Vietävän hyvä After eight -juustokakku, liivatteeton

Minttu suklaa juustokakku

Joskus näemmä on hyvä tehdä kaupassa virheostoksia, sillä niistä saattaa syntyä jotain herkullista. Tämä raikas After eight-juustokakku syntyi ainoastaan siitä syystä, että olin kaupassa ollessani nähdyt mainoksen mokan makuisista After eight-nameista. Nappasin laatikon mukaani ja menin ilosta puhkuen kotiin, odottaen pääseväni maistamaan noita uutuuksia. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun huomasin, että paketin sisältö ei ollutkaan mokan makuinen vaan kyseessä oli ”ainoastaan” tummalla suklaalla kuorrutetut minttupalat. Halusin kiukuspäissäni tuhota nuo mokomat karkit johonkin. Ja siis ei, se ei tarkoita sitä, että ne olisivat huonoja. Päinvastoin, ne ovat erittäin erittäin hyviä, ihanan suklaisia ja samalla voimakkaan minttuisia. Mutta kun odottaa jotain muuta ja saa toista, niin… Tiedätte varmaan tunteen. Mutta lyhyesti sanottuna, noista tumman makuisista After Eighteistä syntyi tämä hitsin hyvä juustokakku.

After eight juustokakku ilman liivatetta

Kakkua varten hain aiemman After eight-juustokakun ohjeen esille. Edellinen versio hyydytettiin liivatteilla, mutta tällä kertaa halusin välttää sitä. Lopputulos on siis liivatteeton ja sitä myötä myös aavistuksen helpompi ja nopeampi tehdä. Ja samalla myös voimakkaamman suklainen ja minttuisempi, sillä tähän kakkuun tuli enemmän suklaata suhteessa täytteessä olevaan kermaan ja tuorejuustoon. Ja tiedätkös mitä? Nuo kolme ainetta olivat ainoat tähän täytteeseen käyttämäni aineet. Kolmen aineen täyte, ja niiiiin herkullinen.  Koska aineita kakkuun tuli vain kourallinen, mietin ainesosaluetteloa ja ohjetta kirjoittaessani (ja ennen kakun maistamista), voiko näin vähän aineita sisältävästä kakusta tulla hyvä.

Ja kyllä vain tuli herkkua. Kakku oli tosi raikas, ihanan minttuinen, täyteläisen suklainen eli herkkua! Pienempikin pala riitti sammuttamaan makean ja suklaan himon. Tai olisi riittänyt, mutta otin varmuudeksi vielä yhden santsikierroksen, että olin varma mausta ja pehmeästä koostumuksesta. Ja seuraavana päivänä varmistin vielä pariin otteeseen, että kakku taatusti myös säilyy hyvin. Jos lainaan tyttäreni sanoja hänen maistaessaan kakku niin ensimmäiset sanat olivat ”Mmmm, ihanan suklainen” ja heti perään ”huuuh, onpas raikas”. Kakku sai kuitenkin raikkaudestaan huolimatta tytön hyväksynnän ja hän olisi ottanut mieluusti sitä vielä pienen palan lisää.

Suklaamoussekakku

Kakun tekeminen muuten sujuu myös tosi nopeasti. Koitin saada kakun tehtyä varttissa, sillä oli iltapala-aika ja lapset jo huutelivat iltapalansa perään. Sulkeuduin keittiöön puuhailemaan ja otin kellosta aikaa, niin kakun tekemiseen kului yhteensä vain 17 minuuttia. Uskon, että olisin päässyt tuohon 15 minuuttiin, jos vatkain ei olisi alkanut kuullostaa siltä, että sen sisällä kirskuu metalli toista metallia vasten. Sähkövatkain vaihtui käsivispilään ja tekeminen jatkui vielä pikku hetken.

Täytekeksi+maito -yhdistelmä toimii hienosti pohjana, mutta tällä kertaa testasin, miten pohja pysyy kasassa ilman maitoa tai voita. Murskasin vain täytekeksit ja painelin massan tiiviisti tarjoilulautaselle. Siinä vaiheessa vielä näytti siltä, että toivoa oli, mutta lopulta pohja kuitenkin mureni pahasti leikkausvaiheessa. Suosittelenkin, että murun joukkoon sekoittaa kuitenkin hieman maitoa tai halutessaan hieman voita.  Kuten ylempänä jo mainitsin, tuli täytteeseen vain 3 ainetta ja kun pohjan aineet lasketaan joukkoon, on tämä viiden (5) aineen kakku.

Liivatteeton After eight juustokakku

Helppo, nopea, suklainen, raikkaan minttuinen, liivatteeton, pehmeä, suussasulava ja vietävän hyvä juustokakku. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, vaikka jo seuraavaan juhlahetkeen!

Vietävän hyvä After Eight-juustokakku

noin 16 cm irtopohjavuokaan, riittää n. 8-10 hengelle

Pohja:

125 g tummia täytekeksejä vaniljatäytteellä

n. 1 rkl maitoa

Täyte:

3 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g After eight suklaata, tumma suklaa edition (säästä n. 3 kpl koristeeksi)

Koristeluun mm.:

After Eight-paloja

Domino-keksejä

Suklaaströsseleitä

Ohje:

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sen verran maitoa, että murut pysyvät koossa, kun niitä puristaa kädessä. Painele murut n. 16 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Suklaa sulaa todella nopeasti. Sekoita suklaata n. 10 sekunnin välein, jotta se ei pala. Notkista tuorejuustoa hetki vatkaamalla sitä. Lisää sula suklaa tuorejuuston joukkoon ja vatkaa se kunnolla sekaisin.. Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahtoon
ja vatkaa sekaisin. 

Voitele vuoan reunat kevyesti. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätimmin. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua vielä haluamallasi tavalla.

Vinkki:

* Kakku on parhaimmillaan ja raikkaimmillaan jääkaappikylmänä

* Kakun riittoisuus on tavallista juustokakku suurempi. Jos haluat kuitenkin isomman, n. 23-24 cm kakun, tee 2-kertainen annos pohjaosaa ja täytettä.

* Pohjaksi sopii myös vaikka kaurakeksi-voi-seos.

Vietävän hyvä minttu-suklaajuustokakku

Instagram

  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti
  • Ihanaa kun aurinko hellii ja pian meillä aletaan grillaamaan. Vinkkaan vielä ennen ulos menemistä, että kokosin blogiin muutamia herkullisia makeita ja suolaisia ohjeita kesän juhliin ja äitienpäiväksi 💖 Jos haluat tehdä vielä jotain herkkua huomiseksi, niin vilkaise vinkit blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aitienpaivan-makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/
#vinkki #äitienpäivä #suolaiset #makeat #leivonnaiset #suklaa #savulohi #kahvikakunmuotoinenkakku #suklaapossu #kotiliesi
  • Passion ja mango yhdessä ovat vain niin 💖 Tämän ihanan mangojuustokakun ohje on kulkeutunut lapsuuden kodista omaani. Tein tätä piiitkästä aikaa, tällä kertaa passionlisällä ja voi jehna kun oli hyvää. Oispa tätä vielä. Tekisköhän lisää heti äitienpäiväksi 🤔😋 Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suussasulava-mangojuustokakku-alias-mangohyydykekakku-passion-mangokiilteella/
#ihanitsetehty #passion #mango #juustokakku #bakingblogger #yummy #cheesecake #suklaapossu  #kotiliesi

suklaapossu

Keskustelu

Oi, näyttää ja kuulostaa ihanalle! Hyvää Joulua!

Nora / http://dreamerachiever.com

Kiitos Nora 🙂 Ihanaa on. Hyvää Joulua myös sinulle!

Tyttäreni 1v päivät ovat helmikuun alussa. Ajattelin joulun after eight:t säästää sinne tarjottavaksi mutta taidanpa tarjotakin tämän kakun muodossa! ?

Kiva, että innostuit Minna 🙂 Mä tykästyin tähän niin paljon, että tein tätä uuden vuoden herkutteluihin, tällä kertaa tavallisista After eight:istä. Kakusta tuli niillä yllättävän paljon makeampi kuin näillä tummilla After eighteillä. Ajattelin varoittaa, että jos sulla on juuri noita tavallisia After eightejä, niin kannattaa sulatella joukkoon myös hieman tavallista tummaa suklaata, jotta mausta tulee suklaisempi ja samalla vähemmän makea 🙂

Oooo, täydellisen näköinen kakku! ??
Mäkin oon joskus tehnyt after eight suklaasta juustokakun ja se oli kyllä tosi herkullista ja raikasta!

Voi kiitos Taru, ihanaa kyllä oli 😀 Muistankin tuon sun after eight-juustokakun. Itseasiassa tein oman ensimmäisen After eight-juustokakkuni juuri sulta saamani inspiksen takia. Jep, niin se oli, lukee tuolla postauksessakin (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/after-eight-juustokakku/). Kiitos sulle siis herkullisesta vinkistä <3

Oho, en muistanutkaan tuota! Mahtavaa! ?

Näin ne hyvät ohjeet kulkevat eteenpäin 😀

Miten muuten tuo pohja, murskataanko keksit täytteineen päivineen? ? Ens viikolla juhlitaan ?

Kyllä, täytteineen päivineen vaan murskaksi 🙂 Hauskaa juhlaan valmistautumista ja kivoja juhlia 🙂

Jos tämän tekee ihan tavallisesta tummasta suklaasta (esim. Fazerin taloussuklaa), niin laitanko saman määrän kuin ohjeessa on After Eightejä? Vai mahtaako tavallinen suklaa hyydyttää tehokkaammin, jolloin kermaa voisi laittaa vaikka 4 dl tai sitten vähän vähemmän suklaata?

Heippa pinkpepper 🙂 Arvelit ihan oikein eli pelkkä tumma suklaa hyydyttää paljon tehokkaammin kuin After eightit. Kolmen suklaan juustokakusta näet hyvät määrät erilaiseille suklaille, mikäli vispikerman sijasta voi käyttää Floran Kuohua tai/ja Vispiä. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/ihana-kolmen-suklaan-liivatteeton-juustokakku/ Vispikermoja käytettäessä suklaiden määrät ovat hieman pienemmät kuin Floran tuotteilla. Selvensikö tämä asiaa tarpeeksi? 🙂

Kiitos nopeasta vastauksesta! Enköhän näillä ohjeilla ja vinkeillä onnistu!

Hyvä juttu. Kysele vain lisää, jos jotain tulee mieleen, niin yritän auttaa. Kivoja leivontahetkiä 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.