Suklaapossu

Vietävän hyvä After eight -juustokakku, liivatteeton

Minttu suklaa juustokakku

Joskus näemmä on hyvä tehdä kaupassa virheostoksia, sillä niistä saattaa syntyä jotain herkullista. Tämä raikas After eight-juustokakku syntyi ainoastaan siitä syystä, että olin kaupassa ollessani nähdyt mainoksen mokan makuisista After eight-nameista. Nappasin laatikon mukaani ja menin ilosta puhkuen kotiin, odottaen pääseväni maistamaan noita uutuuksia. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun huomasin, että paketin sisältö ei ollutkaan mokan makuinen vaan kyseessä oli ”ainoastaan” tummalla suklaalla kuorrutetut minttupalat. Halusin kiukuspäissäni tuhota nuo mokomat karkit johonkin. Ja siis ei, se ei tarkoita sitä, että ne olisivat huonoja. Päinvastoin, ne ovat erittäin erittäin hyviä, ihanan suklaisia ja samalla voimakkaan minttuisia. Mutta kun odottaa jotain muuta ja saa toista, niin… Tiedätte varmaan tunteen. Mutta lyhyesti sanottuna, noista tumman makuisista After Eighteistä syntyi tämä hitsin hyvä juustokakku.

After eight juustokakku ilman liivatetta

Kakkua varten hain aiemman After eight-juustokakun ohjeen esille. Edellinen versio hyydytettiin liivatteilla, mutta tällä kertaa halusin välttää sitä. Lopputulos on siis liivatteeton ja sitä myötä myös aavistuksen helpompi ja nopeampi tehdä. Ja samalla myös voimakkaamman suklainen ja minttuisempi, sillä tähän kakkuun tuli enemmän suklaata suhteessa täytteessä olevaan kermaan ja tuorejuustoon. Ja tiedätkös mitä? Nuo kolme ainetta olivat ainoat tähän täytteeseen käyttämäni aineet. Kolmen aineen täyte, ja niiiiin herkullinen.  Koska aineita kakkuun tuli vain kourallinen, mietin ainesosaluetteloa ja ohjetta kirjoittaessani (ja ennen kakun maistamista), voiko näin vähän aineita sisältävästä kakusta tulla hyvä.

Ja kyllä vain tuli herkkua. Kakku oli tosi raikas, ihanan minttuinen, täyteläisen suklainen eli herkkua! Pienempikin pala riitti sammuttamaan makean ja suklaan himon. Tai olisi riittänyt, mutta otin varmuudeksi vielä yhden santsikierroksen, että olin varma mausta ja pehmeästä koostumuksesta. Ja seuraavana päivänä varmistin vielä pariin otteeseen, että kakku taatusti myös säilyy hyvin. Jos lainaan tyttäreni sanoja hänen maistaessaan kakku niin ensimmäiset sanat olivat ”Mmmm, ihanan suklainen” ja heti perään ”huuuh, onpas raikas”. Kakku sai kuitenkin raikkaudestaan huolimatta tytön hyväksynnän ja hän olisi ottanut mieluusti sitä vielä pienen palan lisää.

Suklaamoussekakku

Kakun tekeminen muuten sujuu myös tosi nopeasti. Koitin saada kakun tehtyä varttissa, sillä oli iltapala-aika ja lapset jo huutelivat iltapalansa perään. Sulkeuduin keittiöön puuhailemaan ja otin kellosta aikaa, niin kakun tekemiseen kului yhteensä vain 17 minuuttia. Uskon, että olisin päässyt tuohon 15 minuuttiin, jos vatkain ei olisi alkanut kuullostaa siltä, että sen sisällä kirskuu metalli toista metallia vasten. Sähkövatkain vaihtui käsivispilään ja tekeminen jatkui vielä pikku hetken.

Täytekeksi+maito -yhdistelmä toimii hienosti pohjana, mutta tällä kertaa testasin, miten pohja pysyy kasassa ilman maitoa tai voita. Murskasin vain täytekeksit ja painelin massan tiiviisti tarjoilulautaselle. Siinä vaiheessa vielä näytti siltä, että toivoa oli, mutta lopulta pohja kuitenkin mureni pahasti leikkausvaiheessa. Suosittelenkin, että murun joukkoon sekoittaa kuitenkin hieman maitoa tai halutessaan hieman voita.  Kuten ylempänä jo mainitsin, tuli täytteeseen vain 3 ainetta ja kun pohjan aineet lasketaan joukkoon, on tämä viiden (5) aineen kakku.

Liivatteeton After eight juustokakku

Helppo, nopea, suklainen, raikkaan minttuinen, liivatteeton, pehmeä, suussasulava ja vietävän hyvä juustokakku. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, vaikka jo seuraavaan juhlahetkeen!

Vietävän hyvä After Eight-juustokakku

noin 16 cm irtopohjavuokaan, riittää n. 8-10 hengelle

Pohja:

125 g tummia täytekeksejä vaniljatäytteellä

n. 1 rkl maitoa

Täyte:

3 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g After eight suklaata, tumma suklaa edition (säästä n. 3 kpl koristeeksi)

Koristeluun mm.:

After Eight-paloja

Domino-keksejä

Suklaaströsseleitä

Ohje:

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sen verran maitoa, että murut pysyvät koossa, kun niitä puristaa kädessä. Painele murut n. 16 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Suklaa sulaa todella nopeasti. Sekoita suklaata n. 10 sekunnin välein, jotta se ei pala. Notkista tuorejuustoa hetki vatkaamalla sitä. Lisää sula suklaa tuorejuuston joukkoon ja vatkaa se kunnolla sekaisin.. Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahtoon ja vatkaa sekaisin. Jos mousse on kovin löysää (=pinta tasoittuu hetkessä kulhoon), jatka vatkaamista, kunnes se kiinteytyy ja mousse alkaa pysyä muodossaan. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa. 

Voitele vuoan reunat kevyesti. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätimmin. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua vielä haluamallasi tavalla.

Vinkit:

* Kakku on parhaimmillaan ja raikkaimmillaan jääkaappikylmänä

* Kakun riittoisuus on tavallista juustokakku suurempi. Jos haluat kuitenkin isomman, n. 23-24 cm kakun, tee 2-kertainen annos pohjaosaa ja täytettä.

* Pohjaksi sopii myös vaikka kaurakeksi-voi-seos.

Edit. 8.11.2020 Lisätty tarkempi tieto täytteen vatkaamisajasta ja täytteen koostumuksesta ennen vuokaan laittamista.

Vietävän hyvä minttu-suklaajuustokakku

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vietävän hyvä After eight -juustokakku, liivatteeton

Nora

Oi, näyttää ja kuulostaa ihanalle! Hyvää Joulua!

Nora / http://dreamerachiever.com

Suklaapossu

Kiitos Nora 🙂 Ihanaa on. Hyvää Joulua myös sinulle!

Minna

Tyttäreni 1v päivät ovat helmikuun alussa. Ajattelin joulun after eight:t säästää sinne tarjottavaksi mutta taidanpa tarjotakin tämän kakun muodossa! ?

Suklaapossu

Kiva, että innostuit Minna 🙂 Mä tykästyin tähän niin paljon, että tein tätä uuden vuoden herkutteluihin, tällä kertaa tavallisista After eight:istä. Kakusta tuli niillä yllättävän paljon makeampi kuin näillä tummilla After eighteillä. Ajattelin varoittaa, että jos sulla on juuri noita tavallisia After eightejä, niin kannattaa sulatella joukkoon myös hieman tavallista tummaa suklaata, jotta mausta tulee suklaisempi ja samalla vähemmän makea 🙂

Taru / Taikakakut

Oooo, täydellisen näköinen kakku! ??
Mäkin oon joskus tehnyt after eight suklaasta juustokakun ja se oli kyllä tosi herkullista ja raikasta!

Suklaapossu

Voi kiitos Taru, ihanaa kyllä oli 😀 Muistankin tuon sun after eight-juustokakun. Itseasiassa tein oman ensimmäisen After eight-juustokakkuni juuri sulta saamani inspiksen takia. Jep, niin se oli, lukee tuolla postauksessakin (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/after-eight-juustokakku/). Kiitos sulle siis herkullisesta vinkistä <3

Taru / Taikakakut

Oho, en muistanutkaan tuota! Mahtavaa! ?

Suklaapossu

Näin ne hyvät ohjeet kulkevat eteenpäin 😀

Minna

Miten muuten tuo pohja, murskataanko keksit täytteineen päivineen? ? Ens viikolla juhlitaan ?

Suklaapossu

Kyllä, täytteineen päivineen vaan murskaksi 🙂 Hauskaa juhlaan valmistautumista ja kivoja juhlia 🙂

pinkpepper

Jos tämän tekee ihan tavallisesta tummasta suklaasta (esim. Fazerin taloussuklaa), niin laitanko saman määrän kuin ohjeessa on After Eightejä? Vai mahtaako tavallinen suklaa hyydyttää tehokkaammin, jolloin kermaa voisi laittaa vaikka 4 dl tai sitten vähän vähemmän suklaata?

Suklaapossu

Heippa pinkpepper 🙂 Arvelit ihan oikein eli pelkkä tumma suklaa hyydyttää paljon tehokkaammin kuin After eightit. Kolmen suklaan juustokakusta näet hyvät määrät erilaiseille suklaille, mikäli vispikerman sijasta voi käyttää Floran Kuohua tai/ja Vispiä. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/ihana-kolmen-suklaan-liivatteeton-juustokakku/ Vispikermoja käytettäessä suklaiden määrät ovat hieman pienemmät kuin Floran tuotteilla. Selvensikö tämä asiaa tarpeeksi? 🙂

pinkpepper

Kiitos nopeasta vastauksesta! Enköhän näillä ohjeilla ja vinkeillä onnistu!

Suklaapossu

Hyvä juttu. Kysele vain lisää, jos jotain tulee mieleen, niin yritän auttaa. Kivoja leivontahetkiä 🙂

Pirjo

Sopisiko tämä pelkkä täyte myös kakun täytteeksi?

Suklaapossu

Loistoajatus Pirjo! 🙂 Uskoisin, että tämä sopii hyvin kakun täytteeksi, kunhan vain pohja ei ole liian painava, sillä täyte on melko pehmoista.

Pirjo

Kerkesin jo kokeilemaan. Pohjana toimivat sinun Mehevä suklaakakku ja täytteeksi tämä. Meni synttärikakuksi ja itse sankari sekä vieraat kehuivat. Yhdistelmä siis toimi! 🙂

Suklaapossu

Loistavaa, aivan ihana kuulla! Kiitos Pirjo, kun tulit kertomaan. On kyllä sen verran hyvänkuulloinen yhdistelmä, että pakko testailla itsekin 😛

Ninnu

Suosittelen kyllä liivatteen käyttämistä. Kakku oli yön jääkaapissa jähmettymässä, ja ei oikein kasassa hyvin pysynyt, ja palojen leikkaus oli hankalaa.

Suklaapossu

Jännä ja harmi, ettei kakkusi pysynyt kasassa kunnolla. Varmistaisin, että käytitkö After eightin ”tumma edition” – suklaata vai tavallista? Tavallisella täyte ei hyydy kunnolla, mutta tummassa on tarpeeksi hyytymisvoimaa. Entä vatkasitko kerma tarpeeksi paksuksi vaahdoksi? Kermavaahdon pitää olla tarpeeksi paksua, jotta täyte hyytyy tarpeeksi. Myös suklaa-tuorejuusto-kermaseosta voi hieman vatkata lisää, jos se näyttää kovin löysältä ennen vuokaan laittamista.

Elli

Heippa! Millä määrillä tätä pitäisi tehdä, jotta kakusta tulisi sopiva 24-26cm vuokaan? Vaikuttaa herkulliselta!

Suklaapossu

Heippa Elli! 🙂 Pongasin äsken viestisi roskapostien joukosta, joten harmittavasti vastaus tulee myöhään. Täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kakkujen-riittavyys-ja-muunnostaulukko-eri-kokoisille-kakuille/ löytyy taulukoita, joiden avulla voi arvioida minkä kokoisena taikina/täyte kannattaa tehdä eri kokoiseen vuokaan. Esim. tämä 16 cm vuokaan tehdystä kakusta saa samankorkuisen 24-26 cm vuokaan, kun sen tekee noin 2.5-kertaisena. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tämä kakku on samaan aikaan sekä suklainen että todella raikas, joten menekki on ehkä normaalia kakku hieman pienempi. Ihanaa joulunaikaa! 🙂

Carita

Tein geisha kakun. Hyvää oli. Oletko kokeillut Dacapo suklaasta näitä juustokakkuja?

Suklaapossu

En ole kokeillut Dacaposta juustokakkua, mutta uskoisin, että myös se sopisi kakkuun tosi hyvin 🙂

Carita

Tein tämän kakun. Käytin lidlin kopio suklaata (hieman edullisempi). Onnistui hyvin. Haasteena oli suklaan sulaminen, joten lisäsin nokareen voita ja maitoa, että notkistui. Tämä kakku oli jopa geisha kakkua parempi 😊

Suklaapossu

Kiva kuulla, että Lidlin suklaallakin onnistui ja kakku maistui sullekin Carita 😀

NC

Kokeilin nyt isänpäiväksi kakkua. Ihanan makuinen, ainut että kakku ei pysynyt kasassa yhtään 🙁 Käytössä oli After Eight Dark chocolate .

Suklaapossu

Hei NC. Voi harmi! 🙁 Tähän voi olla syynä se, ettei täytettä ole vatkattu tarpeeksi ja se on jäänyt liian löysäksi. Ohjeessa oli näimmä aika huonosti kerrottu täytteen koostumus ja sitä hieman tarkemmaksi.

Hamari

Hei, en löytänyt tuota dark editionia kaupasta. Jos ostan ja teen normaalilla after eightillä, pitääkö silloin käyttää liivatetta ja jos niin paljonko? Kiitos avusta jo etukäteen!

Suklaapossu

Hei Hamari! 🙂

Tavallisella After Eightillä tästä tulee helposti liiankin pehmeä ja löysä, joten täytettä on hyvä hyydyttää joko liivatteella tai ylimääräisellä tummalla suklaalla. Tavallista After Eightiä käytettäessä joukkoon voisi lisätä 2 liivatelehteä (tai 1 tl liivatejauhetta). Kannattaa kuitenkin huomioida, että tavallinen After Eight on melko paljon makeampaa kuin tuo tummempi versio, joten kakustakin tulee sitä käyttäen helposti paljon makeampi.

Jos haluaa tällaisen ei-niin-makean kakun (joka siltikin on makea), niin suosittelen jättämään osan After Eighteistä pois ja lisäämään sen sijasta joukkoon tummaa (n.55%) suklaata sulatettuna.

L

Hei. Voiko tämän juustokakun pakastaa? 🙂

Irina Lisinen

Hei L! Yleensä suklaalla hyydytetyt juustokakut kestävät pakastamisen hyvin, joten uskoisin myös tämän kestävän 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *