Suklaapossu

Järisyttävän hyvä sitruunajälkiruoka lasissa

Tämä ihanan pehmeä sitruunajuustokakku valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta ilman liivatetta. Nam, tätä on pakko saada lisää!

Järisyttävän hyvä sitruunajuustokakku on yksi maailman parhaista juustokakuista, ellei jopa se paras! Vaikka harvoin leivon samalla ohjeella mitään uudestaan, tätä juustokakkua on tullut leivottua jo monen monta kertaa. No, useimmiten ehkä pienen pienin muutoksin.

© Irina Lisinen

Juuri ennen Pääsiäistä vanhemman tyttäreni leivontasormet syyhysivät, ja siitä se ajatus sitten taas lähti. Sitruunajuustokakku muovautui lasiin meheväksi sitruunaiseksi mousseksi, ja päälle päätyi vielä mangon palasia. Oli muuten aivan järisyttävän hyvänmakuista herkkua!

© Irina Lisinen

Tästä ihanasta pohjattomasta sitruunaisesta juustokakusta tuli ihanan pehmeä ja kuohkean moussemainen. Yritin tallentaa tuon koostumuksen alla olevaan kuvaan, toivottavasti se välittyy siitä edes osittain.

Itse juustokakun maku oli raikas, mutta kuitenkin sopivan makea. Mango toi juustokakkuun herkullisen lisäelementin, mutta sen sijasta päälle voisi laittaa muitakin sitruunan kanssa yhteensopivia hedelmiä kuten esimerkiksi persikkaa tai vuoden loppupuolella vaikkapa granaatinomenan siemeniä.

© Irina Lisinen

Sen pidemmittä puheitta, tässä tulee ohje.

Järisyttävän hyvä sitruunajälkiruoka lasissa

Noin 5-8 annosta koosta riippuen

Aineet:

3 dl vispikermaa

400 g maustamatonta (esim. Philadelphia) tuorejuustoa

1-1.5 dl sokeria

n. 4 rkl (1 sitruunan) sitruunan mehua

1 sitruunan raastettu kuori

Lisäksi:

230 g – 400 g (säilyke)mangoa (tai esimerkiksi persikkaa)

Ohje:

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Pese sitruunan kuori todella hyvin. Raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehut talteen.

Vatkaa kermavaahdon joukkoon pehmeäksi notkistettu tuorejuusto, vajaa 1 dl sokeria, sitruunan mehua n. 4 rkl ja sitruunan raastettu kuori. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan. Täytteen koostumus on tässä vaiheessa kuohkean moussemaista, mutta melko vielä löysää. Jos täyte on kovin löysää, voit vatkata sitä vielä lisää, jolloin se kiinteytyy lisää. Huomaa, että mousse kiinteytyy jääkaapissa lisää.

Lusikoi tai pursota sitruunamousse noin 5-8 lasiin riippuen kuinka isot annokset haluat tehdä. Nosta lasit jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi tai yön yli.

Pilko mango suupalan kokoisiksi paloiksi ja lusikoi sitä lasiin moussen päälle. Ja eikun herkuttelemaan!

© Irina Lisinen

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Järisyttävän hyvä sitruunajälkiruoka lasissa

eikka

Mielestäni tuo on kyllä mousse tai vanukas, kakuksi voisi sanoa jos siinä olisi jotain kakun aineksia mukana.Mutta samapa tuo. Enemmän toivoisi ohjeita joissa käytettäisiin kotimaisia raaka-aineita tuontihedelmien ja philadelphiajuuston sijaan. Itse kyllä käytän kotimaisia vaihtoehtoja mutta näillä ohjeilla ihmisille myydään mielikuva että ulkolainen tuote on parempi,edullisempi tai herkullisempi.

Irina Lisinen

Moi eikka! Nimeämistä mietin itsekin moussen ja kakun väliltä. Vanukkaaksi en tätä kuitenkaan luokittelisi, koska koostumus on kuohkea. Mikä sitten tekee kakusta kakun? Tässä tuo ”mousse” osio on miltei prikulleen sama kuin järisyttävän hyvässä sitruunajuustokakussa (sisältäen reilusti tuorejuustoa, joka on myös yksi juustokakun osa). Tästä puuttuu vain pohja, mutta onhan niitä pohjattomia kakkujakin olemasa. Tuon nimeämisongelman takia tämä onkin otsikoitu jälkiruoaksi ja myöhemmin kutsuttu sekä juustokakuksi että mousseksi. No mutta, onpa tämä sitten mousse tai mikälie, niin hyvää on.
Kukin saa onneksi käyttää leivonnassa juuri niitä tuotteita, mitä itse haluaa. Mulla tähän upposi tällä kertaa tarjouksesta ostamaani Philadelphiaa, ja mainitsin sen ainesosissa vain sen takia. Sen pieni suolaisuus sopi tähän kivasti ja muilla tuotteilla mausta tulee hieman erilainen, mutta silti varmaan hyvinkin toimiva.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *