Helpot suklaamuffinit miedolla appelsiinikuorrutteella

Erään sateiden päivän ratoksi päätimme tyttöjen kanssa leipoa jotain.
Kyselin esikoiselta toiveita ja niitä tuli samantein 10! 🙂 Kuopus
huuteli vain ”kakku, jee, leivotaan kakku”. Jostain kumman syystä kaapit
olivat tyhjentyneet kakkuaineksista, joten plarasimme vielä esikoisen
Koko perheen leivontakirjaa inspistä etsiessä. Tytön leivontainnostus
oli valtava ja hän olisi halunnut leipoa samantein kaikki vastaan
tulleet ohjeet 🙂 Lopulta silmiin osui Pätkis-kuppikakut, joiden
taikinaa lähdimme soveltamaan. Pätkikset olivat kaupassa, joten
korvasimme sen valkosuklaan paloilla. Valkosuklaapalat toivat hieman
lisämehevyyttä, mutta samalla myös makeutta. Päälle tuli
suklaakermavaahdon sijasta appelsiinituorejuustoa sisältävä kermavaahto.

 

Muffinssien taikina oli helppo, sillä aineet vain sekoitettiin
keskenään. Maku oli tuoreeltaan suklainen ja makea, mutta
tuorejuusto-kermavaahtokuorrutus laimensi makeutta jonkin verran.
Mitään lemppareita näistä ei kuitenkaan tullut. Tuoreena olivat ihan
hyviä, mutta jo seuraavana päivänä pohja oli makuuni liian tiivis.
Paremman pohjan saisi käyttämällä vaikkapa mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa.
Tuo tuorejuusto-kermahässäkkäkään ei pelastanut näitä, ehkä päälle
olisi sopinut peräti jokin suklaisempi juttu.. No mutta tulipahan
koitettua. Ja vaikka ei oikein istunut omaan makuuni, niin kyllähän nämä
esikoisella maistui ihan urakalla 🙂

Tässäpä tämä ohje:

Helpot suklaamuffinit suklaasydämellä
Aineet:
2.5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1.5 dl maitoa
1 muna
0.75 dl juoksevaa rasvaa
Kuorrutus:
1.25 dl kuohukermaa
200 g appelsiini tuorejuustoa
suklaaströsseleitä
Ohje:
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon maito, muna ja rasva. Sekoita käännellen sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Vuoraa muffinipellin kolot paperisilla vuoilla. Lusikoi ruokalusikallinen taikinaa kuhunkin vuokaan. Paina kevyesti kunkin taikinakasan päälle 1 valkosuklaan palanen. Lusikoi lopputaikina suklaan palasen päälle niin, että pala peittyy kokonaan.
Paista 200 asteessa n. 15-17 minuuttia, kunnes muffini tuntuu keskeltä koitettuna kiinteältä, mutta pehmeältä. Poista muffinit heti varovasti pois kuumalta pelliltä ja anna jäähtyä kelmulla peitettynä. Kelmu estää kosteuden poistumisen eikä muffinssi näin kuivu niin herkästi.
Kun muffini on jäähtynyt, vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto. Pursottele muffinien päälle. Koristele suklaaströsseleillä.
Vinkki:
* Jos haluaa kunnon suklaisen muffinin, voi päälle lusikoida hieman sulatettua suklaata. Muffinin voi toki syödä myös sellaisenaan ilman kuorrutetta.* Jos haluaa kuorrutuksesta reilusti appelsiinin makuisen, kannattaa appelsiinituorejuustoa laittaa vaikka enemmänkin, tai sitten kermaa noin puolet vähemmän.

* Muffinssit ovat parhaimmillaan heti tuoreena syötynä. Kuorruta muffinssi kuitenkin vasta kun ne ovat kunnolla jäähtyneet.

Instagram

  • Vieläkö teillä on omenoita jäljellä? Tämä supermehevä omenapiirakka on helppo ja nopea tehdä, ja niin mehevä, että!!! Jos kaipaat vielä omppuohjetta, niin kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supermeheva-omenapiirakka-kauramurulla-munaton/
#suklaapossu #omena #piirakka #munaton #omenapiirakka #mehevä #moist #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun
  • Sain tehdä veljeni uudelle perheenjäsenelle ristiäiskakun tässä vähän aikaa sitten. Koristeeksi toivottiin pientä rättäriä ja tällainen siitä tuli :) Koko kakun näet blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-ristiaiskakku-citroen-koristeella/ #ristiäiskakku #suklaapossu #kaulintamassa #2cv #vadelma #mansikka #mousse #christening #cake #kotiliesiblogit
  • Yksi mun kestosuosikkini syksyn herkuista on tämä ihanan mehevä ja muhkea omenapiirakkaa murupäällisellä. Piirakka on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Oletko jo kokeillut? Ohjeen löydät blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-omenapiirakka-kauramurupaallisella-maidoton/
#helppojanopea #omenapiirakka #kauramuru #maidoton #suklaapossu #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Tein mein 2-vuotiaan pojan ja 9-vuotiaan tytön synttäreiden tarjottavista yhteenvedon. Voit nyt lukea blogista, mitä kaikkea suolaista ja makeaa olikaan tarjolla :) https://kotiliesi.fi/sukl…/yhteenveto-synttaritarjottavista/ #suklaapossu #yhteissynttärit #synttärit #suolaisetleivonnaiset #makeatleivonnaiset #lentokonekakku #pulla #pannacotta #sitruunakeksi #munaton #birthday #kotiliesiblogit
  • Onko teillä vielä punaherukoita jäljellä? Mä tein tällaisen munattoman punaherukkarahkapiirakan, josta tuli tosi hyvää! Piirakassa on mehevä pohja, rapea päällinen ja välissä rahkatäytettä punaherukoilla. Kurkkaa herkkuohje blogista ja kokeile itse vaikka heti alkaneen viikon iloksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukka-rahkapiirakka-maisemakahvilan-punaherukkapiirakka/  #punaherukka #piirakka #rahkapiirakka #kesä #herkkua  #suklaapossu #kotiliesiblogit #redcurrant #pie
  • Pitkästä aikaa fudgepuuhia maailman helpoimmalla ja nopeimmalla ohjeella. Ja herkullisimmalla 😋 #tummasuklaa #kondensoitumaito #suklaa #herkku #easybaking #chocolate #fudge #yummy #suklaapossu #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Näyttääpä hyvältä! Nams!

Kiitos Raisa P 🙂

Suklaamuffarit on niin parhaita…ihanan näköisiä. Mukavaa alkanutta viikkoa

Kiitos Kaisa 🙂 Ihanaa viikonjatkoa! 🙂

Hyvältä näyttävät! Pursotukset on todella onnistuneet ja koristelu tietty muutenkin. 🙂

Kiitos Jack 🙂 Tällä kertaa olen itsekin pursotuksiin tyytyväinen, ehkä tuorejuustolisä auttoi kerman käyttäytymiseen 🙂

Näyttää kyllä ihanan meheviltä kuvissasi! 🙂

Meheviä olivatkin 🙂 Tuo valkosuklaapala olisi voinut olla jotain pehmeämpää suklaata, niin olisi sulanut suuhun vieläkin paremmin. Ja tuoreena parhaita, ehdottomasti 🙂

Voih… onpa upeita muffineita! Kokeiluun!

Kiitos Kirsi 🙂 Tämän mainitsin jo tuolla tekstissäkin, eli nämä olivat parhaimmillaan heti tuoreena nautittuna. Ja tuorejuusto-kermapursotuksen sijasta laittaisin ehkä ensi kerralla suklaakermapursotuksen tai sitten tuorejuustoa kerman joukkoon tuplamäärän 😛

Kommentoi juttua: Helpot suklaamuffinit miedolla appelsiinikuorrutteella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X