Aivan ihana punaherukka-kinuskimoussekakku suklaakakkupohjalla

Ajattelin helpottavani ristiäisstressiä tekemällä pakkaseen valmiiksi mahdollisimman paljon leivonnaisia. Tein tämän ihanan makuisen kinuskimoussea ja punaherukoita sisältävän suklaakakkupohjaisen kakun jo viikkoa ennen juhlia. Kakun päälle laitoin hyydytettävän, aavistuksen sitruunaan vivahtavan moussekerroksen. Tosin tämä kakku ei päätynyt ristiäispöytään, vaan nautimme sen sattuneesta syystä etukäteen..

Olin jo mielessäni kuvitellut kakun ulkonäön, mutta pettymys olikin suuri, kun valmiin kakun reuna ei miellyttänyt. En ollut painellut täytettä tarpeeksi hyvin myös reunoille ja siihen tuli harmittavasti isohkoja ilmareikiä. Kun huomasin nuo reiät, veistelin reunoilta puolisen senttiä pois siinä toivossa, että reunasta tulisi nätimpi. No eipä tullut ei, vaan pikkasen vielä huonompi, nyyh! Päätinkin syöttää kakun seuraavana päivänä vauvaa katsomaan tuleville vierailla, ja tehdä uuden kakun myöhemmin. Koristelu hoitui pikaisesti pihalta poimituilla marjoilla.

Mutta maullisesti tästä tuli aivan ihana! Mehevän ja miedon suklaisen kakkupohjien välissä oli makeahko kinuskimousse, jonka seassa oli tuoreita punaherukoita. Kaikki maut olivat jotenkin tosi tosi hyvässä tasapainossa. Voi nam!

Tai jos täydellisyyttä (ja kun) haetaan, niin ehkäpä punaherukoita olisi voinut olla muutama enemmänkin. Muuta valitettavaa ei tässä sitten ollutkaan. Ellei siis tuota röpelöistä reunaa lasketa 😉 Maun puolesta siis 10- eli mielettömän hyvää!

Ihastuttava punaherukka-kinuskimoussekakku suklaakakkupohjalla
Pohja n. 23 cm vuokaan, päällinen n. 27-28 cm vuokaan

Pohja:
2/3 annosta Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa 23 cm vuokaan

Täyte:
Kinuskimousse punaherukoilla (ohjeena 22 cm vuokaan mitoitettu annos kinuskimoussea + punaherukoita 3 dl)

Päällinen:
3 tl liivatejauhetta
3 rkl sitruunan mehua
5 dl Flora vispiä
250 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 rkl vaniljasokeria
n. 1 dl sokeria (maitorahkan happamuudesta riippuen)

Ohje:

Kahta päivää ennen kakun syömistä tee kakkupohja ja kinuski:
Tee kakkupohjataikina erillisen ohjeen mukaan n. 23 cm irtopohjavuokaan päivää ennen kakun täyttämistä (eli pari päivää ennen syömistä). Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna pohjan jäähtyä. Suojaa jäähtymisen ajaksi hyvin esim. kelmulla ja keittiöliinalla-.

Valmistele myös kinuskimoussen kinuski Kinuskin-puolukkatäytteen ohjeen mukaan päivää ennen kakun täyttämistä.

Päivää ennen syömistä täytä kakku, ja 7 tuntia myöhemmin vuoraa kermamoussella:
Kakun täyttäminen: Laita tarjoilulautaselle n. 23 cm vuoan irtoreunat (=saman vuoan, missä paistoit kakkupohjan) ja voitele kevyesti. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Nosta toinen osa tarjoilulautaselle irtoreunojen sisäpuolelle.Jatka kinuskitäytteen tekemistä erillisen ohjeen mukaan. Levitä täytteestä noin puolet pohjan päälle. Ripottele päälle punaherukat ja lisää loppu täytteestä. Laita päälle toinen kakkupohjan pala. Hyydytä jääkaapissa noin 6 tuntia ennen reunojen irrottamista.Kun täyte on hyytynyt, poista kakkua tukeneet irtoreunat ja laita ympärille isomman vuoan (n. 27 cm) reunaosa. Vuoraa reunat vielä kevyesti voidelluilla reunakalvoilla tai piirtoheitinkalvoista leikatuilla suiruilla (ks. kuva alla). Voitelu auttaa kakun reunoja irtoamaan siististi irti, kun täyte on hyytynyt.

Tee päällinen. Laita liivatejauhe sitruunan mehuun turpoamaan. Vatkaa Flora vispit vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto, rahka, vaniljasokeri ja sokeri. Maista ja tarkista sokerin määrä. Lämmitä turvonnutta liivateseosta mikrossa n. 15-20 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan sulanut. Kaada liivateliuos ohuena nauhana kermatäytteeseen kokoajan voimakkaasti vatkaten.Kaada kermamousse kakun ja vuoan reunojen väliin. Varmista painelemalla, että täytettä tulee kunnolla kakun reunojen ja kakkuvuoan reunojen väliin. Kaada loput kermamoussesta kakun pinnalle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.

Syömispäivänä:
Irroita reunat, koristele, nauti. Slurps!

Kommentit (16)

No onpas ihan tajuttoman ihanan näköistä ja kuuloista! Täytyy kyllä joku kerta testata. Minusta nuo ilmareiät eivät ole pahoja ollenkaan, mutta tiedän tunteen, kun on kuvitellut itse toista. Koristelukin on todella kaunis!

Voi kiitos Leena 😀 Makumaailma oli kyllä ihan mahdottoman hyvä, kielenvievä, nams! Kannattaa ihmeessä testailla sunkin 🙂
Huomasin noita ristiäsleivonnaisia tehdessä että mulle sopii paremmin leipominen tyyliin "kulhot esille ja leipomaan" kuin etukäteissuunnitelman mukaan leipominen. Eipähän ehdi kuvittelemaan lopputulosta liian tarkkaan ja on helpommin tyytyväinen 🙂 Vaikka lopulta tästä tuli ihan kivannäköinen kakku. Niin ja pakastamista ei muuten tämä kakku olisi kuitenkaan kestänyt! Sekin tuli testattua myöhemmin toisen kakun voimin. Siitä lisää sitten myöhemmin 🙂

Miten ihana kakku! Varmasti aivan mahtavan makuista! Kyllä tekis mieleni tehdä tälläinen kakku joka on päältä ihan tasainen, mutta sisältä yllätyksiä täynnä! IHANA! ;D
Me löydettiin villivadelmapuskan sisältä punaherukkaa litra! Jei! ;D

Voi kiitos Taru 🙂 Nää on hauskoja kakkuja, kun ei heti tiedä mitä sisällä odottaa. Ulkokuori muistuttaa tavallista juustokakkua, mutta sisällä… 🙂
Jee, hienoa! Eipä muuta kuin leipomaan jotain herkkua. Vaikkapa tätä kakkua! 😉

Voi nam! 😛 Ei tuo reuna minustakaan pahalta näytä, mutta täydellisyyttä itsekin tavoittelevana tiedän tuon tunteen 😀

Kiitos Maiju 🙂 Enpä olisi uskonut tuollaisen pikkujutun tuntuvan niin pahalta. Ehkei koskaan pitäisi kuvitella lopputulosta etukäteen, ettei tule pettymystä. Mutta toisaalta, kuten tuossa ylempänä kirjoittelin, niin eipä tämä kakku olisi kuitenkaan ristiäisten "pääkakuksi" päätynytkään, sillä ei ei jostain syystä kestänyt pakastamista. Vaikka eipä siinä pääkakussakaan kaikki putkeen mennyt, huoh. Syy selviää vielä myöhemmin 🙂

Nam, kuulostaa kyllä ihan superherkulliselta! 🙂

Kiitos Raisa P 🙂 Tällä olisi herkutellut mielellään vähän pidempäänkin. Kakku katosi nimittäin tosi nopsaan..

Tämä ihana kakku pääsee kokeiluun tyttären syntymäpäiville! Sattuneesta syystä jouduin tekemään kaksi pohjaa ja täytettäkin jäi yli, joten tein toisenkin kakun. Luuletko, että pakastamista voisi kokeilla ennen päällisen laittamista vai epäonnistuuko siitä huolimatta? Irtopohjavuoassa reunoineen päivineen vai miten suosittelisit?

Pakastin tuollaisen kinuski-punaherukka-suklaapohjaisen kakun tässä vähän aikaan sitten, ja se pysyi hyvänä. Eli "sisustan" pakastaminen onnistuu hyvin 🙂 Kuorruttaa sitten vain pakastamisen jälkeen. Nyt vähän jänskättää, maistuuko kakku teille yhtä hyvin kuin meille.. 🙂

Tuleeko päällisestä sellaista että sen voi esim. pursottaa? Kun ajattelin tehdä levykakkuversiona niin pitäisi saada pursotettava tai levitettävä päällinen.

Päällinen on melko jäykkää jo ennen hyytymistään, niin levittäminen saattaisi onnistuakin. Ei kuitenkaan yhtä jämäkkää kuin pelkkä kermavaahto. Itse uskaltaisin ehkä kokeilla levittämistä, mutta en uskalla ihan täysin suositella, ettei tule pettymyksiä.. 🙂

Hei, näyttää herkulliselta ja päädynkin tekemään tätä poikani 3v juhliin. Säilyykö tämä pakkasessa hyvin ja kuinka kauan sulamiseen kannattaa varata aikaa?

Mammaminna: Kakkupohja täytteineen säilyy pakkasessa hyvin, mutta päällisen kanssa en lähteä pakastuspuuhiin. Tein nimittäin tämän tyyppisen kakun ristiäisiin ja laitoin kokonaisena pakkaseen. Sulatuksen aikana päällinen meni kummallisesti ryppyyn. En tiedä johtuiko se sisällä olevasta mansikkamoussesta, jossa oli enemmän nestettä kuin tässä kinuskimoussekakussa, vai oliko syynä oikeasti päällinen.. Eli sisustan voi pakastaa, mutta päällisen tekisin vasta pakastuksen jälkeen. Sopiiko tuollainen aikatauluusi? 🙂

Kommentoi juttua: Aivan ihana punaherukka-kinuskimoussekakku suklaakakkupohjalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake
  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday

suklaapossu

X