Suklaapossu

Halloweenin helpot ja nopeat hämähäkki-keksit

hämähäkkikeksit halloween juhliin

Isänpäivä mennä viuhahti ohi ja samalla Joulun odotus alkoi rytinällä, ainakin täällä meillä. Ennen jouluisempiin tunnelmiin siirtymistä palaan kuitenkin pieneksi hetkeksi Halloweenin tunnelmiin ja helppoihin hämähäkkikekseihin.

Tein tällaisia nopeita hämähäkkikeksejä naapurissa pidettyjen Halloween-juhlien nyyttäritarjottaviksi jo vuosi sitten. Silloin keksit olivat todella tykättyjä lasten keskuudessa, joten päätin tehdä niitä tälläkin kertaa, kun nuorempi tytöistä kutsui omat kaverinsa Halloween-teemalla pidetyille synttäreille pari viikkoa sitten. Kekseissä on selvästi jotain taikaa, sillä lautanen tyhjeni tälläkin kertaa hämähäkeistä todella nopeasti.

Hämähäkin näköiset keksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Keksit ovat kaupan valmiita keksejä, jalat syntyvät lakritsista ja väliin tulee kiinnitysaineeksi tuorejuusto, tai halutessaan vaikka sulatettua suklaata. Silmät voi ostaa kaupasta valmiina, mutta mielestäni huomattavasti paremman makuisia niistä saa muovaamalla ne itse kermakarkeista ja kick-patukasta.

halloweenin nopeat ja helpot herkut

Yritin ensin muotoilla hämisten jaloiksi Kick-patukoita muotoiltuja pötköjä, mutta luovuin suht hitaasta muotoilusta, kun tyttö laski, että jalkoja tarvitaan 12 keksiin jopa 96, huih! Kävästiin tytön kanssa äkkiä kaupassa hakemassa pari lakumattoa ja sen jälkeen homma alkoi toimia. Lakumatoissa on sopivasti urat aina siinä kohtaa, josta veitsi on hyvä painaa alas, jotta saadaan sopivia suiruja. Vielä kun nuo suirut leikkaa kolmeen osaa, on hämähäkin jalat valmiina. Kokoaminen sujuu tämän jälkeen helposti ja nopeasti. Kuten myös syöminen 🙂

Vaikka meillä näitä tarjottiin Halloweentunnelmissa, voin hyvin kuvitella, että nämä ovat lasten mieleen muissakin juhlahetkissä ympäri vuoden.

Tässäpä tulee tämä ohje.

Halloweenin hämähäkki-keksit

Aineet:

1 pkt Suklaakuorrutteisia täytekeksejä (esim. Jaffan tai vadelman makuisia)

2 Lakritsimattopakettia

n. 100 g tuorejuustoa (keksin täytteen makuista, jos löytyy)

Silmät:

Silmiin kermakarkkeja (esim. Omar)  ja kick-patukasta pikkupala ja Wiltonin valkoista väriainetta (tai valmiita, syötäviä silmiä)

Ohje:

Tee hämähäkkien jalat. Leikkaa noin 4 lakritsimattoa ohuiksi suikaleiksi niissä olevia uria pitkin. Leikkaa suirut vielä kolmeen yhtä pitkään osaan. Neljästä matosta saat näin tehden jalat 12 keksiin.

Levitä tuorejuustoa n. 2 mm paksuinen kerros keksin ei-suklaiselle puolelle. Asettele tuorejuuston päälle 8 lakritsimatosta leikattua jalkaa niin, että 4 niistä osoittaa enemmän vasemmalle ja loput enemmän oikealle. Levitä toisen keksin pinnalle myös tuorejuustoa ja paina kevyesti tuorejuustopuolet vastakkain niin, että jalat jäävät keksien väliin.

Muotoile silmät. Katso silmien teko-ohje Riisimuroörkkien postauksesta.

Levitä silmien takapuolelle ohuen ohut kerros tuorejuustoa tarttumapinnaksi ja aseta 2 silmää aina yhden hämähäkkikeksin päälle silmiksi. Ja eikun tarjoilemaan!

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Halloweenin helpot ja nopeat hämähäkki-keksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *