Meidän 4-vuotiaan toisia juhlia vietettiin viikko ensimmäisten jälkeen. Ryhmähau-kakun lisäksi tyttö oli toivonut synttäreilleen myös Frozenkakkua, ja tällaisen hän sai 🙂

Tein vaihtelun vuoksi kakusta normaalia korkeamman. Kakku oli halkaisijaltaan vain 16 senttinen, mutta korkeutta löytyi yli 20 senttiä. Häselsin täytettä tehdessäni sen verran, että laitoin
vahingossa näin korkeaan kakkuun liian vähän. Liivatteen vähyys näkyy
myös kakun reunoilla, sillä kakku alkoi hieman sortua kuorruttaessani
sitä valkosuklaamassalla. Korjasin liivatteen määrän suoraan ohjeeseen
oikeammaksi. Eikä tuolla valkosuklaamassalla kuorruttaminen muutenkaan tahtonut onnistua kovin kivasti näin korkeassa kakussa, vaan reuna meinasi mennä ryttyyn. Jonkinlainen kreemi olisi ollut aavistuksen helpompi kuorrute, mutta tulipahan koitettua tätäkin keinoa 🙂

En näimmä koskaan kyllästy ihanaan, kosteaan, miedon
suklaiseen ja mielestäni parhaaseen suklaakakkupohjaani. Tämäkin kakku
sai sen sisälleen. Toiveena oli jo edellisen kakun kohdalla ollut
mansikat ja mustikat, ja silloin laitoin kakun väliin mansikkamoussea
mustikoilla. Tällä kertaa humpsautin maut toisin päin, ja täytteeksi
päätyi mustikkamoussea ja pilkottuja mansikoita. Hyvää oli 🙂

Frozenkakku
Korkea, halkaisija n. 16 cm
Pohja:
1 annos Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa paistettuna kahdessa 16 cm irtopohjavuoassa
Täyte:
300 g mustikoita soseutettuna
2.5 dl Flora vanillaa
250 g maitorahkaa
125 g mascarponea
n. 2 rkl vaniljasokeria
n. 2 rkl (oman maun ja rahkan happamuuden mukaan) sokeria
3 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
mansikoita
Kuorrutus:
Koristeet:
lumihiutaleet sokerimassan ja kaulintamassan sekoitusta
Elsa muovikoriste
Ohje:
Aloita kakun tekeminen vähintään kahta päivää ennen syömistä kakkupohjalla. Tee 1 annos mehevää suklaakakkupohjaa. Kaada taikina kahteen voideltuun 16 cm irtopohjavuokaan. Paista 170 asteessa, kunnes kypsiä eli uunista riippuen n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjien jäähtyä hetki, ja irroita vuoan reunaosa. Peitä hyvin, ja anna jäähtyä kokonaan. 
Leikkaa tarvittaessa kakkupohjan pinnalta ohuen ohut kerros pois, mikäli se on kovinkin epätasainen. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. 

Tee täyte. Sekoita liivatejauhe veteen ja anna turvota muutama minuutti. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka, mascarpone, mustikkasose sekä lisää hieman vaniljasokeria ja sokeria. Maista ja lisää makusi mukaan lisää sokeria. Lämmitä turvonnut liivatejauhe mikrossa n. 15-20 sekunnin ajan, kunnes se on kokonaan sulanut. Vatkaa liivate muun täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten.

Kakusta tulee korkea ja täyte on löysää, joten käytä kakun täyttämisessä apuna vuoan reunoja sekä esim. piirtoheitinkalvoja (kuva alla). Laita vuokaan alimmaksi pohjapala, sen päälle noin kolmannes täytteestä sekä pilkottuna mansikoita. Jatka vuoroin pohjalla, täytteellä ja mansikoilla. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja poista vuoan reunat ja piirtoheitinkalvot.

Kaulitse kakun päälle valkosuklaamassa. Koristele.