Hyrrät

Tämä ohje kuuluu ehdottomasti kategoriaan hyvät, helpot ja nopeat pikkusuolaiset. Näitä on tullut tehtyä useissa illanistujaisissa ja jopa juhlissa täytteitä vain vaihdellen. Hyrrät voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi (jopa 2 päivää ennen) ja ne kestävät myös pakastamisen. Täytteitä voi muokkailla mielensä mukaan. Itse käytän niiden pohjana rahkavoitaikinaa, mutta taikinana voi käyttää myös valmista lehtitaikinaa tai torttutaikinaa. Alla muutama esimerkki tekemistäni täytteistä:

Täytteet on mitoitettu 1 annokseen rahkavoitaikinaa.

Kinkku-täyte:
250 g savupalvikinkkua
1 kpl punainen paprikaa
1 keltainen paprika
200 g valkosipulituorejuustoa/ruohosipulituorejuustoa/savuporotuorejuustoa
mustapippuria

Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.

Meetvursti-aura-täyte:
200 g valkosipulituorejuustoa
n. 150 g metvurstia pieneksi pilkottuna
n. 1/2-2/3 pkt aurajuustoa

Hienonna metvursti pieniksi kuutioiksi, murusta aurajuusto ja sekoita ne tuorejuustoon.

Feta-pestotäyte:
2 dl vihreää pestoa
1 prk = n.200g fetaa murusteltuna

Juusto-täyte:
200g valkosipulituorejuustoa
100g emmental-raastetta
1/2 pkt aurajuustoa
100g fetajuustoa

Kaikille yhteinen ohje:
Kauli rahkavoitaikina n. 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne leivosvuokiin (ja leivosvuoat muffinipellin koloihin). Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Avainsanat

Kommentit (1)

Siis voi vitsi, miten en ole ennen tajunnut että tämänkaltaiset hyrrät voi paistaa muffinivuoissa saadakseen paremman ulkonäön! Kiitos vinkistä 🙂

Kommentoi juttua: Hyrrät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X