Helppo mokkainen pähkinä-valkosuklaafudge

 

Suklaafudget ovat mitä parhaimpia kahvipöydän pikkuherkkupaloja ja on niitä tullut lahjaksikin annettua monet kerrat. Niiden tekeminenkin on äärettömän helppoa ja niitä
on ihanan helppo varioida juuri oman makunsa mukaisiksi. Yleensä käytän
fudgeissa tumman ja maitosuklaa sekoitusta, mutta tällä kertaa, tytön
synttäripöytään päätyivät nämä valkosuklaiset, miedosti kahvinmakuiset
ja suolapähkinää sisältävät herkkupalat. Voi jummi jammi kun olivat
hyviä!

Tein vähän aikaa sitten mokkasuklaafudgeja lakritsilla. Niissä mokka maistui melko vahvasti, ja tällä kertaa ajattelin tekeväni hieman miedomman kahvisia ja vähentämällä espressopikakahvijauheen määrää. Ensimmäisten maistiaisten jälkeen mietin, että tuliko kahvijauhetta kuitenkin liian vähän. Toisaalta jos ei osannut kaivata voimakkaampaa mokan makua, niin siihen nämä olivat juuri ihania. Itse ehkä alitajuisesti vertasin näitä tummemmasta suklaasta tehtyihin nameihin, ja sen takia petyin aavistuksen. Mutta mitä enemmän näitä söin, sitä nopeammin ihastuin näihin ja tuo hienoinen pettymys suli. Palat muuten olivat vieläkin parempia muutaman päivän odottelun jälkeen.

Mutta siis jos tykkää kovin kahvista leivonnasta, niin kahvijauhetta kannattaa laittaa enemmänkin. Sen takia ohjeessa on vaihtoehtoiset määrät. Tässä tämä superhelppo fudgeohje.

Mokka-pähkinä-valkosuklaafudge

 

Koosta riippuen 100 palaa Aineet:

550 g valkosuklaata

1 prk kondensoitua (ei karamellisoitua) maitoa

ripaus (n. 1 mm) suolaa

1.5-2 tl espressopikakahvijauhetta

3+0.5 dl suolapähkinöitä

 

Ohje:

Rouhi tarvittaessa kokonaiset suolapähkinät hieman pienemmiksi ja jätä syrjään odottamaan.

Pilko kattilaan suklaat. Kaada joukkoon kondensoitu maito, suola ja espressopikakahvijauhe. Lämmitä
koko ajan sekoitellen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet.

Lisää
3 dl pähkinöitä suklaaseokseen. Kaada seos
leivinpaperoituun n. 22 x 22 cm
kokoiseen vuokaan ja tasoita. Ripottele pinnalle loput pähkintä ja painele
kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi
jähmettymään. Leikkaa
jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.Vinkki:
* Voit jähmettää fudgemassan myös muun kokoisessa vuoassa. Isommassa
vuoassa paloista vain tulee littanampia ja pienemmässä vuoassa
paksumpia.

Kommentit (4)

Ihanan näköistä! Miten nämä pysyvät huoneen lämmössä leikattuna, pehmeneekö tai sulaako vai pysyykö napakkana?

Kiitos Elina! 🙂 Maistuivatkin ihanilta 😛 Fudget pysyvät huoneenlämmössä suht napakoina. Hitusen ne pehmenevät jääkaappiolosuhteisiin verrattuna, mutta eivät ole mitään sulavaista sorttia 🙂

Taidan napata idean ja helpon ohjeen jouluviemisiksi! Johonkin nättiin purkkiin ja nauhaa päälle. Sulla on muitakin kivan tuntuisia fudgeohjeita:)
Terveisin Tiina

Fudget ovat kyllä tosi hyviä lahjoja! 🙂 Itsekin olen antanut tosi usein, ja niistä on tykätty kovin 🙂 Fudget ovat niin ihanan helppoja tehdä (ja vietävän hyviä!) että niitä on tullut tehtyä milloin minkäkin makuisina. Joukkoon sopii miltei mikä tahansa, ja suklaita vaihtamalla saa myös tosi kivasti eri makuisia 🙂 Kiitos Tiina 🙂

Kommentoi juttua: Helppo mokkainen pähkinä-valkosuklaafudge

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X