Täytetyt herkkusienet
Täytetyt herkkusienet maistuvat alku- ja cocktailpaloina. Täyta sienet herkullisella basilika-tuorejuustotahnalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Täytetyt herkkusienet
- 200 g herkkusieniä
Basilikatäyte
- 100 g tuorejuustoa
- 100 g maitorahkaa
- 1 dl notkeaa kermavaahtoa
- 2 - 3 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
- ¼ tl suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Täytetyt herkkusienet tehdään näin:
1. Tee ensin basilikalevite herkkusienten täytteeksi. Sekoita yhtä paljon maitorahkaa ja maustamatonta Hovi-juustoa. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa notkeaksi vaahdoksi ja sekoita se maitorahka-juustoseokseen. Mausta basilikatäyte suolalla, valkopippurilla ja hienonnetulla tuoreella basilikalla.
2. Ksäittele sitten herkkusienet. Poista kiinteistä, tuoreista ja hohtavan valkeista herkkusienistä jalka. Käytä jalat esimerkiksi sienipiirakkaan tai keittoon. Pursota kermavaahdolla notkistettu basilikalevite herkkusienien täytteeksi.
3. Koristele täytetyt herkkusienet roseepippurilla ja hienonnetuilla tuoreilla yrteillä, kuten basilikalla. Tarjoa herkkusienet cocktail- tai alkupaloina.
Ohje: Krista ja Raisa Matilainen, Juhlapalvelu Gourmande Oy, Palojoki.
Lue myös: Näin teet itämaisittain merinoidut herkkusienet
Lue myös Anna.fi: Järjestä trendikkäät rantajuhlat – poimi herkulliset suupalat!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täytetyt herkkusienet