Mainos: Otavamedia
SuklaapossuMainos

Arjen nautintoja (+ arvonta)

Kaupallinen yhteistyö: Otavamedia.

Vietimme vähän aikaa sitten 11-vuotishääpäiväämme sekä samalla myös yhdistettyjä nimipäiviä miehemme kanssa pienellä porukalla perheen kesken. Vaikka tykkään kovin luoda itse erilaisia leivontaohjeita, olen ehkä hieman jämähtänyt kokeilemaan vain tietyn tyyppisiä leivonnaisia. Tämän takia valmiit testatut ohjeet ovat kultaakin kalliimpia, sillä niistä saa erilaisia ideoita omiin leivonnaisiin ja niiden myötä herkkujen monipuolisuus kasvaa myös omassa keittiössä. 

Kun suunnittelin leivonnaisia tuohon pieneen arkiseen juhlahetkeemme, plarasin läpi Kotiliesi-lehtiä. Niistä löytyy aina paljon erilaisia ohjeita, ja nuo ohjeet toimivat ideapankkina moneen hetkeen. Löysin lehdistä vaikka mitä ihanuuksia, mutta päädyin lopulta leipomaan lehden ohjeiden mukaan kolme herkullisen kuulloista, minulle täysin uutta ohjetta: Kookosjuustokakun appelsiini-passionkiilteellä, mokkabebejä ja suolaiseksi kylmäsavulohi-munakasrullan.

Vaikka päivien tunnit kuluivat lasten, töiden, puutarhahommien ja muiden arkipuuhien parissa, näiden tekeminen onnistui yllättävän kivuttomasti kaiken muun lomassa. Mokkabebet tein etukäteen pakkaseen valmiiksi, maidottoman juustokakun teko onnistui pienissä pätkissä yhden päivän mittaan ja suolaisen munakasrullan tein juhlapäivän aamuna vetäytymään jääkaappiin, jonka jälkeen koristelin munakkaan vielä ennen kuvaamista ja syömistä.  

Kaikista leivonnaisista tuli ihania! Yllättäen myös lapset tykkäsivät näistä, vaikka luulin esimerkiksi mokkabebejen olevan liian voimakkaita heille. Mutta ehei, kaikki olisivat napsineet niitä enemmän napaansa, mitä äiti salli. Samoin kuvittelin kookosjuustokakun kohdalla, mutta hyvin tuo eksoottisemman makuinen kakku hävisi parempiin suihin, eikä kukaan kieltäytynyt toisesta palasta.

Leivontaohjeiden lisäksi Kotiliesi-lehdessä annetaan myös muita ajankohtaisia, vuoden aikaan sopivia, monipuolisia vinkkejä. Esimerkiksi puutarhan hoidosta, Pääsiäisen askarteluista, polkupyörän valintaan vaikuttavista asioista, sadekelin tuomien tunnelmallisten hetkisen luomisesta ja vaikkapa villasukkien neulomiseen. Mukana on aina myös henkilöhaastatteluja ja usein myös psykologisia lähestymistapoja erilaisiin tilanteisiin. 

Kuvaaja: Suklaapossun 10-vuotias tytär

Itse, keski-ikää lähestyvänä kolmen lapsen äitinä, löydän arjen pieniä nautintoja monistakin asioista. Kaksi kertaa kuukaudessa käy niin, että postit haettuani nappaan Kotiliesi-lehden käsiini ja jätin loput postit pöydälle odottamaan tarkempaa syyniä. Häivyn lehteni kanssa olohuoneeseen ja käyn innolla läpi mitä tuo monipuolinen lehti tällä kertaa tarjoaa. Ensimmäiseksi vilkaisen läpi, heh, mitäs muutakaan kuin ruoka- ja leivontaohjeet. Merkkaan myös muut mielenkiintoiset sivut heti ylös. Palaan niihin vielä uudestaan, sitten paremmalla ajalla ja samalla saan merkatuista kohdista omat arjen nautinnolliset lukuhetkeni. Parasta on kuitenkin jaettu ilo ja olikin ihana nautiskella testaamiani kolmea lehdestä löytynyttä leivonnaista perheen kanssa. 

Kuvaaja: Suklaapossun 10-vuotias tytär

No niin, ja nyt on aika kertoa noiden maukkaiden, nopeasti jääkaapista kadonneiden leivonnaisten ohjeet.

Ja hei! Tämän jutun lopusta löydät tarkemmat tiedot otsikossa mainitusta arvonnasta, johon osallistumalla voit voittaa Kotiliesi-lehden vuosikerran! Kannattaa siis osallistua! Pst. ARVONTA ON JO SUORITETTU!

 

Mokkabebet

Mokkabebet ovat minulle täysin uusi tuttavuus. Olen tehnyt bebejä ainoastaan kerran, vuosia sitten, tarkalleen ottaen vuonna 2012 mansikan ja valkosuklaan makuisina. Silloin suunnittelin tekeväni niitä joskus vielä uudestaan. Kun näin mokkabebejen ohjeen Kotilieden lehdessä, tiesin sen hetken olevan nyt.

Mokkabebeihin keitetään ensin mokan makuinen kiisseli. Olen ennenkin tehnyt kiisseleitä, mutta nyt törmäsin sen kanssa pieneen ongelmaan. Vika ei ollut ohjeessa vaan leipojassa, joka keitteli kiisseliä aivan liian kovalla lämmöllä ja oli niin innoissaan ohjeesta, ettei huomannut ottaa kiisseliä pois levyltä ajoissa. Lopputulos oli järkyttävä, musta, juoksettunut massa, ja se menikin vauhdilla roskiin. Seuraavalla yrittämällä madalsin lämpöä tarpeeksi ja vahdin kunnolla kiisselin sakenemista. Lisäksi vaihdoin metallisen vispilän muoviseen, sillä halusin minimoida ylikuumenemisen riskin. Näiden muutosten jälkeen kiisseli onnistuikin hienosti. 

Alkuperäisessä ohjeessa leivokset tehtiin leivosvuokiin, mutta koska en itse omista sellaisia, käytin muffinssipeltiä. 

Vaikken tykkää kahvista juomana, niin se sopii leivontaan kuitenkin todella hyvin. Mokkabebet maistuivat ihanasti kahville ja nämä olivat oikein herkullisia. Myös muu perhe tykkäsi näistä, jopa lapset. Koska ohje on pitkä, tein ohjeen eri tyyliin kuin yleensä. Nyt ohje on pätkitty seuraaviin osiin: pohjataikina, mokkakiisseli, täytteeseen lisäksi, kuorrutus ja koristelu. Kunkin osan ainesosien jälkeen on ohje. Vaikka ohje on pitkä, ei näiden tekeminen ole kuitenkaan hankalaa. 

Mokkabebet

14-16 kpl

Pohjataikina:

150 g voita

1 dl tomusokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 muna

Ohje pohjiin:

1.) Tee taikina. mittaa monitoimikoneeseen voi, tomusokeri ja jauhot. Aja leikkuuterällä tasaiseksi muruksi. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, voit tehdä tämän vaiheen myös nyppimällä rasvan jauhojen joukkoon. Lisää muruihin muna ja pyöräytä tasaiseksi taikinapalloksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.

Sillä välin, kun pohjataikina on jääkaapissa, valmistele mokkakiisseli. Ohje alempana.

2.) Kun kiisseli on valmis ja pohjataikina on ollut jääkaapissa vähintään puoli tuntia, tee pohjat valmiiksi. Voitele leivosvuoat tai muffinssipellin kolot kevyesti. Jos käytät muffinssivuokia, varmista pohjien irtoaminen laittamalla leivinpaperista tehdyt pitkät suikaleet kolojen päälle. Näiden avulla valmiit pohjat on helpompi nostaa pois koloista.

Pehmennä kylmää taikinaa hetki alustalla. Jauhota alusta ja kaulitse taikina ohueksi levyksi. Paina levystä leivospohjia pyöreällä muotilla tai esimerkiksi isohkolla kahvikupilla (halkaisija 10 cm). Painele vuokien pohjalle ja reunoille. Jos reunat jäävät ruttuun, painele niitä tiiviiksi, jotta reunoille ei jää rakoja, joista täyte saattaa valua pois. 

 

Nosta päälle paperiset muffinssivuoat ja täytä ne keraamisilla paistokuulilla, kuivatuilla herneillä tai riisillä. Kypsennä pohjia ensin 175 asteessa ensin 10 minuuttia. Nosta painot varoen pois ja jatka paistamista 7-8 minuuttia, kunnes pohjat alkavat saamaan väriä. Nosta pohjat jäähtymään.  

Mokkakiisseli:

1.5 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

 1 rkl espressopikakahvijauhetta

2 keltuaista

1.5 rkl maissitärkkelysjauhoja

Mokkakiisselin ohje:

Tee kiisseli. Mittaa kuohukerma, sokeri, espressopikakahvijauhe, keltuaiset ja maissitärkkelysjauhot kattilaan. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Varo keittämästä liian kovalla lämmöllä, sillä tällöin lopputuloksesta tulee helposti munakokkelin tapaista, ruskeaa, juoksettunutta mössöä (nimimerkillä ”Kokemusta on”). Nosta kattila liedeltä ja vatkaa hetki voimakkaasti, jotta seos jäähtyy samalla. Siirrä täyte kulhoon ja vuoraa kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin jäähtymään ainakin tunniksi.

Täytteeseen lisäksi:

100 g voita

2 tl vaniljasokeria

Täytteen ohje:

Tee täyte valmiiksi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeria vaahdoksi. Lisää mokkakiisseli ja vatkaa ilmavaksi kreemiksi. Täytä jäähtyneet pohjat pursottamalla tai lusikoimalla täytettä koloihin. Älä täytä aivan täyteen, vaan jätä hieman tilaa kuorrutukselle. Nosta leivokset jääkaappiin asettumaan.

Kuorrute:

3 rkl vettä

1.5 tl espressopikakahvijauhetta

3.5-4 dl tomusokeria

Koristeluun:

Nonparelleja

Kuorrutuksen ja koristelun ohje:

Tee kuorrute liuottamalla espressopikakahvijauhe kuumaan veteen. Sekoita joukkoon tomusokeria sen verran, että kuorrutteesta tulee paksu, mutta hyvin levittyvä. Levitä kuorrute kylmien leivosten pinnalle ja koristele nonparelleilla.  

Vinkit:

* Jos et omista leivosvuokia, voit paistaa pohjat myös muffinssipellillä. Muffinssipellillä pohjia tulee määrällisesti enemmän

* Pidä bebet jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

* Bebet kestävät pakastamisen.

 

Raikas kookosjuustokakku

 

Toiseksi leivonnaiseksi valitsin Kookosjuustokakun Kotilieden 8.4.2020 julkaistusta numerosta. Tuo kakku näytti jo kuvissa mielettömän hyvältä ja kuulosti myös ihanalta. Kaurakeksi pohjan päällä oleva kookostäyte saa pinnalleen appelsiini-passionkiilteen. Ihanan eksoottista ja hyvää! Kakku ei viettänyt kovin pitkään meillä aikaa ja viimeinen palakin katosi tietämättäni jääkaapista hups vaan. 

Kakkuun tuli minulle uutta tuttavuutta eli kondensoitua kookosmaitoa. Se osoittautuikin todella ihanan makuiseksi. Siinä maistuu selvästi kookos ja se on myös kondensoidun maidon tapaan makeaa. Sitä tulee taatusti kokeiltua jatkossakin, vähintään jäätelöissä.   

Muokkasin kookosjuustokakun ohjetta hieman. Ohjeessa mainittiin ”påMACKAN tuorejuusto”, mutta sen osalta kauppojen hyllyt olivat tyhjiä, joten nappasin mukaani kookospohjaisen tuorejuuston kaltaisen levitteen. Lisäksi kuohukerman sijasta käytin kauravispiä. Kakusta tuli siis samantein maidoton. Näillä muutoksilla kakusta tuli tosi hyvä. Violifen kookospohjainen ”tuorejuusto” maistui pelkiltään melko suolaiselta, mutta makea kondensoitu kookosmaito ja raikas lime toimivat loistavasti yhteen sen kanssa.

Vastavalmistunut täyte oli jo pelkiltään herkullisen makuinen, vaikka kookoshiutaleet tuntuivat täytteessä hieman kovilta. Hyytyneessä kakussa nuo eivät kuitenkaan häirinneet lainkaan. Kakku on normikakkuun verrattuna hieman täyteläisemmän makuinen, mutta ei kuitenkaan liian tuhti, jotta kakkua jaksaa helposti ottaa toisenkin palan. 

Raikas kookosjuustokakku passionkiilteellä (maidoton)

20-22 cm irtopohjavuokaan. Noin 10-12 syöjälle

Pohja:

150 g kaurakeksejä (tarvittaessa gluteenittomina)

50 g voita (tai maidotonta margariinia) sulatettuna

Täyte:

2 dl Kaslink kauravispiä

300 g Violife 100% creamy original – ”tuorejuustoa”

0.5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl (á 320 g) kondensoitua kookosmaitoa

1.5 dl kookoshiutaleita

2 limen kuoriraaste

3 tl liivatejauhetta (TAI 6 liivatelehteä)

5-6 rkl (= 2 kokonaista limeä) limen mehut

Kiille:

3 liivatelehteä

2 dl appelsiinin mehua

3 passionhedelmää

0.5 dl sokeria

Ohje:

Laita irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele keksimuru vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita vuoka jääkaappiin täytteenteon ajaksi. 

Vatkaa kauravispi paksuksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sokereiden kanssa sähkövatkaimella vatkaten. Lisää joukkoon kondensoitu kookosmaito, vaahdotettu kauravispi sekä kookoshiutaleet ja hyvin pesty limen kuoriraaste.

Puriste limeistä mehut. Sekoita liivatejauhe 3 ruokalusikalliseen limen mehua ja anna turvota noin kolme minuuttia. Lisää loput limen mehut suoraan täytteen joukkoon. Sulata liivateseos mikrossa noin 15 sekunnin ajan tai kunnes se on kokokaan sulanut. Kaada sulanut liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. 

Ota vuoka jääkaapista ja voitele vuoan sisäreunat kevyesti öljyllä. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätisti. Kaada täyte vuokaan ja tasoita. 

Kopauta vuokaa pari kertaa pöydän pintaa vasten, niin ilmakuplat poistuvat ja pinta tasoittuu paremmin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. 

Tee vielä kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita kattilaan appelsiininmehu, passionhedelmien sisus sekä sokeri. Kuumanna kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kattilaan. Jäähdytä kiille melkein huoneenlämpöiseksi. Kaada kiille kakun päälle varovasti lusikan kautta valuttaen. Nosta kylmään vielä muutamaksi tunniksi, kunnes kiille on jähmettynyt. Poista vuoan reunaosa ja nosta kakku tarjolle. 

Vinkit:

* Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia kaurakeksejä

* Kotilieden vinkin mukaan saat kakusta kokonaan vegaanisen, kun käytät pohjassa rasvana maidotonta margariinia ja korvaat liivatelehdet vegegelillä. Yksi pussi vastaa noin 3 liivatelehteä. 

 

Kylmäsavulohi-munakasrulla

Kolmas ohje löytyi Kotilieden 26.4.2020 julkaistusta numerosta 9. kylmäsavulohi-munakasrulla lohitäytteellä. Lohi, erityisesti savulohi, on sellainen, mitä meillä syötäisiin vaikka joka päivä, jos vain antaisi lasten päättää. Sen takia kylmäsavulohitäytteinen helppo munakasrulla vaikutti ihanalta kokeilulta. Ja sellainen se olikin! Ihanan lohinen, pehmeä herkku, jonka jämät maistuivat juhlapäivän jälkeisellä myös aamupalalla ja lounaalla.

Munakasrulla on helppotekoinen ja proteiinipitoinen, ja se sopiikin loistavasti vaikka ihan arki-ruoaksi. Arkisin koristelun voi jättää minimiin ja nauttia rullan vaikka ihan vain sellaisenaan. Runsaammalla koristelulla rullasta saa juhlahetkiin sopivan. Esimerkiksi syötävillä kukilla ja yrteillä koristelet rullan juhlakuntoon hetkessä. 

Alkuperäisohjeessa oli täytteessä katkarapuja, mutta koska olemme enemmän lohityyppejä, joten ravut mein versiosta pois. Jotta täytettä tuli riittävästi, korvasin katkaravut laittamalla täytteeseen enemmän tuorejuustoa ja lohta. Nam, ihanaa tuli. Tässä ohje siten miten sen tein. 

Kylmäsavulohi-munakasrulla

10 syöjälle

Munakas:

150 g pakastepinaattia

0.5 l kevytmaitoa

5 munaa

1 tl suolaa

0.25 tl mustapippuria

1 dl vehnäjauhoja

0.5 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kylmäsavustettu siivutettua lohta

250 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl hienonnettua kevätsipulia 

0.5 dl hienonnettua tilliä

0.5 dl hienonnettua ruohosipulia

mustapippuria

0.5 sitruunan kuoriraaste

1-2 rkl sitruunan mehua

Koristeluun esimerkiksi:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

kylmäsavulohisiivuja

lohen mätiä

ruohosipulia silputtuna

versoja, yrttejä tms.

syötäviä kukkia

Ohje:

Tee munakas. Sulata pinaatti ja valuta ylimääräiset nesteet pois. Vatkaa munat rikki ja lisää joukkoon pinaatti, maito sekä suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaadat taikina syvälle leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia uunin alatasolla. Kumoa kypsä pohja toisen leivinpaperin päälle. Kumoa valmis pohja toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Tee täyte. Hienonna kylmäsavulohi.

Pilko sipulit pienemmäksi. Lisää kaikki täytteen aineet notkistetun tuorejuuston joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri kuten kääretorttu, aloittaen kapeammalta sivulta. Näin rullasta tulee mahdollisimman paksu ja näyttävä.

Jätä sauma rullan alapuolelle. Nosta rulla hyvin suojattuna jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.

Koristele: Leikkaa päädyt ohuelti pois, niin saat kauniit kierteet näkyviin. Levitä pinnalle ohut kerros tuorejuustoa. Koristele esimerkiksi kylmäsavulohiruusuilla, mädillä, yrteillä ja syötävillä kukilla ja ripottele halutessasi hieman pienemmäksi pilkottua ruohosipulia päälle. 

Vinkit:

* Voit käyttää täytteeseen ja kuorrutukseen maustamattoman tuorejuuston sijasta jotain maustettua tuorejuustoa. Muista, että maustetut tuorejuustot eivät ole välttämättä täysin valkoisia, vaan niistä saat myös ulkonäköön vaihtelua. 

* Voit tehdä rullan jääkaappiin valmiiksi jo päivää ennen syömistä. Näin maut tasaantuvat entistä enemmän ja samalla munakas pehmenee suussasulavaksi. 

 

Arvonta!

Ja tässä vihdoinkin tulee ohjeet arvontaan, jossa palkintona on kaksi Kotiliesi-lehden vuosikertaa! Toisen Kotilieden vuosikerta arvonnan suoritan täällä blogin puolella ja toisen instagramin puolella. Kasvavat siis voittomahdollisuuksiasi osallistumalla molemmissa paikoissa. 

Arvontaan osallistut kertomalla: Minkälaiset (lehdistä löytyvät) ruoka- tai leivontaohjeet ovat sinun lemppareitasi?

Naputtele vastauksesi tämän postauksen kommenttikenttään tuohon alapuolelle. Vastausaikaa on 24.5.2020 klo. 23.59 saakka. Suoritan arvonnan 25.5.2020. Muistathan jättää yhteystietosi, jotta saan sinut kiinni voiton osuessa kohdallesi. Yhteystiedot näkyvät vain minulle eikä niitä käytetä muuhun tarkoitukseen. 

Jään innolla odottamaan vastauksianne. Onnea arvontaan! 😀

ARVONTA-AIKA PÄÄTTYNYT JA ARVONTA SUORITETTU! Vastauksia tuli reilut 200 kappaletta. Oli ihana lukea, minkälaiset leivonnaiset innostavat leipomaan ja/tai syömään. Näistä sain vinkkiä ja inspistä myös omaan leipomiseen. 

Arvonnan voitti nimimerkki ”Anne”, joka kertoi, että lemppareitaan olevan ”Juustokakut ja tavallinen pulla makealta puolelta. Suolaselta puolelta erilaiset piirakat ovat hyviä.” Palkinnon voittajaan otettu yhteyttä. Onnea vielä tätäkin kautta!

Ja hei! Jos arpaonni ei suosi, voit tilata Kotilieden edullisesti täältä

 

Kuvaaja: Suklaapossun 10-vuotias tytär

 

Kuvaaja: Suklaapossun 10-vuotias tytär

Kommentit (212)

Olen aika hiljattain aloittanut leipomisharrastuksen, joten suosin toistaiseksi suht helppoja leipomuksia ja varsinkin, koska lapsenikin mielellään osallistuu tekemiseen.

Olen aina ollut kiinnostunut ruuanlaitosta, vähemmän leipomisesta.
Tällähetkellä on mitä erilaisemmat munakasrullat ja voileipäkakut.
Erilaiset pannukakut ja täytetyt letut.
Leivonnaisista lähinnä piirakat ja juustokakut.

Erikoisia ja helppotekoisia , tavallisia tai täyte/juustokakkuja.

Helppoja ja nopeita ohjeita,joihin ei tarvita kalliita,harvoin käytettäviä raaka-aineita.

Hei!
Luen mielelläni reseptejä. Jos resepti sisältää eksoottisia maisteita tai muita ainesosia runsaasti, siirryn seuraavaan mielenkiintoiseen reseptiin. Siis rakastan yksinkertaisia leivonnan ja ruoanlaiton ohjeita. En halua liata useita astioita taikinoiden ym. valmistuksessa. Oheiset reseptit vaikuttivat todella herkullisilta, eivätkä olleet mahdottoman monimutkaisia. Kiitos niistä!

Tykkään leipoa. Haluan kokeilla aina jotain uutta. Ohjeiden pitää olla suht yksinkertaisia ohjeita ja mielellään myös sellaisia että lapsetkin tykkäsivät lopputuloksesta.

Olen opetellut tekemään maidottomia leivonnaisia, jotka ovat yleensä onnistuneintakin. Kaikki uusi kiinnostaa, joten kokeilut jatkuvat👍🙋‍♀️🐝

Makeat leivonnaiset ja aina tietyn vuodenajan mukaiset leivonnaiset 🙂

Piirakka ja helpot hyvät leivonnaiset

Olen ”vanha” ja hieman arastelen uutuuksia pysytellen mieluust periteisissä ohjeissa joita kyllä löytyy uutuusien joukosta.
Tallennan somesta ohjeota, käytän vanhoja vihkosia ja kaikkea sekaisin.

Etsin lehdistä yleensä lähinnä inspiraatiota. En muista juuri koskaan toteuttaneeni reseptiä pilkulleen, vaan useimmiten sovellan sitä syystä tai toisesta. Aina ensimmäisenä lehdistä tuleekin selattua ruokaosiot ja on ihana miettiä omia versioita niiden pohjalta!

Etsimäni reseptit ovat yleensä kohtalaisen helppoja valmistaa ja helposti muokattavissa olevia. Katson siis lähinnä ideoita ja perusohjeita, joita muokkaan omien tuntemusten mukaan.

Gluteenittomat reseptit! 🙂

Uudet ja erilaiset jutut, esimerkiksi tuunatut mokkapalat jne.

Yksinkertaiset kotiruokareseptit!

Makeat ja suolaiset leivonnaiset jotka ovat helppoja valmistaa. Tällä hetkellä suosittuja ovat sämpylät joita ei tarvitse vaivata eikä tarvitse rasvaa.

Erilaiset suolaiset ja makeat leivonta-ohjeet kiinnostavat. Paljon katson myös erilaisia ruoaan/leivonnan vinkkejä. Myös ruoanlaitto on sellainen, mikä on alkanut kiinnostaa. 🙂

Perusruokien sekä -leivonnaisten päivitetyt reseptit. Eli vanhat tutut reseptit uudella twistillä – nämä inspiroivat minua sekä ruuanlaitossa että leivonnassa eniten.

Makeat leivonnaiset vuodenaikojen mukaan ja eniten kiinnostaa sellaiset ohjeet, mihin ei tarvitse hankkia kovin erikoisia aineksia.

Makeat ja suolaiset piirakat ovat erityisesti mieleeni.Mukaan kivaan arvontaan ja iloista vappua, sehän on ihan kohta.

Mielelläni kokeilen uusia reseptejä tai jollakin pienellä jujulla uudistettuja ohjeita.
Lehdissä olevilla kuvilla on suuri merkitys kuinka jaksan innostua reseptistä.

Erilaiset kalaruoat/reseptit ovat mieleen, kuten suolaiset leivonnaisetkin.

Makeita leivonnaisia tulee testattua eniten ja aina etsin uuden ohjeen kun joku juhla on tulossa.

Kokeilen mielelläni aina uusia reseptejä, en osaa oikein ruokaa kokata koska se on jotenkin liian suurpiirteistä. 😀 Oon siis parempi leipomaan makeita herkkuja. Ja lehdistä leikkaan aina talteen vuodenaikaan tai juhlapyhään sopivia ohjeita, ne sit roikkuu jääkaapin ovessa niin kauan, että inspis iskee ja pääsen leipomaan!

Talvella tuhdimmat ja kesällä raikkaat marja- ja kasvispiiraat.

Suolaisten leivonnaisten ohjeet!

Suolaisten leivonnaisten reseptit!

Kaikki tavalliset, ei gluteenittomat, vähärasvaiset tms. Suhteellisen helpot myös.

Makeat herkut 🙂

Kasvisruokareseptit ja makeat leivonnaiset. 🙂

Suolaiset piirakat, juustokakut ilman liivatetta, helpot muutaman ruoka-aineen reseptit, pastat, muffinssien variaatiot…

Erityisesti erityisruokavalioreseptit sekä toimivaksi todetut suolaiset ja makeat reseptit.

tykkään kaikista ohjeista kokkaaminen on iloni

Simppelit, ei mitään liian hienoa ja mahdollisimman helpot ohjeet.

Juustokakkuohjeet

Juustokakut

Suht helpot ja kasvispainotteiset reseptit

Jos pystyn helposti muokkaamaan gluteenittomiksi!

Eniten tulee katseltua leivonnaisten ohjeita, sekä makeiden että suolaisten leipomusten ohjeita.

Sellaiset ohjeet, joihin löytyy ainekset valmiiksi kotoa tai sitten pienestä lähikaupasta äkkiä inspiraation iskiessä. Eli ei mitään ihmeellisiä aineksia, ja nopeus ja helppous on tietty aina plussaa 🙂

Juhliin sopivat pikkusuolaiset. Niitä tosin tulee tehtyä muulloinkin 😉

Helpot ja nopeat suolaiset ja makeat. Myös ohjeisiin liitetyt kuvat ratkaisevat. Monesti ilman kuvaa oleva ohje menee ohi silmien.

Olen ruoka-alan ammattilainen. Katson aina lehdistä uudet suolaisten leivonnaisten vinkit. Hyviä sellaisia ei ole koskaan liikaa.

Reseptit, joihin ei tarvita erikoisia raaka-aineita. Toteutus saa olla helppo tai haastavampi, mutta herkullinen maku on tärkein. 🙂

Erityisesti herkulliset ja nopeat arkiruokaohjeet on lemppareita, koska muuten tulee herkästi pyöritettyä sitä samaa palettia ja kyllästyminen on uhkana. 🙂 Olen myös kova leipomaan, joten toki kaikenlaiset leivonnaisohjeet kiinnostaa aina.

Suolaiset piirakat. Juustokakut.
Keitot. Laatikot.

Juusto kakut kiinnostaa ja munakasrulla tyyppiset reseptit.

Tykkäisin ohjeista josta voi valmistaa kevyttä ruokaa (siis ei lihottavaa) jpka on kuitenkin maukasta mutta terveellistä, sekä lisäksi erilaisia hyviä keittoja

Helpot ohjeet leivonnassa joihin ei sähkövatkainta tarvitse sekä ruokaohjeet joissa selkät ohjeet eikä kymmeniä ainesosia.

Lähes kaikki suolaiset ja makeat leivonnaiset. Suolaisista varsinkin sellaiset joissa on kalaa tai aurajuustoa.

Hankala valita erikseen mitään, tykkään kokeilla kaikkea uutta, sekä suolaista että makeaa 😃!

Juhliin liittyvät reseptit.

Suolaiset leivonnaiset ja kotimaisista raaka-aineista tehdyt perusruoat

Ihania ohjeita,varsinkin munakasrulla

Perusaineista kevyesti maistuvaa, ei liian pitkiä ainesosalistoja. Suolaista ja makeaa.

Helppoa, hyvää, halpaa, huokeasti. Suolaista ja makeaa.

Kasvisruoka ja leivonta ohjeet

Parhaita ohjeita ovat helpot ja nopeat leivonnaiset, joihin löytyy ainakin suurin osa aineista jo valmiiksi kotoa.

Niin makeat kuin suolaiset ohjeet ,kirjoittelen itselleni muistiin aina sillähetkellä kiinnostavimman ohjeen (joita kertyy ☺️)

Helpot, nopeat, makeat ja suolaiset reseptit kiinnostaa eniten…
Teen kyllä välillä vaativampiakin leivonnaisia 😋😄

Nopeat vegeruoat ja herkulliset leivottavat!

Leivon tilanteen mukaan. Sämpylät (mitä-kaapista-löytyy) reseptillä. Saaristolais-limppua kokeilin nyt vaihteeksi appelsiinimehuun tehden. Tää on meidän herkku-ruoka-leipä. Juuri äsken pullotin siman ja paistoin munkkeja. Pyöräytin ne kanelisokerissa. Elikkä joskus reseptit kun on vaativa leivonnainen, muut fiiliksen ja mitä kulloinkin löytyy.😁

Suolaiset piirakat

Juustokakut ja suolaiset piirakat 😍

Suolaiset ja makeat piirakat sekä kaikki sellaiset ohjeet joissa on lohta.

Kaikki ohjeet vilkaistuaan lävitse. Erityisesti ruokaisat piirakat ja juhlavat tarjottavat kiinnostavat takuuvarmasti. Leivonnassa ei ällömakeat tai kovin monimutkaiset ja paljon aikaa vievät kiinnosta, mutta raikkaat ja nopeasti valmistuvat herkut saavat innostumaan. Arvostan kompakteja ja selkeitä ohjeita sekä ns. perusraaka-aineita, joita löytyy yleensä valmiiksi kotoa ja viimeistään lähikaupasta. Kokeilen ennakkoluulottomasti uusia ohjeita ja jatkossa sovellan niitä tarvittaessa makuumme. Hyvän äärelle kokoontuukin toistuvasti niitä arvostava perhe ja tuttavat.

Juustokakut ja pikkusuolaiset illanviettoon.

Herkulliset, ei liian monimutkaiset. Kookos toimii niin makeassa leivonnaisessa kuin ruoassakin.

Tuunatut perinteiset leivonnaiset ovat kivoja. Myös kansainvälisen keittiön maut kiinnostavat.

Hyvännäkösiä ohjeita. Täytyy kokeilla ainakin paria.

Suolaiset piirakat ja juustokakut

Kyllä ne parhaimmat reseptit ovat helppoja, nopeita ja terveellisiä. Kun kaiken lisäksi osa sellaisista leivonnaisista, joissa on käytetty rypsiöljyä, on tosi hyvän makuisia, miksi en siis leipoisi mahdollisimman paljon tällaisia.

Erilaiset juustokakut, kun ovat vasta opettelun asteella. Suolaiset piirakat ja aasialaisia ruokia myös olis ihana opetella.

Helpot ja nopeat. Myös ajankohtaiset kiinnostavat.

Makeat leivonnaiset on se mun juttu.

Helppotekoiset mutta maukkaat ruokaohjeet ovat minun mieleen. Harvemmin tulee leivottua enää mutta mielelläni katson leivonnaisten ohjeita ja kuvia.

Käytännössä etsin erilaisia, ennenkaikkea helppoja, mutta myös vaikeampiakin, koko perheelle maistuvia, joissa on ripaus ”twistiä”.

Yleensä makeat ja suolaiset piirakat, mutta joskus myös kakut tai pullat. Välillä innostun kokeilemaan uusia ohjeita, mutta aika usein palaan vanhoihin hyväksi havaittuihin. Lapsen kanssa leipoessa tykkään helpoista ja nopeista ohjeista.

Makeista leivonnaisista, etenkin erilaisista kakuista joihin on käytetty sesonkiin sopivia marjoja tai hedelmiä 😍

Yleensä kaikki suolainen, piirakat ja voileipäkakut!

Suolaiset leipomukset kiinnostaa eniten, mutta joskus tulee seurattua kakkujen tai pikkuleipien ohjeita…

Juustokakut. 😋 Eri versiot niistä. Koko perhe tykkää ja valmistaa. 😊

Leivät ja juustokakut

Yksinkertaisia ja tavallisista arkisista aineista tehtyjä – leivontainnon iskettyä ei kotoa löydy erikoisaineita. Ja olisi hyvä, jos aika ajoin kerrottaisiin millä aineosia voisi korvata, jos ei kotona satu olemaan just reseptissä olevia aineita.

Aivan tuli vesi kielelle, kun noita ohjeita selailin. Vaikea päättää mitä noista ensiksi kokeilen.

Juustokakut , suolaisen naposteltavat , nämä maistuvat aina ja uutta on kiva kokeilla

Eniten suolaiset leivonnaiset, mutta oikeastaan mitkä vain, joissa on hyvät ohjeet ja herkullinen kuva lopputuloksesta!

Suosin makeita leivonnaisia, erityisesti juustokakut on mieluisia tehdä. Pääsiäiseksi tein mango-juustokakun, joka on lasten suosikki. Hyvät selkeät ohjeet innostaa kokeilemaan muitakin juttuja. Jutun munakasrulla näytti hyvältä, sitä voisi kokeilla seuraaviin juhliin, kun korona ohi.

Kaikenlainen leivonta, nykyään enemmän gluteeniton joka on vielä näin parin vuoden jälkeen osittain harjoittelua. Mokkabebet meinasin gluteenittomina kokeilla, kuullostivat niin maukkailta.

Yksinkertaiset leivontareseptit, jotka on tehty terveellisyys edellä. Etsin vähärasvaisia ja tavallisista aineksista tehtyjä, ei liian imeliä reseptejä (mieluiten ilman lisättyä sokeria, vain marjojen ja hedelmien sokeria). Reseptit, joissa käytetty marjoja ovat mieluisia minulle.

Aivan ihania sellaisenaan tahi muunneltuna. Gluteenittomia kaipaan enemmän

Yksinkertaiset leivontareseptit, etenkin suolaiseen leivontaan ovat minulle mieluisia

Sellaiset mihin ei tarvitse ostaa (ainakaan useampaa) erikoista ainesosaa jota sitten tarvitaan jonkun teelusikallisen verran ja loppu jää kaappiin kunnes se vanhenee ja sen joutuu heittämään pois. Sellaiset reseptit jäävät kyllä kokeilematta. Myöskään kovin vaikeat reseptit eivät kiinnosta.

Koko ikäni leiponut ja reseptejä keräilen edelleen jos näen hyvän kirjoitan itselle muistii, vaikka olen aikoinaan hankkinut keittokirjoja ja olin nuorena jopa talouskoulussa,meillä äiti opetti jo pienestäpitäen leipomukset ja ruoanteon,omistan suuren leivontakirjan:kotilieden parhaat leivonnaiset,siinä erinomaisia ohjeita,tein siitä viimeviikonloppunakin mm.vaniljakiisselillä täytetyn kääretortun,kaikkea leivon,suolaista ja makeaa,tuleekin Kotiliesi itselle tällä hetkellä,samoin kotilieden käsityölehti.Kiitos ja mukavaa kevättä!😎🌞

Juustokakut ja tavallinen pulla makealta puolelta. Suolaselta puolelta erilaiset piirakat ovat hyviä.

nopeat, helpot ja helposti muunneltavat leivonnaisreseptit

Yleensä innostun leipomaan yhtäkkiä ja silloin katson mitä kaapista löytyy. Yleensä jauhot, munat, sokeri, pähkinät jne ja niistä sitten väsään pikkuleipiä, kakkuja tai munakasrullia.

Erilaiset leipäohjeet kiinnostavat ja kasvisherkut myös.

Helpot, simppelit, mutta silti herkulliset, hyvistä raaka aineista valmistetut leivonnaiset ja ruuat.

Suolaiset piirakat ,juustokakkuohjeet ja ruokaisat salaatit sekä aasialaiset maut…

Tykkään leipoa kanelipullia, kakkuja ja erilaisia keksejä

Piirakat, suolaiset, sekä makiat.

Ihania ohjeita, varsinkin mokkabebet.

En ole itse hyvä ideoimaan reseptejä vaan tarvitsen ne valmiina, leivon enimmäkseen makeita tuotoksia joihin ei tarvitse erikoisempia aineksia, kuivakakut ja erilaiset piirakat suosikkeja.

Tykkään melko tavallisista resepteistä, joissa joku uusi idea tai makuyhdistelmä mitä ei itse tulisi mieleen kokeilla. Myös reseptit joissa käytetään sesongin raaka-aineita tai kaupoista löytyviä uusia vieraampia tuotteita kiinnostavat. Tykkään vegeresepteistä tai resepteistä joista helppo tehdä kasvisversio muutamalla muutoksella.

Makeat leivonnaisohjeet ja jälkkäriohjeet.

Kausituotteiden ohjeet kiinnostavimpia!

Kaikki uudet vinkit ovat tervetulleita, tykkään ruokaresepteistä 🙂

Reseptit, missä on joku ”juttu”, mikä herättää kiinnostuksen. Kauniit annokset ja silmän ruoka 👌

Helppotekoiset ohjeet!

Helpot ja yksinkertaiset, mutta hieman erilaiset leivonnaiset. Plussaa, jos voi myös varioida esimerkiksi allergioiden ja makumieltymysten mukaan. 🙂

Helpot leivonnaiset

Gluteenittomat ja terveelliset / kevyet 🙂

Mahdollisimman helpot makeat ja ehkäpä vielä enemmän suolaiset leivonnaiset. Laktoosittomia täytyy olla, yhden kulhon tuotteet. Piirakat ja pasteijat, siinäpä suosikkeja, eivät jää syömättä.

Juustokakkujen reseptit kiinnostaa

Nopeat, helpot, perinteiset.
Ei tuo kärsivällisyys kuulu leivonnassa hyveisiini.

Helpot ja nopeat leivonnaiset =).

Rakastan sekä ruoanlaittoa että leivontaa. Mieluiten tutustun uusiin inspiroiviin resepteihin, jotka ovat selkeitä ja joissa on hyödynnetty sesongin mukaisia raaka-aineita 😊.

Makeat leivonnaiset !

Pullataikinan pohjalla erilaisia herkkuja kahvipöytään.

Kasvisruokareseptit kiinnostavat 🙂

Helpohkot reseptit, joita tehdä yhdessä lasten kanssa.

Juustokakut ovat kaikkein kiinnostavimpia.

Ruokaohjeita tulee luettua ja osaa jopa tehtyä. Harmi, että makeiden syönti on vähentynyt, kun kohta muuten ei pääse eteen päin kuin pyörimällä. Mutta tuo mokkapepet kiinnostaa kovasti. Samoin tuo kylmäsavulohi-munakasrulla. Olisi kyllä hirveästi hyötyä, kun olisi iso perhe, voisi eri tavalla tehdä kaikkia herkkuja.

Suklaiset leivonnaiset, juustokakut ja suolaiset piirakat maistuvat parhaiten.

Leivonnaiset, jotka on valmistettu aineista, joita löytyy syrjäisempienkin kauppojen hyllyiltä, siis ei erikoistuotteita. Niin makeat kuin suolaisetkin leivonnaiset kiinnostavat kokeilla.

Kasvispohjaiset ruuat ja leivonnaiset kiinnostavat aina.

Rakastan tehdä suolaisia juttuja erilaisia. Hyvät ohjeet olen Kotiliedestä löytänyt.

Minua kiinnostavat makeista leivonnaisista lähinnä piirakat ja muffinityyppiset ohjeet. Suolaisista leivontaresepteistä etsin lähinnä leipä- ja sämpyläohjeita.

osallistun arvontaan

Suolaisia herkkuja tulee enimmäkseen tehtyä; pasteijoita, kinkkupiirakkaa tms. Makeissa juustokakut ovat suosikkejani, nam.

Tykkään Glorian ruoka ja viinistä sekä makulehden resepteistä erityisesti

Haluaisin reseptejä hyvistä,kotimaisista raaka-aineista tehdyistä ruuista,jotka ovat maukkaita ja helppo valmistaa.

Oheisia reseptejä aion kokeilla, vaikuttivat tosi herkullisilta.
Ajankohtaiset aiheet ja uutuudet kiinnostavat. Kokeillut reseptit ovat varmoja. Arkisin teen perinteistä kotiruokaa, joskus uudella tyylillä. Juhliin etsin ohjeita, joissa olisi jotain ”juhlavaa”. Arkea kai elämässä eniten jaamme, herkuilla siihen mielenkiintoa saamme.

Helpot ja nopeat jälkiruuat ja leivonnaiset

Olen aina tykännyt leipomista. Meiltä ei koskaan juoda kahvia ilman pullaa, tai jotain muuta leivonnaista. Katselen mielelläni lehdistä uusia ohjeita- tosin kovin eksoottiset jutut jätän kokeilematta. Voisilmäpullat tuhdilla kardemummalla maistuvat aina ja erilaiset kakut ja piirakat. Nimipäivät ja synttärit juhlistan juusto- tai täytekakuilla. Suolainen piirakka on myös tarjolla. Uusista ohjeista katselen vinkkejä ja erilaisia täyteaineita.

Helpot ja nopeat leivonnaiset

Pidän kohtalaisen nopeasti valmistuvista leivonnaisista niin suolaisista kuin makeistakin, joihin ainekset löytyvät helposti lähikaupasta.

Helpot ja terveelliset ovat omia suosikkeja, koska aikaa ruoan laittamiselle ei useinkaan ole tuhottomasti. 🙂

uudet kokeilut kiinnostavat ja vege liivate & gluteeniton …nopsat ja pakastettavat vieras varat, arkeen ja juhlaan

tytär pitää juustokakuista pitäs harjotella jollain muulla kuin liivatteella ja
muiden vastaavien vege tuotteiden annostus tuntuu aina arpajaisilta ..
miten onnistun ? onneksi on lehtijutut joista voi alkaa

Leivon yleensä suolaisia kuten piirakoita ja leipiä. Etsin aina sellaisia reseptejä, mihin käytetään yleensä jo kotona olevia aineita pääaineen lisäksi ettei tarvitse jotakin purkkia ostaa, josta sitten jää osa pyörimään kaappeihin.

Parhaita reseptejä ovat helpot ja nopeat, joihin ei tule hirveästi eri aineita. Mokkapaloja, marjapiirakoita, voileipäkakkuja ja juustokakkuja tulee useimmin leivottua.

Mimmi 5.52020

reseptit ,jotka piristävät arkea

Helpot, nopeat reseptit. Sekä suolainen että makea käy

Erilaiset suolaiset ja makeat piirakat. Simppelit ohjeet ei erikoisia mausteita paljoa.

Selaan kaikenlaisia lehtejä ,nettiä ,kaappi täynnä vanhoja lehtiä joissa on ohjeita ,ajatuksena joskus teen

Helpot ja nopeasti tehtävät ovat suosikkejani; aineet pitäisi löytyä kaapista juuri silloin kun inspiraatio iskee 🙂

Ihana blogi, kiitos siitä. Itse suosin helppoja, nopeita ohjeita, joissa kuitenkin jokin uusi tvisti. Pyrin tekemään aina sellaisia leivonnaisia sekä ruokia, mitkä sopivat myös erikoisruokavalion noudattajalle.

Olen kaikkiruokainen eli kaikki, mikä onnistuu suhteellisen nopeasti kotoa löytyvillä aineilla.

Kaikki kasvisruokareseptit kiinnostaa, leivonnasta lähinnä kakku- ja piirakkaohjeet.

Vanhojen lehtien ohjeita selailen välillä ja netistä myös saan myös ideoita. Itse käytän luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota ärtyvän suolen oireyhtymän vuoksi. Maidottomia leivontaohjeita käytän myös toisinaan ja on haasteellista välillä löytää sopivia tuotteita. Suolaisia piirakoita teen eniten, juustokakut ja marjapiirakat. Pääsiäisenä tein pavlovan karppisokerista ja siihen maidottoman täytteen jonka koristelin hedelmillä

Suolaisia piirakoita teen mielelläni ja marjatorttuja. Syöjien joukossa on herkkääkin herkempiä laktoosittomia, ja vaikka laktoosittomia tuotteita nykyään vaikka miten paljon, laktoositonta valkosuklaata ja mascarponea en löydä (tiedän jälkimmäistä nykyään olevan mutta pitää päästä oikeaan kauppaan). Pulla menee aina!

Juustokakut on lemppareita ja muutkin helposti hyvää-leivonnaiset.

Peltipulla, mutakakku, kääretorttu ja porkkanaleivos. Kinkkupiirakka ja kalapiirakka. Vaihtelevat hieman sesonkien mukaan mieltymykset leipomiseen. Itse tekemällä saa käyttää luovuuttaan ja nauttia perheen kesken herkuista.

Alan ammattilaisena silmäilen erilaisia ohjeita, yleensä esim. ainesuhteista näkee viitteen lopputuloksesta. Lukemalla valmistusohjeen saa käsityksen viitsiikö puuhaan ryhtyä. Ammattitaitoa hyödyntäen tietää missä voi ”oikaista”, miten ohjetta voi muunnella jne. Leivontaan mittaan aineet, ruoanvalmistuksessa en ollenkaan.

Ihanat kuvat houkuttelevat kokeilemaan uusia ohjeita. Aina parempi, jos mukana on teemaan sopivat astiat, liinat ja muu rekvisiitta

Justokakut ovat alkaneet kiinnostaa,vaihteeksi tavallisen täytekakun sijaan.myös voileipäkakut,voi kuinka tykkään voileipäkakusta.

Kaikenlaiset! Tykkään leipoa sekä suolaista ja makeaa. Arvostan ohjeissa selkeyttä ja sitä että raaka-aineet ovat suht simmpeleitä ja saatavilla, en halua hankkia kaappiin sellaisia erikoisuuksia jotka jäävät ehkä käyttämättä.

Makeat leivonnaiset sekä helpot ja nopeat arkiruoat. Tykkään kokeilla uusia reseptejä, joten lehdistä juuri ne reseptisivut onkin aina suosikkejani 🙂

Kaikki leivontaohjeet kiinnostavat ja ruokaohjeista helpot, halvat ja nopeat kasvisruuat. Kokeiluun pääsee sellaiset ohjeet joihin ei tarvitse erikoisia raaka-aineita ja joista selviää vähällä tiskillä. Erityisesti innostun oikaisuista, eli jos johonkin vanhaan tuttuun leivonnaiseen tai ruokaan on keksitty perinteistä ohjetta yksinkertaisempi valmistustapa.

Kaikki leivontaohjeet kiinnostavat ja ruokaohjeista helpot, halvat ja nopeat kasvisruuat. Kokeiluun pääsee sellaiset ohjeet joihin ei tarvitse erikoisia raaka-aineita ja joista selviää vähällä tiskillä. Erityisesti innostun oikaisuista, eli jos johonkin vanhaan tuttuun leivonnaiseen tai ruokaan on keksitty perinteistä ohjetta yksinkertaisempi valmistustapa.

Rakastan juustokakkuja, helppoja,ilman liivattetta. Mutta nyt tuo suolainen rulla menee kokeiluun, ei jaksa aina pizzaa.

Tykkään kokeilla kaikenlaisia leivontaohjeita sekä suolaisia että makeita. Toissapäivänä tein juustokakun, jonka kanssa nautittiin mansikkakastiketta ja oli tosi tuhtia ja hyvää!

Täytekakut, juustokakut ja näin keväällä erityisesti raparperireseptit. Sämpylöitä,leipää ja piirakoita ja kalakukkoa leivon myös paljon.

Tykkään tehdä näyttävää ruokaa ja leivonnaisia, joten minua kiinnostavat reseptit joissa on joku vinkki koristeluun.

Namskis! Kaikki uusi ja jännittävä leipomus kiinnostaa, niin makeissa kun siolaisissakin. Joten leivon paljon kokeilumielellä ja monisti valmis resepti lähtee niin sanotusti lapasesta ja rönsyileen omaa versioo. Mutta aina tullu hyvää ja syötäväö. Joskus liiankin hyvää. Namsis. Makoisaa kesää ja mansikoita ootellessa!

Helpot arkiruokareseptit kiinnostavat. Lisäksi sesonkia hyödyntävät ohjeet, eli esimerkiksi keväällä raparperia sisältävät ohjeet.

marjoja sisältävät leivonnaiset

Catha

helpot sämpylät ilman hiivaa ja tietysti juustokakut

Nämä Kotiliedessä julkaistut jutut… reseptit tuntuvat aika kotoisilta..ei mitään ihmeellisiä ktkotukisa!

Olen ihastunut erilaisiin uunimunakkaisiin; helppoja ja maukkaita. Ja täytteeksi kelpaa kaikki kaapista löytyvä, vain mielikuvitus on rajana.

Kahvikakkuja, pasteijoita, makeita piirakoita helpoilla resepteillä, joskus perinnereseptejä.

Makumaailmaltaan melko perinteiset leipomukset höystettynä jollakin uudella mausteilla tai aineksella päätyvät yleensä kokeiluun. Mokkabebet vaikuttavat kiinnostavilta.

Hyviä leivonnaisia marjoja kannattaa käyttää jos niitä on pakkasessa vielä.

Tykkään juustokakuista, mukana arvonnassa

Sellaisia arkiruokareseptejä joissa on jotain uutta. Leipomisohjeita jne.. En sellaisia joiden valmistukseen menee monta tuntia ja mielellään ei sellaisia mausteita ym aineita jotka jäävät kaappiin vanhenemaan. Esim tuo juustokakku olisi kokeilemisen arvoinen mutten voi sietää kookosta.

jUUSTOKAKUT JA MARJAPIIRAKAT, KOKEILUSSA RAPARPERIKÄÄRETORTTU

Helpot, lasten kanssa onnistuvat reseptit on tällä hetkellä meillä ajankohtaisia. Sokerittomia/vähempisokerisia olisi kiva kanssa kokeilla.

Suolaiset piirakat ja raakakakut sekä juustokakut.

Yleensä helpohkot ja edulliset ohjeet houkuttelevat kokeilemaan. Helpot juustokakut tai suolaiset piirakat on suosikkeja.

perinteiset josta on tehty moderni twist ja yhelpot reseptit

Nopeat ja helpot, mutta silti herkulliset ja näyttävät.

Suolaiset piirakat, kasvisruuat ja juustokakut

Reseptit, joissa ei ole kotimaisia viljoja missään muodossa tai edes riisi-ja perunajauhoja.

Mieluummin teen suolaisia leivonnaisia, piiraita yms ja voileipäkakut kuuluvat usein juhliin. Gluteenitonta leivontaa myös makeista.

Kaikki ”vanhat”ohjeet.Suolaiset piirakat,marjapiirakat.Välillä tietenkin juustokakut korvaa perinteisen täytekakun.Ihanalla keksipohjalla tietenkin.Ja mummanaikaiset kuivakakut kunniaan.

Helpot ruoka-ohjeet, joissa vähän raaka-aineita. Myös gluteenittomat ohjeet kiinnostavat.

Ei monimutkaisia, aikaa vieviä tekemisiä vaan helpohkoja joka kukkarolle sopivia.

Ei mitään kauhean monimutkaisia ohjeita vaan ihan suhteellisen helppotekoisia ja sellaisia joihin löytyy aineita helposti.

Kaikenlaiset piirakat ja helpot arkiruuat

Sesongin mukaan, nyt kiinnostavat juuri tuollaiset munakasrullan tyyppiset suolaiset tarjottavat, en ole koskaan vielä sellaista tehnyt. Nokkosiakin voisi varmaan käyttää siihen.
Erilaiset piirakkaohjeet – edelleen ne ruokaisat, mutta mielellään terveelliset reseptit.

Tykkään tehdä simppeleitä leivonnaisia, suolaisia ja makeita, ei mitään pientä piiperrystä. Haastetta saa olla jonkun verran. Ja mielellään gluteenittomia jotta perheen keliaakikkokin pääsee mukaan herkuttelemaan.

Keep it simple ohjeet. Sellaiset, ettei erikseen tarvitse hakea jotain aasia-,terveys,-etc-kaupoista. Suolaista ja makeaa, ei kallista. Sen huomaa, 1) kuva, 2)sylki, 3)ohje, 4)jos hyvä, niin testiin, 5) teko ja maistelut. 6) talteen reseptivihkoon, jos havaitaan hyväksi.

Selkeät ja helppotekoiset arkiruoat.

Helppotekoiset, terveelliset ruoat ja leivonnaiset, myös helpot raakakakut

Leivän ja suolaisten piirakoiden ohjeet

Juusto-ja suklaakakut makeista ja suolaiset piirakat ja tuo
munakas ehdottomasti. ( ilman pinaattia ).

Suolaiset piirakat ja voileipäkakut ovat suosikkejani

Uusia leivontareseptejä on aina kiva kokeilla.. Ja mielellään ei kauhean monimutkaisia… Helpot ja nopeat mieleeni..

Helpot ja nopeat ja sellaiset mihin ei tarvitsisi ihan mahdottomasti erilaisia ja outoja aineksia.

Rakastan leipoa ja hamstraan ohjeita kaikkiin raikkaisiin juustokakkuihin. Tämä kookos-juustokakku tulee ehdottomasti testiin!

Tykkään tehdä sellaisilla ohjeilla joiden tarvikkeet löytyy myös lähikaupoista,asun pienellä paikkakunnalla ja täällä valikoima on vähän suppeampi,toki sitten kun kasaannutaan porukalla niin kokeilen mielelläni vähän haastavampiakin ohjeita,suklaapossu,maku,gl-lehti ja pidän myös Teresa Välimäen ohjeista ja kotikokki on myös oiva ja sitten tieteysti Annin uunissa.
Nyt menee kokeiluun viikonloppuna tuo munakasrulla ja suolakinuskikaramellijuustokakku(uuh,miten pitkä sana;)
Leipominen on kyllä tosi mukavaa ja rentouttavaa ja larmoilla ohjeilla yleensä onnistuu aina:)

Hyvän makuista aineksista tehdyt.

Toisenlainen pannukakku, leivinjauhetta mukaan.

Just nämä, munakasrullat ja mokkabebet!

Selllaiset joihin ei tarvita liian outoja välineitä tai kalliita ainesosia.

Parasta ovat helpohkot, nopeat ohjeet, joissa on jotain uutta ja ideoita- yhdistetty aineksia uudella tavalla, uusia makuja, mausteita, kaunis koristelu

Olen opetellut leipomaan makeita leivonnaisia vasta viime vuosina, joten kaikki makeat reseptit kiinnostavat nyt.

Leivonnaisten ohjeet ja helpot ruokaohjeet, joita voi tehdä myös lasten kanssa ja valmistuvat suht nopeasti.

Teen mielellään pikkusuolaisia ilta ja välipaloja.

Kommentoi juttua: Arjen nautintoja (+ arvonta)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

X