Suklaapossu

Helpot After Eight -suklaafudget

Suklaa fudget kondensoidusta maidosta ja suklaasta

Tällaiset helpot, parhaimmillaan vain kahdesta aineesta valmistuvat suklaafudget ovat olleet jo vuosia lemppareitani, jos on ollut tarvetta pikkumakeille tarjottaville, syötäville lahjoille tai jos on vaikka tarvinnut tuhota ylimääräisiä suklaita. Viimeisimmälle ei tosin ole ollut tarvetta juurikaan, vaan suklaat ovat hävinneet yleensä kaapista aivan itsestään. Kerran tosin tuokin ihme on tapahtunut, kun olin ostanut kaupasta vääränlaista suklaata ja halusin päästä siitä kiukuspäissäni päästä eroon. Tosin silloiset suklaat eivät hukkuneet fudgeen vaan Vietävän hyvään After Eight-juustokakkuun. Kakusta tuli niin hyvä, että ajattelin samojen karkkien sopivan myös suklaafudgeen. Ja niinhän ne sopivatkin. Näistä tuli aivan ihania!

Helpot ja nopeat fudget

Miedon minttuiset suklaafudget ovat ihanan pehmeitä ja tietyllä tavalla jopa kosteita, mutta silti ne olivat pinnalta niin kuivia, että kestävät hyvin sormien välissä olemisen siihen asti, kunnes pala sukeltaa suuhun.

Itsetehdyt makeiset tai karkit

Näiden fudgien maku on reilusti alkuperäistä After Eightiä miedompi, mutta siitä huolimatta (vai sen vuoksi?) erittäin herkullinen. Kuulin eräältä maistelijalta jopa lausahduksen: ”Nämä ovat parempia kuin After Eightit”. Tosin yksitokaisi, että ”Mieluummin söisin After Eightejä kuin näitä”, mutta sepäs lause tulikin erään todella kriittisen maistelijan suusta. Makuasioista joka tapauksessa, mutta suurin osa maistelijoista kertoi pitävänsä kovin näistä miedon minttuisista ja pehmeistä herkuista.

Helpot After Eight -suklaafudget

koosta riippuen noin 80 palaa

Aineet:

200 g tummaa (n.50%) suklaata

200 g maitosuklaata

200 g After Eight, dark (ks. vinkki-osio alempaa)

1 prk kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua, vaan pelkkää sokeroitua)

ripaus (meri)suolaa

Ohje:

Vuoraa vuoka (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Pilko tumma suklaa ja maitosuklaa pienimmiksi paloiksi.

Laita kattilaan kondensoitua maitoa, pienemmäksi pilkottu tumma suklaa ja maitosuklaa. Laita kattila levylle ja lämmittele seosta koko ajan sekoitellen. Kun seos alkaa sulaa, lisä joukkoon vielä After Eightit. Kuumenna suklaita kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes kaikki suklaat ovat sulaneet. Lisää lopuksi suklaaseokseen ripaus suolaa.

Levitä suklaaseos noin 20 cm x 25 cm alalle. Mitä pienemmälle alalle levität sen, sitä paksumpia fudgeista tulee. Ja päinvastoin, mitä laajemmalle alalle suklaaseos levittyy, sitä ohuempia fudgeista tulee. Jätä fudge ensin huoneenlämpöön jäähtymään ja nosta jäähdyttyään jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt suklaafudgelevy paloiksi ja eikun nautiskelemaan.

Vinkki:

* Voit tehdä fudget myös tavallisista After Eight:istä. Tällöin vähennä maitosuklaan määrää ja lisää samalla tumman suklaan määrää.

Herkulliset fudget
After Eight suklaafudget

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot After Eight -suklaafudget

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *