Mein 5-vuotiaan Frozen-fanitus jatkuu tänäkin vuonna. Hän halusi kuukausi sitten vietetyille synttäreilleen jälleen Elsa-aiheisen kakun. Kakun päälle päätyikin viime vuoden Frozen-kakkua koristanut Elsa-koriste, mutta tällä kertaa vuorasin kakun itsetehdyn valkosuklaamassan sijasta kermavaahdolla ja laitoin koristeeksi Elsan lisäksi turkoosiksi värjättyjä kiiltäviä jääkarkkeja.

Kerman käyttö kakuissa on mulle melko uutta. Eseimmiten olen käyttänyt kakkujen päällä ihanan makuista valkosuklaamassaa. Päätin kuitenkin harjoitella kermavaahdon käyttämistä ja kuorrutin kakun jo päivää ennen tarjoilua. Pläästein kakun päälle sekä valkoista että turkoosilla ja sinisellä pastavärillä värjättyjä kermavaahtoja ja olin lopputulokseen tosi tyytyväinen. Mutta mutta. Ja voi kääk! Kuten varmaan huomaattekin, yön aikana kakun päällä oleva kermakerros hävisi johonkin ja sen alta paistoi kakun pinta läpi. Aikaa ei kuitenkaan tuossa vaiheessa kermapinnan korjaamiseen enää ollut, joten räpsin kuvat nopsaan tuosta ei-niin-nätistä pinnasta.

 

Ennen tarjoilua, läiskein kakun päälle vielä kriittisiin kohtiin pieniä munattomia marenkeja ja kakusta tulikin lopulta tämännäköinen. Aika hassunnäköisiä nuo marengit tuossa, mutta eipä onneksi haitannut, kun kakku tuli vaan läheisten kanssa nautittavaksi. Kaikesta huolimatta tyttö oli tosi innoissaan kakusta. Kun hän näki kakun, hänen suunsa loksahti auki ja hän jäi tuijottamaan ihaillen sekä Elsaa että kiiltäviä jääkarkkeja.

Sen kuitenkin opin tämän kakun teosta, että jos kuorruttaa kakun kermalla, pitää kermaa olla tarpeeksi paksu kerros, jotta se on vielä seuraavanakin päivänä hyvännäköinen. Ensi kerralla sitten viisaampana 🙂

Kakku sai sisuksiinsa mehevän munattoman suklaakakkupohjan sekä liivatteettoman, hieman Fazerinaa muistuttavan appelsiini-suklaamoussen. Oli sen verran hyvä yhdistelmä, ettei yksi pala riittänyt millään, vaikka kakku olikin aika tuhti. Kakusta hävisi paljon jo juhlista, ja loppukakku tuhoutui kokonaan oman perheen voimin jo seuraavaan päivään mennessä.

Kakku tehtiin siis näin:

Frozen -kakku

Pohja:

1 annos Mehevää, kosteaa, munatonta ja maidotonta suklaakakkupohjaa paistettuna kahdessa n. 16 cm vuoassa

Täyte:

1 annos Liivatteetonta appelsiini-suklaamoussea

Kuorrutus:

3-4 dl vispikermaa

vaniljasokeria

turkoosia ja vaalean sinistä pastaväriä

Koristeet:

Jääkarkkeja

Ohje:

Tee suklaakakkupohja ohjeen mukaan ja paista kahdessa n. 16 cm irtopohjavuoassa. Jäähdytä pohjat kokonaan. Leikkaa kumpikin kakku kahteen osaan.

Tee appelsiini-suklaamousse ohjeen mukaan. Laita irtopohjavuoan reunaosa keskelle tarjoilulautasta ja voitele se kevyesti sisäpuolelta. Kakusta tulee korkeahko, joten laita reunoille vielä reunakalvot ja voitele ne kevyesti. Aseta yksi kakkupohja reunaosan sisäpuolelle tarjoilulautaselle. Levitä kakkupohjan päälle n. neljännes appelsiini-suklaamoussetäytteestä. Laita vuorotellen kakkupohja levitä päälle täytettä. Kakkupohjia on neljä ja myös täytekerroksia on neljä. Päällimmäiseksi tulee siis vielä kerros täytettä. Laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, poista vuoan reunaosa. Vatkaa kuorrutukseen tuleva vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maun mukaan vaniljasokeria. Ota kermavaahdosta pieni osa eri kippoon ja värjää se sinisellä/turkoosilla pastavärillä. Tee kakkuun ensin murukerros eli levitä kakun pintaan ohut kerros valkoista kermavaahtoa. Levitä kakun päälle ja reunojen yläosaan paksumpi kermakerros.  

Levitä kakun alaosaan sinistä/turkoosia kermavaahtoa.

Vetele palettiveitsellä tai lastalla alaosasta sinistä kermavaahtoa ylöspäin suuntautuvin vedoin.

Lopputuloson suunnilleen tämän näköinen. Päälle vielä jääkarkit ja Elsa, niin kakku on valmis.

Sinivalkoinen kuorrutus

”Pakko” myös mainita, että tämä kakku näytti luonnossa paljon paremmalta kuin kuvissa. Kakun kuvat tuli räpsittyä kiireessä, tarkennukset menivät miten sattuu eikä koristeena olevien jääkarkkien kaunis kiilto tarttunut linssiin. Maku kuitenkin korvasi vahingon, eikä kuvia tullut mietittyä enää kun sai palan kakkua suuhunsa.