Ruoka

Välimerellinen talvimenu

Suuntaisitko mielesi ja kielesi nyt Välimerelle? Anna välimerellisten pataruokien viedä sinut makumatkalla. Osso buco, provencelainen kananpoika ja sipulikeitto saavat veden kielelle!

Lempeä talvimenu on saanut vaikutteita Välimeren maista.

Munakoisobruschetta on mainio ruokahalun kiihottaja. Tomaatti ja munakoiso täydentävät toisiaan. Samassa padassa haudutettuina ne sulautuvat herkuksi, joka maustetaan pippurilla, sipuleilla, ripauksella sokeria ja suolaa, ja tarjotaan rapean leipäpalan päällä.

Oivallinen pakkaspäivän alkuruoka on myös ranskalainen klassikko: höyryävän kuuma sipulikeitto, joka tarjotaan juustokuorrutetun leipäviipaleen kera.

Pääruoka saa muhia meheväksi ajan kanssa. Provencelainen kananpoika on kokonainen lintupaisti, joka kypsennetään padassa yrttien, kirsikkatomaattien ja valkosipulin kera.

Osso bucco on kuuluisa italialainen ruoka, jonka salaisuus on putkiluun sisältämässä makupalassa. Imaiskoon sen hän, joka uskaltaa! Palan suutuntuma ei kaikkia miellytä, mutta maku palkitsee.

Pataruoan kruunaa itse leivottu leipä, jonka pinnalle ripotellaan sormisuolaa, parmesaaniraastetta ja rosmariinin oksia. Helpon rosmariini-focaccian leipoo noin tunnissa.

Tuhdin aterian jälkiruokana maistuu kirpakan makea omenapiiras, joka tarjotaan kotijäätelön tai kermavaahdon kera.

Lisää välimerellisiä ruokaideoita: Sisilialainen ruoka viettelee vastakohdillaan Kreikkalainen ruoka ihastuttaa aitoudellaan Ruoka.fi: Terveisiä Kreetalta

Kuvat: Mirva Kakko ja Kristiina Kurronen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimerellinen talvimenu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.