
Helpot ja nopeat Biscoff-pikapullat
Pikapullat syntyvät helposti ja nopeasti ilman vaivaamista, eikä niihin tarvita hiivaakaan. Näissä pullissa on täytteenä herkullista biscoff-keksilevitettä.

Helpot ja nopeat pikapullat-ohje on todellinen pelastus, kun haluaa helposti ja nopeasti herkuteltavaksi pullaa, jossa ei ole hiivaa ja joka valmistuu ilman vaivaamista. Eräskin lukija kommentoi: ”Nämä olivat kyllä älyttömän helppoja ja nopeita tehdä, sekä uskomattoman maittavia. Yllätyin siitä, että ohje oikeasti toimi. Omasta mielestäni nämä ovat jopa maittavampia kuin peruskorvapuustit.”.
Tuo ihana ohje pääsi käyttööni vähän aikaa sitten hieman muokattuna.

Vähän aikaa sitten mietin ääneen kotona ollessani, mitä ihmettä leipoisin ja sain perheeltäni toiveita sekä pullasta että suklaasta. Suklaapullaa olenkin joskus leiponut, joten halusin tällä kertaa kokeilla jotain uutta. Sain hyväksynnän Nutellan käytölle, joten kun vein nuorimman lapsen kouluun, aloitin leipomaan nutellapullan kuvat silmilläni.

Pikapullataikina syntyi helposti parissa minuutissa. Kaivoin sen jälkeen kaksi nutellapurkkia esille ja kappas, joku nutellahiiri oli käynyt kaapissa kaapimassa MOLEMMAT purkit miltei tyhjiksi. Eipä siinä auttanut muu kuin penkoa kaappia lisää ja huh, sieltä löytyi Biscoff-purkki. Nutella muuttui siis Biscoff-keksilevitteellä, mutta muuten jatkoin samalla pikapulla-ajatuksella.

Ennen kuin laitoin pullat uuniin, maistelin pullarullan ylimääräisiä päätyjä. Jos ne maistuivat hyviltä! Toisaalta en ihmettele, sillä sopiihan Biscoff esimerkiksi vaalean leivän päälle loistavasti. Miksei siis pullankin sisään.

Myös kypsät pullat maistuivat hyviltä ja sanoisin, että omaan makuuni jopa erinomaisilta. Pullista tuttu sitko loisti poissaolollaan mutta se ei haitannut (muuta kuin perheemme kriittisintä maistajaa), ja kaikilta lapsiltakin tuli ylöspäin osoittavat peukut 🙂
Helpot ja nopeat Biscoff-pikapullat
noin 15 kpl
Aineet:
5.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
2.5 tl leivinjauhetta
0.75 rkl kardemumma
2 dl maitoa
0.75 dl juoksevaa rasvaa
Täyte:
Noin 2.5 dl Biscoff-keksilevitettä
Päälle:
voiteluun 1 muna TAI munattomaan versioon siirappi-maitoseos (n. 1 rkl siirappia, 0.5 rkl maitoa)
Biscoff-keksejä murusteltuna
Ennen tarjoilua:
Lisää Biscoff-levitettä pullan päälle (vapaaehtoinen)
Ohje:
Mittaa jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja kardemumma kulhoon. Sekoita keskenään sekaisin. Lisää kuivuun aineisiin maito ja juokseva rasva. Sekoita aineet keskenään hyvin sekaisin. Kaulitse taikinasta noin 30 cm x 40 cm kokoinen levy kevyesti jauhotetulla alustalla.
Lämmitä Biscoff-keksilevitettä mikrossa noin 15 sekuntia, tai kunnes se pehmenee hieman. Levitä tasainen kerros pehmennyttä Biscoff-keksilevitettä pohjan päälle. Kääri levy rullalle leveämmältä sivulta aloittaen. Leikkaa rullasta noin 16 palaa.
Kiepsauta ”hännät” pullan alle ja nosta pullat leivosvuokiin. Voitele pullat kevyesti munalla TAI siirappi-maitoseoksella ja ripottele pinnalle murusteltuja Biscoff-keksejä.

Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Kypsät pullat tuntuvat kevyemmiltä ja ovat selvästi kasvaneet. Jäähdytä muutama minuutti ja nauti vaikka kylmän maitolasillisen kera tai kahvikupposen seurana.
Jos haluat korostaa keksin makua, lämmitä vielä lisää Biscoff-tahnaa ja liruttele sitä valmiiden pullien päälle.
Vinkki:
* Pikapullat kuivuvat melko nopeasti, joten jos et syö kaikkia samantein, pakasta loput ja ota sulamaan tarpeen tullen.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot ja nopeat Biscoff-pikapullat