Browniebars with Cookie Dough filling and Caramel top

Samalla kun tein edelliset Cookie dough -leivokset, syntyi nämä ihanat kinuskiset herkkupalat. Laitoin kinuskisen cookie dough-taikinan kostean ja tahmean brownietyyppisen pohjan väliin ja ripottelin päälle kinuskia. Nam! Tälle oli hankala keksiä hyvää suomenkielistä nimeä, joten nyt mennään toistamiseen englanniksi.

 

 

 

 

 

 

 

Palojen leikkaaminen kannattaa tehdä jääkaappikylmänä, niin palat saa siisteiksi myös reunoilta. Itse leikkelin huoneenlämpöisenä ja palat olivat sen verran pehmeitä, että siistiä jälkeä oli hankala saada. Jääkaapissa palat jähmettyvät hieman ja ovat helpommin käsiteltävissä. Niin ja nämä kannattaa tarjoillakin suoraan jääkaapista.

Valmistelun voi aloittaa pohjan teolla vaikka jo paria päivää aiemmin. Täytteen voi tehdä seuraavana päivänä ja tarjoilu sitten kolmantena. Näin mautkin ehtivät tasoittua. Leivokset
ovat makeita, joten pienikin pala riittää. Toki nämä ovat niin
herkullisia, että tulee helposti syötyä toinenkin pala. Ja kolmas.
Ja…:)

Määristä tulee n. 20 kpl pientä suupalaa.

Pohja:

100 g
voita sulatettuna
50 g tummaa suklaata (n. 50%) sulatettuna
0.25 dl maitoa
2 munaa
2 dl
sokeria
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
Cookie dough täyte:
60 g voita
0.25 dl sokeria
0.75 dl tummaa ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
0.5 mm suolaa
1 dl jauhoja
1 rkl maitoa
75 g Marabow Daim – suklaata rouhittuna

Kinuskipäällinen:
50 g Sitkeitä, pehmeitä kermakarkkeja
1 rkl maitoa

Ohje:
Pilkosuklaa ja voi kulhoon. Lämmitä mikrossa varovasti, kunnes molemmat ovat
sulaneet. Lisää maito. Sekoita joukkoon sokerit, suola ja munat.
Sekoita lopuksi mukaan jauhot käännellen, älä vatkaa. Paista n. 20 x 30
cm leivinpaperoidulla pellillä 175 asteessa n. 12-15 min., kunnes keskeltä
melkein kiinteä. Pohja saa jäädä pehmeäksi. Anna pohjan jäähtyä.

Tee täyte. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää suola. Lisää joukkoon jauhot ja maito käännellen. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Levitä täyte toiselle puolelle ja laita toinen puoli täytteen päälle. Paina kevyesti. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Tee kinuskipäällinen sulattamalla kermakarkit maitotilkassa mikrossa. Roiski kinuski leivoksen päälle. Leikkele haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä ja tarjoile suoraan jääkaapista. Huoneenlämmössä leivokset pehmenvät hieman liikaa ja menettävät osan herkullisesta suutuntumastaan.
 
Leikkauspinnan sai näinkin siistiksi, kun leikkeli palat kylminä..

Instagram

  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Tässä on taas leivonnainen joka saa kuolan erittymään, heh! ;D Makoisan näköisiä herkkupaloja!

Kiitos 🙂 Nämä olivat kyllä niin herkullisia, että itselläkin tulee sama reaktio kun vaan mietin näitä 🙂 Muutama pala päätyi pakkaseen, joten sieltä pääsee napsimaan tarpeen tullen pahimpaan kinuskin-/suklaanhimoon 🙂

Siis aivan ihanannäköisiä leivonnaisia, nam! Tosiaan vesi tulee kielelle kuvia katsoessa. 😀

Kiitos 😀 Nämä ovat kyllä ihania makeannälkään 🙂

Oh jestas miten on hyviä! O_o *pyörtyy*

Itse tein näitä eilen, tosin korvasin Daim-suklaan sillä Maraboun uudella Domino-suklaalla ja toimii! Varmaan ikinä maistanut mitään niin syntisen hyvää. No mut toisaalta, miten ihmeessä nyt vois mennä pieleen kun yhdistää mun suuret rakkaudet, ylitahmaiset browniet ja cookie dough'n…? 😀

Mun omat ei ole kyllä tosiaankaan niin kauniita kun noi sun omat mutta makuhan se on se mikä ratkaisee, eiks niin? 😉 Kuvaa mun blogissa jos kiinnostaa:

http://ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi/2013/10/when-someone-said-count-your-blessings.html?m=0

Nämä ihanat, tahmaiset, makeat pikkupalat maistuivat muuten myös suoraan pakkasesta naposteltuina. Just pari viikkoa sitten napsin sieltä viimeiset palat 🙂

Hyvältähän nuo sinunkin palat näyttivät 🙂 Ja makuhan tosiaan on pääasia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.