Helppo valkosuklaamoussetäytteinen kakku suklaakakkupohjalla ja marjoilla

Tässä tulee Suklaapossun ensimmäinen Kotilieden puolella tehty postaus ja sen kunniaksi tarjoan teille nakukakun, jossa on mehevä suklaakakkupohja ja sitrushedelmillä terästettyä valkosuklaamoussea tuoreiden marjojen kanssa! Tällainen kombo löytyi meidän jälkkäripöydästä vähän aikaa sitten ja voin vain kertoa, ettei se kovin pitkää ehtinyt siinä vanhentumaan. Makuyhdistelmä oli niiiin hyvä, että voisin jatkaa syömistä edelleenkin. Siis mikäli kakkua olisi enää jäljellä 🙂

Tein kakun löydettyäni pakkasen kätköistä kaksi mielettömän mehevän suklaakakkupohjan palaa. Aikaa kakun väsäämiseen oli hintsusti, joten väliin päätyi helppo ja nopea valkosuklaamousse sekä reilusti pihapensaista poimittuja herukoita ja vadelmia.

Raastoin hetken mielijohteesta tuon moussen joukkoon yhden sitruunan kuoren. Mausta tuli niin kiva, että olisi raastanut toisenkin sitruunan kuoren, mikäli sellainen olisi löytynyt. Nam! Halusin kuitenkin voimistaa makua jotenkin, ja nappasin kulhosta appelsiinin, jonka kuori päätyi myös moussen joukkoon, ja siitä tulikin valkosuklaamousseen tuli aika kivasti lisämakua. Epäilin kuitenkin vahvasti, että sitruuna-appelsiini-valkosuklaamousse toimisi tuoreiden marjojen kanssa. Yllätyin suuresti, kun maku olikin äärettömän hyvä. Appelsiinin maku ei erottunut valmiista kakusta yksittäisenä makuna, vaan se toi oman häivähdyksensä koko makupalettiin, jossa maistui marjojen, valkosuklaan, sitruunan lisäksi myös herkullinen suklaa.

Kakku on ihanan helppo tehdä. Pohjan aineet vain sekoitetaan nopeasti keskenään yhteen ja paistetaan vuoassa kypsäksi. Kun pohja on jäähtynyt, pääsee hurauttamaan täytteen aineet vaahdoksi. Sitten on jäljellä vain kakun kokoaminen. Nakukakku on ihanan rento kakku, jolloin myös täyttämisen voi hoitaa rennosti laittamalla vuorotellen kakkupohjaa, valkosuklaista mousse ja marjoja päällekkäin, ja pian kakku onkin valmis nautittavaksi. Valkosuklaan takia täyte hieman kiinteytyy kylmässä, joten jos haluaa kakun olevan siistimmin leikattavissa, kannattaa kakku laittaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja vetäytymään..

Oman lisänsä kakkuun tuo aivan ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja. On se vaan kumma, miten se ohje edelleen on niin ihana! Se todellakin sopii kaikkiin makumaailmoihin ja on kakkujen lisäksi myös muutenkin monikäyttöinen taikina mm. muffinssien ja mokkapalojen muodossa! Tässä kuitenkin tämän kakun ohje 🙂

 

Helppo valkosuklaamoussetäytteinen kakku suklaakakkupohjalla ja tuoreillla marjoilla

n. 16 cm vuokaan
Pohja:
2/3 annos 16 cm vuokaan mitoitetusta mielettömän mehevän suklaakakkupohjan taikinasta
Täyte:
2.5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
175 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
1-2 sitruunan hienoksi raastettu kuori
reilusti tuoreita marjoja (herukoita, mansikoita, vadelmia yms.)
Ohje:
 Tee ensin suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Linkin takaa olevasta ohjeesta löytyy 16 cm kakkuun mitoitettu taikina. Tähän kakkuun tuosta taikinasta menee n. 2/3. Ks. myös vinkkiosio alempaa! Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täyttämistä
Tee täyte vatkaamalla vispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto. Vatkaa joukkoon myös vaniljasokeri sekä sitruunan raastettu kuori. Sulata suklaa varovasti mikrossa n. 15 sekunnin välein sekoitellen. Sekoita juokseva (ei kuuma!) suklaa muun täytteen joukkoon.
Vinkki:
* Voit tehdä myös kokonaisen 16 cm vuokaan mitoitetun annoksen, jolloin saat kolmepohja osaa. Täytettä on reilusti, joten kakkuun voi käyttää vaikka kaikki kolme osaa. Halutessasi voit myös pakastaa yhden ylimääräisen osan tulevaa käyttöä varten. Suklaakakkupohja toimii mahtavasti vaikkapa juustokakun pohjana!
* Pese sitruunan kuori todella hyvin ennen raastamista. Raasta vain kuoren uloin, keltainen osa.

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Mikähän meni pieleen kun kakkupohjasta tuli kupera? Tein ohjeen mukaan kyllä mutta pohja näyttää kuperalta, ellei laskeudu yhtään..

Anne: Tästä kakkupohjasta tulee helposti hieman kupera. Pohjan voi halutessaan tasoittaa ennen kuin sen leikkaa osiin. Itse nautiskelen tuon leikatun osan joko sellaisenaan tai tekemällä siitä pienen triflen ylijääneen täytteen kanssa tai lorauttamalla päälle marjoja ja vaahdoksi vatkattua vaniljakastiketta 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.