Browniebars with Cookie Dough filling and Caramel top

Samalla kun tein edelliset Cookie dough -leivokset, syntyi nämä ihanat kinuskiset herkkupalat. Laitoin kinuskisen cookie dough-taikinan kostean ja tahmean brownietyyppisen pohjan väliin ja ripottelin päälle kinuskia. Nam! Tälle oli hankala keksiä hyvää suomenkielistä nimeä, joten nyt mennään toistamiseen englanniksi.

 

 

 

 

 

 

 

Palojen leikkaaminen kannattaa tehdä jääkaappikylmänä, niin palat saa siisteiksi myös reunoilta. Itse leikkelin huoneenlämpöisenä ja palat olivat sen verran pehmeitä, että siistiä jälkeä oli hankala saada. Jääkaapissa palat jähmettyvät hieman ja ovat helpommin käsiteltävissä. Niin ja nämä kannattaa tarjoillakin suoraan jääkaapista.

Valmistelun voi aloittaa pohjan teolla vaikka jo paria päivää aiemmin. Täytteen voi tehdä seuraavana päivänä ja tarjoilu sitten kolmantena. Näin mautkin ehtivät tasoittua. Leivokset
ovat makeita, joten pienikin pala riittää. Toki nämä ovat niin
herkullisia, että tulee helposti syötyä toinenkin pala. Ja kolmas.
Ja…:)

Määristä tulee n. 20 kpl pientä suupalaa.

Pohja:

100 g
voita sulatettuna
50 g tummaa suklaata (n. 50%) sulatettuna
0.25 dl maitoa
2 munaa
2 dl
sokeria
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
Cookie dough täyte:
60 g voita
0.25 dl sokeria
0.75 dl tummaa ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
0.5 mm suolaa
1 dl jauhoja
1 rkl maitoa
75 g Marabow Daim – suklaata rouhittuna

Kinuskipäällinen:
50 g Sitkeitä, pehmeitä kermakarkkeja
1 rkl maitoa

Ohje:
Pilkosuklaa ja voi kulhoon. Lämmitä mikrossa varovasti, kunnes molemmat ovat
sulaneet. Lisää maito. Sekoita joukkoon sokerit, suola ja munat.
Sekoita lopuksi mukaan jauhot käännellen, älä vatkaa. Paista n. 20 x 30
cm leivinpaperoidulla pellillä 175 asteessa n. 12-15 min., kunnes keskeltä
melkein kiinteä. Pohja saa jäädä pehmeäksi. Anna pohjan jäähtyä.

Tee täyte. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää suola. Lisää joukkoon jauhot ja maito käännellen. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Levitä täyte toiselle puolelle ja laita toinen puoli täytteen päälle. Paina kevyesti. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Tee kinuskipäällinen sulattamalla kermakarkit maitotilkassa mikrossa. Roiski kinuski leivoksen päälle. Leikkele haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä ja tarjoile suoraan jääkaapista. Huoneenlämmössä leivokset pehmenvät hieman liikaa ja menettävät osan herkullisesta suutuntumastaan.
 
Leikkauspinnan sai näinkin siistiksi, kun leikkeli palat kylminä..

Instagram

  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti
  • Ihanaa kun aurinko hellii ja pian meillä aletaan grillaamaan. Vinkkaan vielä ennen ulos menemistä, että kokosin blogiin muutamia herkullisia makeita ja suolaisia ohjeita kesän juhliin ja äitienpäiväksi 💖 Jos haluat tehdä vielä jotain herkkua huomiseksi, niin vilkaise vinkit blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aitienpaivan-makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/
#vinkki #äitienpäivä #suolaiset #makeat #leivonnaiset #suklaa #savulohi #kahvikakunmuotoinenkakku #suklaapossu #kotiliesi

suklaapossu

Keskustelu

Tässä on taas leivonnainen joka saa kuolan erittymään, heh! ;D Makoisan näköisiä herkkupaloja!

Kiitos 🙂 Nämä olivat kyllä niin herkullisia, että itselläkin tulee sama reaktio kun vaan mietin näitä 🙂 Muutama pala päätyi pakkaseen, joten sieltä pääsee napsimaan tarpeen tullen pahimpaan kinuskin-/suklaanhimoon 🙂

Siis aivan ihanannäköisiä leivonnaisia, nam! Tosiaan vesi tulee kielelle kuvia katsoessa. 😀

Kiitos 😀 Nämä ovat kyllä ihania makeannälkään 🙂

Oh jestas miten on hyviä! O_o *pyörtyy*

Itse tein näitä eilen, tosin korvasin Daim-suklaan sillä Maraboun uudella Domino-suklaalla ja toimii! Varmaan ikinä maistanut mitään niin syntisen hyvää. No mut toisaalta, miten ihmeessä nyt vois mennä pieleen kun yhdistää mun suuret rakkaudet, ylitahmaiset browniet ja cookie dough'n…? 😀

Mun omat ei ole kyllä tosiaankaan niin kauniita kun noi sun omat mutta makuhan se on se mikä ratkaisee, eiks niin? 😉 Kuvaa mun blogissa jos kiinnostaa:

http://ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi/2013/10/when-someone-said-count-your-blessings.html?m=0

Nämä ihanat, tahmaiset, makeat pikkupalat maistuivat muuten myös suoraan pakkasesta naposteltuina. Just pari viikkoa sitten napsin sieltä viimeiset palat 🙂

Hyvältähän nuo sinunkin palat näyttivät 🙂 Ja makuhan tosiaan on pääasia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.