasi veitsenkärjellinen elintarvikepastaväriä. Jatka vatkaamista. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta syntyy oikeanlainen ja jämäkkä koostumus. 3. Siirrä pursotinpussiin tai tukevaan pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Koristele piparkakut, ja anna kovettua.

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Aloita jouluiset aamut herkullisesti – tee itse piparkakuista joulukalenteri!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.