Suklaapossu

Helppo raparperipiirakka, maailman parasko?

Perinteinen raparperipiirakka on ihanan pehmeä ja mehevä

Löysin blogistani ”Maailman paras? raparperipiirakka” nimisen ohjeen vuodelta 2011. Ohjeessa ei ollut mukana kuvaa, mikä on mulle paha paha juttu, sillä maistan tekemäni leivonnaiset usein kuvien perusteella. Koska olin nimennyt piirakan noinkin kiinnostavalla tavalla, päätin kokeilla sitä samantein. Piirakka on tosi tosi peruspiirakka, mutta sanoisinkos, että kyllä tuli hyvä piirakka! Ihanan pehmoinen ja tosi kostea. Ja kuten olin aiemmassakin postauksessani kertonut, ei piirakka välttämättä tarvinnut vaniljakastikettakaan rinnalle. Tosin eipä se kastike makunautintoa pilannutkaan, sekin tuli testattua. Mutta oliko tämä sitten se maailman paras piirakka? Sitä en uskalla luvata, mutta peruspiirakoista tämä on ainakin yksi parhaimmista. Tai ehkäpä juuri se paras? Piirakka on ainakin maailman helpoin tehdä. Sen tekemiseen ei tarvita vatkainta, vaan aineet vain sekoitetaan keskenään nopeasti sekaisin, ja siinä se. Tai no raparperien pilkkomiseen tarvitaan hieman pilkkomistaitoja, mutta siinäpä se vaikein osuus onkin.

Pellillinen raparperipiirakkaa valmistuu helposti ilman vatkainta

Säästin piirakkaa neljän palan verran itselleni kuvia varten ja vein loput piirakasta veljeni luo, jonne menimme katsomaan heidän uutta pikkujätkää. Sain kahvituksen aika kysymyksen, löytyykö ohje jo blogista, joten ehkäpä tuon perusteella uskaltaisin väittää, että piirakka maistui myös muille, tai ainakin kysyjälle ja itselleni:)

Pellillinen piirakkaa rapaperista maistuu herkulliselta

Ja jes, tällä kertaa sain otettua myös ne kuvat. Näitä katsellessa maista vieläkin sen pehmeyden ja mehevyyden ja raparperien antaman kirpsakkuuden.

Tässä tulee ohje tähän ihanan helppoon ja mehevään peruspiirakka, maistuisiko sinulle myös?

Helppo perusraparperipiirakka, se maailman parasko?

Uunipelillinen

Taikina:

2  munaa

3 dl sokeria

1.5 dl juoksevaa rasvaa

4.5 dl piimää

5.5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

4 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

n. 7 dl raparperia

n. 0.5-1 dl sokeria raparperin palojen päälle

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen ja pilko raparperit valmiiksi.

Tee taikina. Riko munat taikinakulhoon. Sekoita joukkoon sokeri kunnolla vispaten, kunnes munat-sokeriseos hieman vaahtoaa. Lisää joukkoon juokseva rasva ja piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää jauhoseos muuhun nesteisiin ja sekoita hyvin keskenään niin, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpannulle ja laita päälle raparperit.

Ripottele pinnalle vielä maun mukaan sokeria. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kypsä.

Onko tämä maailman paras raparperipiirakka päätä itse

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo raparperipiirakka, maailman parasko?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *