Helppo valkosuklaamoussetäytteinen kakku suklaakakkupohjalla ja marjoilla

Tässä tulee Suklaapossun ensimmäinen Kotilieden puolella tehty postaus ja sen kunniaksi tarjoan teille nakukakun, jossa on mehevä suklaakakkupohja ja sitrushedelmillä terästettyä valkosuklaamoussea tuoreiden marjojen kanssa! Tällainen kombo löytyi meidän jälkkäripöydästä vähän aikaa sitten ja voin vain kertoa, ettei se kovin pitkää ehtinyt siinä vanhentumaan. Makuyhdistelmä oli niiiin hyvä, että voisin jatkaa syömistä edelleenkin. Siis mikäli kakkua olisi enää jäljellä 🙂

Tein kakun löydettyäni pakkasen kätköistä kaksi mielettömän mehevän suklaakakkupohjan palaa. Aikaa kakun väsäämiseen oli hintsusti, joten väliin päätyi helppo ja nopea valkosuklaamousse sekä reilusti pihapensaista poimittuja herukoita ja vadelmia.

Raastoin hetken mielijohteesta tuon moussen joukkoon yhden sitruunan kuoren. Mausta tuli niin kiva, että olisi raastanut toisenkin sitruunan kuoren, mikäli sellainen olisi löytynyt. Nam! Halusin kuitenkin voimistaa makua jotenkin, ja nappasin kulhosta appelsiinin, jonka kuori päätyi myös moussen joukkoon, ja siitä tulikin valkosuklaamousseen tuli aika kivasti lisämakua. Epäilin kuitenkin vahvasti, että sitruuna-appelsiini-valkosuklaamousse toimisi tuoreiden marjojen kanssa. Yllätyin suuresti, kun maku olikin äärettömän hyvä. Appelsiinin maku ei erottunut valmiista kakusta yksittäisenä makuna, vaan se toi oman häivähdyksensä koko makupalettiin, jossa maistui marjojen, valkosuklaan, sitruunan lisäksi myös herkullinen suklaa.

Kakku on ihanan helppo tehdä. Pohjan aineet vain sekoitetaan nopeasti keskenään yhteen ja paistetaan vuoassa kypsäksi. Kun pohja on jäähtynyt, pääsee hurauttamaan täytteen aineet vaahdoksi. Sitten on jäljellä vain kakun kokoaminen. Nakukakku on ihanan rento kakku, jolloin myös täyttämisen voi hoitaa rennosti laittamalla vuorotellen kakkupohjaa, valkosuklaista mousse ja marjoja päällekkäin, ja pian kakku onkin valmis nautittavaksi. Valkosuklaan takia täyte hieman kiinteytyy kylmässä, joten jos haluaa kakun olevan siistimmin leikattavissa, kannattaa kakku laittaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja vetäytymään..

Oman lisänsä kakkuun tuo aivan ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja. On se vaan kumma, miten se ohje edelleen on niin ihana! Se todellakin sopii kaikkiin makumaailmoihin ja on kakkujen lisäksi myös muutenkin monikäyttöinen taikina mm. muffinssien ja mokkapalojen muodossa! Tässä kuitenkin tämän kakun ohje 🙂

 

Helppo valkosuklaamoussetäytteinen kakku suklaakakkupohjalla ja tuoreillla marjoilla

n. 16 cm vuokaan

Pohja:

2/3 annos 16 cm vuokaan mitoitetusta mielettömän mehevän suklaakakkupohjan taikinasta

Täyte:

2.5 dl Flora vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

175 g valkosuklaata

2 tl vaniljasokeria

1-2 sitruunan hienoksi raastettu kuori

reilusti tuoreita marjoja (herukoita, mansikoita, vadelmia yms.)

Ohje:

 Tee ensin suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Linkin takaa olevasta ohjeesta löytyy 16 cm kakkuun mitoitettu taikina. Tähän kakkuun tuosta taikinasta menee n. 2/3. Ks. myös vinkkiosio alempaa! Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täyttämistä

Tee täyte vatkaamalla vispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto. Vatkaa joukkoon myös vaniljasokeri sekä sitruunan raastettu kuori. Sulata suklaa varovasti mikrossa n. 15 sekunnin välein sekoitellen. Sekoita juokseva (ei kuuma!) suklaa muun täytteen joukkoon.

Vinkki:

* Voit tehdä myös kokonaisen 16 cm vuokaan mitoitetun annoksen, jolloin saat kolmepohja osaa. Täytettä on reilusti, joten kakkuun voi käyttää vaikka kaikki kolme osaa. Halutessasi voit myös pakastaa yhden ylimääräisen osan tulevaa käyttöä varten. Suklaakakkupohja toimii mahtavasti vaikkapa juustokakun pohjana!

* Pese sitruunan kuori todella hyvin ennen raastamista. Raasta vain kuoren uloin, keltainen osa.

Kommentit (2)

Mikähän meni pieleen kun kakkupohjasta tuli kupera? Tein ohjeen mukaan kyllä mutta pohja näyttää kuperalta, ellei laskeudu yhtään..

Anne: Tästä kakkupohjasta tulee helposti hieman kupera. Pohjan voi halutessaan tasoittaa ennen kuin sen leikkaa osiin. Itse nautiskelen tuon leikatun osan joko sellaisenaan tai tekemällä siitä pienen triflen ylijääneen täytteen kanssa tai lorauttamalla päälle marjoja ja vaahdoksi vatkattua vaniljakastiketta 🙂

Kommentoi juttua: Helppo valkosuklaamoussetäytteinen kakku suklaakakkupohjalla ja marjoilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi
  • Näistä uunissa valmistuvista Tex mex-lihapiirakoista tuli tosi hyviä! Miedosti tuliset (tai lisächilillä kunnolla tuliset) lihikset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Meillä näitä tarjotaan tulevissa juhlissa ja oikein jo odotan, montako piirakkaa juhlista jää töihin lounaaksi 😋 Kurkkaa ohje blogista⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tex-mex-lihapiirakat-uunissa/⠀
⠀
#lihikset⠀
#lihapiirakat⠀
#lihapiirakatuunissa⠀
#texmex⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suolainenleivonnainen⠀
#arkiruoka
  • Ihana kesä on saapunut ja helteetkin hemmottelevat. Pätkisjäätelö on ihana, helppo herkku näihin helteisiin ja se valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta. Aineet vain sekaisin, massa pakkaseen muutamaksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan! Katso ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/patkis-jaatelo-ilman-jaatelokonetta/

#pätkis
#jäätelö
#jäätelöilmankonetta
#jäätelökesä
#helpotjanopeat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
#kesä2019
#chocolate
#icecream
  • Kakkupuuhissa 😋 Ihania nämä marmorikoristellut kakut 😍

Kurkkaa ohje tähän herkulliseen ja näyttävään kakkuun vanhasta blogijutusta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-appelsiinitaytteella-ja-marmoroidulla-mirror-glazella/

#suklaa
#suklaakakku 
#mirrorglaze 
#marmorointi
#appelsiinimousse 
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja 
#yojuhlat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
  • Kesän ensimmäinen raparperiherkku, raparperihilloke, tuli tehtyä muutama päivä sitten. Tämä sopii ihanasti niin moneen herkkuun, niin kakkuihin, piirakoihin kuin muihinkin jälkiruokiin. Itselläni pyörii jo muutamakin erilainen ajatus mielessä tämän suhteen. Mihin kaikkeen sinä laittaisit raparperihilloketta? ⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-raparperihilloke/⠀
⠀
#raparperi⠀
#hilloke⠀
#kesä⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#summer
#foodphotography

suklaapossu

X