Helppo mokkainen pähkinä-valkosuklaafudge

 

Suklaafudget ovat mitä parhaimpia kahvipöydän pikkuherkkupaloja ja on niitä tullut lahjaksikin annettua monet kerrat. Niiden tekeminenkin on äärettömän helppoa ja niitä
on ihanan helppo varioida juuri oman makunsa mukaisiksi. Yleensä käytän
fudgeissa tumman ja maitosuklaa sekoitusta, mutta tällä kertaa, tytön
synttäripöytään päätyivät nämä valkosuklaiset, miedosti kahvinmakuiset
ja suolapähkinää sisältävät herkkupalat. Voi jummi jammi kun olivat
hyviä!

Tein vähän aikaa sitten mokkasuklaafudgeja lakritsilla. Niissä mokka maistui melko vahvasti, ja tällä kertaa ajattelin tekeväni hieman miedomman kahvisia ja vähentämällä espressopikakahvijauheen määrää. Ensimmäisten maistiaisten jälkeen mietin, että tuliko kahvijauhetta kuitenkin liian vähän. Toisaalta jos ei osannut kaivata voimakkaampaa mokan makua, niin siihen nämä olivat juuri ihania. Itse ehkä alitajuisesti vertasin näitä tummemmasta suklaasta tehtyihin nameihin, ja sen takia petyin aavistuksen. Mutta mitä enemmän näitä söin, sitä nopeammin ihastuin näihin ja tuo hienoinen pettymys suli. Palat muuten olivat vieläkin parempia muutaman päivän odottelun jälkeen.

Mutta siis jos tykkää kovin kahvista leivonnasta, niin kahvijauhetta kannattaa laittaa enemmänkin. Sen takia ohjeessa on vaihtoehtoiset määrät. Tässä tämä superhelppo fudgeohje.

Mokka-pähkinä-valkosuklaafudge

 

Koosta riippuen 100 palaa Aineet:

550 g valkosuklaata

1 prk kondensoitua (ei karamellisoitua) maitoa

ripaus (n. 1 mm) suolaa

1.5-2 tl espressopikakahvijauhetta

3+0.5 dl suolapähkinöitä

 

Ohje:

Rouhi tarvittaessa kokonaiset suolapähkinät hieman pienemmiksi ja jätä syrjään odottamaan.

Pilko kattilaan suklaat. Kaada joukkoon kondensoitu maito, suola ja espressopikakahvijauhe. Lämmitä
koko ajan sekoitellen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.

Lisää
3 dl pähkinöitä suklaaseokseen. Kaada seos
leivinpaperoituun n. 22 x 22 cm
kokoiseen vuokaan ja tasoita. Ripottele pinnalle loput pähkintä ja painele
kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi
jähmettymään. Leikkaa
jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.Vinkki:
* Voit jähmettää fudgemassan myös muun kokoisessa vuoassa. Isommassa
vuoassa paloista vain tulee littanampia ja pienemmässä vuoassa
paksumpia.

Avainsanat

Kommentit (6)

Ihanan näköistä! Miten nämä pysyvät huoneen lämmössä leikattuna, pehmeneekö tai sulaako vai pysyykö napakkana?

Kiitos Elina! 🙂 Maistuivatkin ihanilta 😛 Fudget pysyvät huoneenlämmössä suht napakoina. Hitusen ne pehmenevät jääkaappiolosuhteisiin verrattuna, mutta eivät ole mitään sulavaista sorttia 🙂

Taidan napata idean ja helpon ohjeen jouluviemisiksi! Johonkin nättiin purkkiin ja nauhaa päälle. Sulla on muitakin kivan tuntuisia fudgeohjeita:)
Terveisin Tiina

Fudget ovat kyllä tosi hyviä lahjoja! 🙂 Itsekin olen antanut tosi usein, ja niistä on tykätty kovin 🙂 Fudget ovat niin ihanan helppoja tehdä (ja vietävän hyviä!) että niitä on tullut tehtyä milloin minkäkin makuisina. Joukkoon sopii miltei mikä tahansa, ja suklaita vaihtamalla saa myös tosi kivasti eri makuisia 🙂 Kiitos Tiina 🙂

Menee pukinkonttiin kuivattu karpalo & manteli seoksella, hurjan hyvää tuli!

Ihana kuulla Herkuttelija 🙂 Herkullista Joulunaikaa! 🙂

Kommentoi juttua: Helppo mokkainen pähkinä-valkosuklaafudge

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X