Helpot Oreo-valkosuklaafudget

Suklaafudget ovat yksi nopeimmista, helpoimmista ja herkullisimmista pienistä makeista herkuista. Eikä ihme. Ne sopivat moniin tilanteisiin. Ne maistuvat vaikka isänpäivänä, pikkujoulupöydässä pikkuherkkuina tai muuten vain makeanhimossa ja sopivat loistavasti myös joululahjaksi. Olen tehnyt vuosien aikana fudgeja vaikka minkämakuisina. Tällä kertaa fudget saivat sisäänsä Oreoita ja niin syntyi nämä Oreo-valkosuklaafudget.

Tein reilut kuusi vuotta sitten Cookie-valkosuklaafudgeja, joihin tuli Mariekeksejä. Näin joulun lähestyessä muistin nuo fudget ja siitäpä se ajatus sitten lähti ja nappasin kaupasta mukaani pari pakettia Oreoita. Käytin fudgemassaan yhden paketin ja ne antoivat fudgeen mietoa makua.

Jos multa kysyttäisiin, olivatko nämä hyviä, niin vastaisin, että kyllä. Ehkä ensi kerralla kuitenkin laittaisin Oreoita hieman enemmän, jotta maku olisi vieläkin selkeämpi. Esimerkiksi muutama ylimääräinen keksi antaisi vieläkin tunnistettavamman maun. Toisaalta, tarvitseeko Fudgen maistuakaan pelkälle Oreolta vai olisiko Oreo vain pieni sivujuonne, jotka tuo muutoin makeaan fudgeen oman lisämakunsa?

Helppo ja nopea pikkumakea

Nämä fudget ovat parhaimmillaan tuoreena syötynä. Tällaisten keksiä sisältävien fudgejen koostumus on erilainen kuin keksiä sisältämättömien fudgien, esimerkiksi Daim-suklaafudgen koostumus ja niiden säilymisaika on lyhyempi. Fudgemassan joukossa nököttävät keksit ovat aluksi suht rapeita, mutta aika nopeasti (muutaman päivän päästä) niistä tulee pehmeitä ja keksien rakenne muistuttaa enemmänkin höttöistä jauhokasaa kuin keksiä.

Fudget kannattaa säilyttää jääkaapissa, ja välttää pakkaseen laittamista. Ainakin Cookie-valkosuklaafudget kärsivät pakastamisesta ja kekseistä tuli epämiellyttävän oloista mössöä. Säilytys siis mieluummin jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Fudget säilyvät myös huoneenlämmössä hyvinä muutamia päiviä ja tällöinkin ne kannattaa pitää ilmatiiviissä rasiassa.

Fudge joululahjaksi tai joulupöytään

Fudget ovat suoraan jääkaapista syötyinä kovempia kuin huoneenlämpöisenä. Suosittelenkin ottamaan herkut huoneenlämpöön hieman ennen tarjoamista.

Maistuisiko myös muut suklaafudget? Muita suklaafudgeohjeita löydät blogin karkit-osiosta. Ohjeiden joukosta löytyy muun muassa koukuttava suklaafudget pähkinöillä ja lakritsilla 😛

No mutta tässä tulee Oreofudgen ohje olkaapa hyvät.

Oreo-valkosuklaafudget

Aineet:

150 g (= noin 1 pkt) Oreokeksejä

500 g valkosuklaata

1 tlk kondensoitua maitoa

ripaus (n. 1/8 – 1/6 tl) hienonnettua suolaa

Ohje:

Pilko Oreot karkeiksi paloiksi käsin. Älä tee kovin hienoa murua, vaan jätä joukkoon kunnon (n. 2 x 2 cm) palasia. Voit myös leikata palat veitsellä, mutta yleensä Oreot murenevat käsinkin hienosti.

Pilko myös valkosuklaa. Mittaa kattilaan pienemmäksi pilkottu valkosuklaa, kondensoitu maito ja suola. Sulattele miedolla lämmöllä jatkuvasti pohjaa myöten sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Nosta kattila pois levyltä.

Kääntele melkein kaikki keksin palat sulatettuun valkosuklaaseokseen, jätä loput keksin palat päälle ripoteltaviksi. Kaada seos leivinpaperoituun vuokaan noin 22 x 22 cm kokoiselle alalle. Tasoita.

Ripottele loput kekseistä suklaamassan pinnalle ja painele kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.

Maailman helpoin suklaafudge

Leikkaa jähmettynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi.

Vinkit:

* Jos kaipaat paksumpia fudgepaloja, levitä seos pienemmälle alueelle. Jos haluat ohuita fudgeja, levitä valkosuklaamassa isommalle alalle.

* Saat makuun vaihtelua käyttämällä erimakuisia Oreoita

* Oreo maistuu näissä melko miedosti. Vahvemman Oreon maun saat käyttämällä 1.5-kertaa enemmän keksejä (=noin puolitoista paketillista) ja laittaamalla valkosuklaata 450 g.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Helpot Oreo-valkosuklaafudget

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X