Ruoka

Miten onnistuu vuohenjuuston paistaminen ehjänä täydellisen rapeaksi? Kokeile pomminvarmaa leivinpaperikikkaa

Vuohenjuuston paistaminen ei ole aina helppoa. Pehmoinen ja hauras juusto on herkullinen paistettuna, mutta miten sen saa ehjänä pannulta lautaselle ja miten täydellisen rapea ja ruskistunut pinta onnistuu?

Vuohenjuuston paistamisessa on omat niksinsä. Kuinka monta kertaa olet ostanut kallista vuohenjuustoa ja paistaminen on mennyt pieleen? Tämän ohjeen avulla onnistut varmasti ja teet elämäsi parhaat paistetut vuohenjuustokiekot.

Lue myös: Vuohenjuusto – aromikas herkuttelujuusto ihastuttaa makeissa ja suolaisissa herkuissa

Vuohenjuuston paistaminen leivinpaperiniksin avulla

Vuohenjuusto on haurasta ja haperoa juustoa. Etenkin iso chèvre-kiekko on vaikea saada ehjänä pannulta lautaselle. Usein paistaminen menee niin, että jo ensimmäisen puolen paistamisen jälkeen paistopinta jääkin kiinni pannuun ja juusto hajoaa, tai siitä tulee muotopuoli. Tämä vaihe on se vaikein. Lopputulos voi olla kaikkea mustan, palaneen ja sulaneen köntin näköisestä palaneeseen juustomuruun tai liian löysäksi valahtanut kasa. Tuttua?

Tähän tulee avuksi ammattikeittiöistä napattu niksi. Leivinpaperi on täydellisen paistopinnan salaisuus. Tähän nerokkaaseen tapaan ei tarvita edes rasvaa ja paistamiseen sopii pannu kuin pannu.

Vuohenjuuston paistamisessa tulee avuksi ammattikeittiöistä napattu niksi. Leivinpaperipalojen välissä vuohenjuusto paistuu täydelliseksi. 
Vuohenjuuston paistamisessa tulee avuksi ammattikeittiöistä napattu niksi. Leivinpaperipalojen välissä vuohenjuusto paistuu täydelliseksi.  Kuva: Sanna Mansikkamäki 

Leikkaa leivinpaperista kaksi pyöreää palaa ja paina ne vuohenjuustokiekon molemmille puolille kevyesti. Kuumenna pannu kuumaksi. Et tarvitse pannulle mitään rasvaa. Voit paistaa vuohenjuustokiekon pannulla kuin pannulla, myös valurautapannulla eikä paistopinta jää kiinni.

Tämä niksi onnistuu myös grillissä. Toki avotulta on syytä välttää, sillä leivinpaperi syttyy helposti palamaan grillissä.

Juuston pinta paistuu leivinpaperin läpi kauniin ruskeaksi, mutta koska paperi suojaa paistunutta pintaa, kääntövaiheessa pinta ei tartu pannuun vaan voit näppärästi kääntää juuston lastan avulla ja paistaa toisenkin puolen samalla tavalla. Paista vuohenjuustoa 1,5–2 minuuttia per puoli. Paistamisen jälkeen juusto liukuu paperin päältä nätisti suoraan lautaselle. Kuinka uskomattoman helppoa!

Katso video alta:

 

Vuohenjuuston paistaminen uunissa

Vuohenjuustokiekon voi paistaa myös uunissa grillivastusten alla. Tämä niksi on kätevä silloin kun haluat tarjota vuohenjuuston leivän päällä. Kokoa leipä ja nosta kiekko päällimmäiseksi. Laita leipä uuniin grillivastusten alle ja juusto ruskistuu sekä sulaa ihanasti leivän päälle.

Vuohenjuuston voi paistaa myös leivän päällä uunissa. Grillivastuksen alla ne valmistuvat nopeasti. 
Vuohenjuuston voi paistaa myös leivän päällä uunissa. Grillivastuksen alla ne valmistuvat nopeasti.  Kuva: iStockphoto

Vuohenjuuston paistaminen mikrossa

Vuohenjuuston voi paistaa myös mikrossa. Mikroaaltouuni ei ruskista vuohenjuustoa, mutta tämä kuumennustapa sopii silloin, jos haluat sulattaa vuohenjuuston esimerkiksi pastan, perunoiden tai juuresten päälle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten onnistuu vuohenjuuston paistaminen ehjänä täydellisen rapeaksi? Kokeile pomminvarmaa leivinpaperikikkaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.