Suklaapossu

Helppo raparperi-vaniljajuustokakku lasissa

Raparperi jälkiruoka vaniljamoussella on ihana jälkiruoka

Tein vähän aikaa sitten kirpeän makeaa raparperihilloketta tämän kesän ensimmäisistä raparpereista. Päässäni on pyörinyt vaikka minkälaisia jatkojalostusideoita aina tuulihatuista kakkuihin, mutta muun muassa ikuisen aikapulan ja ihanien kelien takia leipominen on hieman venynyt. Tytön 10-vuotissyntymäpäivä oli tällä viikolla ja silloin raparperihilloke päätyi näihin ihaniin, helppoihin ja pikaisiin jälkiruokiin. Päätettiin pitää virallisen synttäripäivän juhlimiset minimissään, sillä kaverisynttäreitä vietettiin jo viime viikolla ja kunnon juhlat sukulaisten kanssa on tulossa vielä myöhemmin, pariinkin otteeseen. Tämä raparperiherkku kuitenkin teki tehtävänsä ja tyttö tykkäsi tästä hurjasti. Myös muu perhe, pienintä poikaa lukuunottamatta, lusikoi juustokakkumaiset jälkiruoat suihinsa todella nopsaan ja kehujen kera. Jopa se yksi, jolle ei raparperi yleensä maistu.

Raparperihilloke ja vaniljamousse ovat herkullinen pari

 

Makean kirpeä jälkiruoka raparperista on helppo tehdä

Juustokakkumainen vaniljamousse valmistuu helposti vain kolmesta raaka-aineesta; vaniljakastikkeesta, maitorahkasta ja tuorejuustosta. Maitorahka tuo mousseen hieman hapokkuutta ja tuorejuusto täyteläisyyttä. Jos moussesta haluaa vielä helpomman ja vähemmän aineita sisältävän, niin sekin toki onnistuu, kun nappaa vain maitorahkan tai tuorejuuston pois aineista.

Synttäripäivän nopea raparperi herkku
Raparperihilloketta ja vaniljamoussea

Tätä tehdessäni muistelin, että lasiin koottuja jälkiruokia on tullut tehtyä melko usein. Eikä ihme. Tällä tavalla kerrostettuna lasiin tehdyt jälkiruoat ovat todella helppoja ja nopeita tehdä, mutta silti hyvännäköisiä. Lisää näyttävyyttä saa kun koristelee syötävillä kukilla esimerkiksi orvokeilla ja rautayrtin eli verbenan kukilla.

Orvokki ja rautayrtti eli verbena sopivat koristeiksi
Helppo ja nopea jälkiruoka raparperista

Raparperihilloketta löytyi kahdesta kerroksesta. Raparperin ystäville laitoin päälikerrokseen hilloketta enemmän, kun taas ei-niin-paljon raparperista välittäville vähemmän. Lopulta kuitenkin näytti siltä, että hilloketta olisi voinut olla kaikilla saman verran. Sen verran herkullista oli.

 

Helppo raparperi-vanilja-kerrosjälkiruoka

5 isoa annosta

Vaniljamousse:

2.5 dl vatkattavaa vaniljakastiketta

250 g maitorahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi:

n. 2/3 annosta raparperihilloketta (vähemmällä sokerilla)

Ohje:

Tee raparperihilloke ensin, jotta se ehtii jäähtymään jääkaappikylmäksi.

Vatkaa vaniljakastike kunnolla vaahdoksi. Lisää maitorahka ja notkistettu tuorejuusto. Vatkaa kunnolla sekaisin.

Laita lasin pohjalle kerros vaniljamoussea. Lusikoi päälle iso lusikallinen raparperihilloketta. Lisää päälle vielä toinen kerros vaniljamoussea sekä päälimmäiseksi kerros raparperhilloketta.

Koristele vaikka syötävillä kukilla tai iske lusikka jälkkäriin ilman koristeita.

Vinkki:

* Raparperihilloke säilyy puhtaissa tölkeissä jääkaapissa säilytettynä jopa viikkoja, joten voit tehdä hillokkeen valmiiksi ajoissa.

* Vaniljamoussen voi joko pursottaa tai lusikoida lasiin. Pursottamalla se on siistimpää ja lasin reunat pysyvät puhtaina helpommin.

* Hillokkeen sokerin määrällä voi säätää makeutta. Käytin näihin enemmän sokeria sisältävää hilloketta ja oli siinä ja siinä, oliko kokonaisuus liiankin makea. Sen vuoksi merkkasin ohjeeseen vähemmän sokerimäärän hillokkeen kohdalle. Sokeria voi tarvittaessa lisätä vaikka suoraan mousseen, jos haluaa lisämakeutta.

 

Syötävia kukkia koristeena
Kesäinen raparperi juustokakku

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo raparperi-vaniljajuustokakku lasissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *