0.5 tl suolaa

2.5tl leivinjauhetta

2.5tl vanilliinisokeria

2.25 dl vettä

1 dl öljyä

Päälle:

Omenan viipaleita

Kanelia

Hieman sokeria

Lopuksi:

n. 1 rkl (omenoiden happamuudesta riippuen) sokeria

Ohje:

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää vesi ja öljy ja se sekoita sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Alä vaivaa. Levitä taikina vuokaan. Heittele päälle omenan viipaleita rennoin ottein, ja ripottele pinnalle kanelia. Voit lisätä omenoiden päälle jo tässä vaiheessa hieman sokeria, jos ne ovat kovin happamia. Paista 200 asteessa  n. 25 min., kunnes piirakka tuntuu keskeltä kevyesti koitettuna kiinteältä, eikä siihen tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Älä paista liikaa, jottei piirakka menetä mehevyyttään. Ripottele pintaan heti uunistaoton jälkeen hieman sokeria. Anna jäähtyä hetki. Nautiskele sellaisenaan, jäätelö kanssa tai lorauta päälle vaikka hieman vaniljakastiketta.

Vinkki:

* Kotimaiset omenat voi viipaloida kuorineen.

* Omenoiden happamuuksissa on eroja. Tähän sopii hieman kirpsakammat omenat, sillä pohja on miedon makuinen. Jos maku on liiankin kirpeä, vaniljakastike- tai jäätelö tasapainottamaan makua herkullisella tavalla.