Helppo ja nopea riisipuuro

Joulupuuro helposti ja nopeasti

Mä olen ollut joulufiiliksissä jo lokakuusta asti. Mielessäni on pyörineet erilaiset joululeivonnaiset, jouluvalot ja joulukoristeet… Korkkasin joulukauden virallisesti jo lokakuun lopulla juomalla glögiä ja keittelemällä riisipuuroa. Mutta ei mitä tahansa puuroa, vaan tavallista nopeampaa ja helpompaa riisipuuroa. Riisipuuro syntyi helposti reilussa puolessa tunnissa ilman jatkuvaa sekoittamista tai vahtimista. Tein puuron tavallisessa kattilassa, mutta sitä keittäessä ei tarvinnut silti seistä kattilan vieressä puuroa sekoittelemassa, vaan ihan vain muutama hämmentämiskerta riitti. Näppärää, eikö?!

Helppo riisipuuro jouluun

Puurokeittäminen helpottuu rutkasti, kun puuron keittää ensin veteen. Kun riisit ovat kypsiä, puuron joukkoon lisätään kermaa, joka tuo puuroon riisipuuroon kuuluvaa täyteläistä makua, kermaisuutta ja pehmeyttä.

Riisipuuro puolessa tunnissa

Olen nyt keittänyt tätä puuroa jo kahdesti. Ensimmäinen puuro hävisi erääseen jouluiseen juustokakkuun. Ja kyllä vaan, laitoin puuroa juustokakkuun! Se saattaa kuullostaa oudolta, mutta toisaalta, jos miettii riisifruttia, ollaan tuon riisipuuroa sisältävän kakun kanssa samoissa makumaailmoissa. Vielä kun upotin kakkuun piparkakkuja, glögiä ja luumua, niin siitä syntyi varsin ihanan jouluisen makuinen kokonaisuus. Mutta eipä siitä nyt sen enempää juuri nyt. Palaan kakkuun vielä myöhemmin.

Riisipuuro

Toinen puurosatsi päätyi ihan vain syötäväksi. Testailin samalla, paljonko erilaiset kermat vaikuttavat puuron makuun ja koostumukseen; toiseen puuroista sekoitin ruokakermaa ja toiseen kuohukermaa. Lopputuloksena huomasin, että molemmilla kermoilla puuroista saa hyvinkin aidon riisipuuron makuista, mutta kuohukermalla puurosta tuli saa vieläkin täyteläisempää.

Täyteläinen riisipuuro

Yhdestä annoksesta syö 2-3 henkilöä, riippuen annosten koosta. Määrät voi helposti tarpeen tullen vaikka tuplata tai keitellä helposti uuden satsin kun vanha loppuu.

 

Helppo ja nopea riisipuuro

Aineet:

2 dl puuroriisiä

1 litra vettä

2 dl kermaa

(tarvittaessa hieman n. 1-1.5 dl maitoa)

0.75-1 tl suolaa

Ohje:

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon riisi. Keittele miedolla lämmöllä noin 25-30 minuuttia tai kunnes vesi on kokonaan imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää. Sekoita puuroa muutama kerta keittämisen aikana.

Lisää joukkoon kerma, kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä 1-2 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon suola ja anna puuron vetäytyä kannen alla muutama minuutti, kunnes se on paksuuntunut puuroksi.

Vinkit:

* Voit käyttää puuroon tavallista ruokakermaa tai kuohukermaa. Täyteläisemmän ja kermaisemman puuron saat kuohukermalla.

* Puuro jämäköityy lisää jäähtyessään. Jos puuro menee liian tintuksi, lisää joukkoon tarvittaessa hieman maitoa.

Helppo riisipuuro

Helpompi riisipuuro

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Helppo ja nopea riisipuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X