Suklaapossu

Arkiruokavinkki: Broileri-fetasalaatti

Broileri-fetasalaatti on nopea arkiruoka

Erilaiset salaatit ovat ihanan helppoja ja nopeita arkiruokia. Yksi meidän tämän hetken lemppareita on kanasalaatti, johon tulee myös pehmeää fetajuustoa. Kun tuo fetajuusto murenee ja pehmenee salaatin joukkoon, se maustaa ja samalla myös kostuttaa sitä, eikä erillistä kastiketta välttämättä tarvita. Tässä feta-broilerisalaatissa on hyvin samanlaiset aineet kuin jo blogista löytyvässä herkullisessa Feta-savulohisalaatissa. Mitäpäs sitä hyvää salaattipohjaa vaihtamaan, kun jo pienilläkin muutoksilla saa makumaailman muutettua erilaiseksi. Nam.

Helppo salaatti broilerista ja fetasta on herkullista myös ilman kastiketta

Salaattina voi käyttää miltei mitä tahansa salaattia oman maun mukaan. Tässä salaatissa vihreyttä tuo jäävuorisalaatti sekä rucola. Yllättäen rukola maistuu tässä salaatissa myös vanhimmalle tytöllemme, joka ei rukolasta tavallisesti välitä tuontaivaallista. Tätä syödessä hän kuitenkin jopa noukki erikseen rukolan lehtiä jokaiseen haarukalliseen, sillä niin hyvää se kuulemma oli 🙂 Olen kyllä samaa mieltä.

Arkiruokavinkki helppo ja nopea broilerisalaatti

Jos salaatista haluaa vieläkin ruokaisamman, joukkoon voi keittää vaikka pastaa. Kun pastan maustaa esimerkiksi pestolla, saa salaatti taas uuden maku-ulottuvuuden.

Yksinkertaista, helppoa, nopeaa hyvää. Ja jopa terveellistä. Just passelia arkiruoaksi.

Broileri-fetasalaatti

2 isoon nälkään, 4 pienempään nälkään

Aineet:

300-400 g maustamattomia broilerin filesuikaleita

1 rkl öljyä

broileri maustamiseen esim. suolaa, mustapippuria, valkosipulia, currya…

pieni (n. 250 g) jäävuorisalaatti

nippu rukolaa

1 iso punainen suippopaprika

1 rasiallinen (á 250 g) minitomaatteja

200 g pehmeää fetajuustoa

Ohje:

Paista broilerin filesuikaleet kypsiksi öljyssä. Mausta esimerkiksi currylla, valkosipulilla, mustapippurilla tai/ja suolalla. Laita kypsät broilerin palat sivuun odottamaan. Pese jäävuorisalaatti ja leikkaa pieniksi, suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja puolita minitomaatit. Kuutioi tarvittaessa fetajuusto. Sekoita kaikki aineet keskenään sekaisin.

Vinkit:

* Broilerin maustamisessa kannattaa käyttää omia lempimausteita. Jollei pidä valkosipulista, sen voi hyvin jättää pois. Eri mausteilla saa salaattiin myös helposti vaihtelua.

* Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät joukkoon vaikka keitettyä pastaa. Pastaa kannattaa maustaa ja kostuttaa ennen salaattiin lisäämistä. Esim. punaisella pestolla maustettu pasta toimii hyvin.

 

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Arkiruokavinkki: Broileri-fetasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *