Kasvis-juustopiirakka

Tämä on yksi parhaista maistamistani kasvispiirakoista. Olen pari kertaa aiemminkin tehnyt vastaavanlaista kasvispiirakkaa synttärijuhliin ja silloin se katosi pöydästä todella nopsaan. Piirakan täyte on kasvisversioksi erittäin maukas ja sitä on helppo muokata eri kasviksilla. Juustot antavat piirakkaan mukavan säväyksen ja niiden takia tämä varmaan onkin niin herkullista 🙂 Söimme tätä päivälliseksi ja lihaa rakastava mieheni kehui täytettä ja otti reilusti lisää 🙂 

Olen jo aiemmin testaillut rahka-voitaikinan keventämistä rasvaa vähentämällä. Testaus oli onnistunut, joten halusin tällä kertaa koittaa täysin rasvatonta maitorahkaa sisältävää piirakkapohjaa. Pohjasta tuli todella pehmeä! Suutuntuma oli kuitenkin ehkä hieman liikaa pannarimainen. Jos jatkossa tulee tehtyä vastaavaa (tai joku muukin haluaa koittaa 🙂 ) kannattaa munia laittaa vain 1 ja jauhoja ehkä hitunen enemmän. Alla alkuperäinen ohje ja sulkeissa muutosajatukset. Pohjataikinaan sopisi perusvehnäjauhojen sijasta taatusti todella hyvin leseetkin. Tai sitten voi käyttää samaa pohjaa kuin aiemmin tekemässäni kasvispiirakassa. Se toimii taatusti 🙂

Täyte on siis mielestäni todella hyvä! Suolaisuutta pystyy säätelemään aurajuuston ja kasvisliemikuution määrällä. Laitoin kokonaisen kasvisliemikuution ja siitä tuli jo aika suolainen, mutta itse ainakin pidän kunnolla suolaisista. Niin ja kannattaa muuten koittaa koskenlaskija-juustoa tuon tuorejuuston sijasta. Se sopii tähän mielettömän hyvin! 🙂

Juusto-kasvispiirakka

 
n.26 cm piirakkavuokaan
Pohjataikina:
2.5 dl vehnäjauhoja (2.75-3 dl voisi olla sopivampi määrä)
250 g maitorahkaa
2 munaa (1 riittäisi)
0.5 tl suolaa
Kasvistäyte:
550 g kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa yhteensä
2 punasipulia
½ dl Täysjyvävehnäjauhoja
2 dl maitoa
½ tl kuivattua kirveliä
½ tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua basilikaa
n.½-1 kasvisliemikuutio
1/2 pkt Aura-sinihomejuustoa
50 g pippuriseos-tuorejuustoa
Päälle:
1 dl punaleima emmental-juustoraastetta
Ohje:
Aloita täytteen teolla. Pilko sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa (n. 5-10 min.) kukkakaalin, parsakaalin ja porkkanoiden kanssa paistinpannulla, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito hyvin sekoittaen sekä mausteet. Anna täytteen kiehua pari minuttia ja sulata joukkoon vielä juustot. Ota paistinpannu pois levyltä ja tee pohja.

Sekoita maitorahka ja munat kulhossa. Lisää
suola ja jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Taputtele
taikina voidellun laakean (n.26 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
jauhotetuin käsin. Taikina on löysää, joten se valuu reunoilta pikkuhiljaa
alaspäin. Täyte kannattaakin lisätä heti kun on saanut pohjan paikoilleen.
Reunat nousevat takaisin hieman täytteen painosta.

Paista 225 asteessa n. 25-30 minuuttia. Lisää
juustoraaste päälle, kun piirakka on ollut uunissa n. 15 minuuttia. Älä
pelästy, vaikka taikinan reunat nousevat paljon uunissa. Ne laskeutuvat kyllä
takaisin uunista oton jälkeen piirakan jäähtyessä. Anna piirakan hieman jäähtyä ja makujen tasoittua ennen nauttimista.

Instagram

  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti
  • Ihanaa kun aurinko hellii ja pian meillä aletaan grillaamaan. Vinkkaan vielä ennen ulos menemistä, että kokosin blogiin muutamia herkullisia makeita ja suolaisia ohjeita kesän juhliin ja äitienpäiväksi 💖 Jos haluat tehdä vielä jotain herkkua huomiseksi, niin vilkaise vinkit blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aitienpaivan-makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/
#vinkki #äitienpäivä #suolaiset #makeat #leivonnaiset #suklaa #savulohi #kahvikakunmuotoinenkakku #suklaapossu #kotiliesi
  • Passion ja mango yhdessä ovat vain niin 💖 Tämän ihanan mangojuustokakun ohje on kulkeutunut lapsuuden kodista omaani. Tein tätä piiitkästä aikaa, tällä kertaa passionlisällä ja voi jehna kun oli hyvää. Oispa tätä vielä. Tekisköhän lisää heti äitienpäiväksi 🤔😋 Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suussasulava-mangojuustokakku-alias-mangohyydykekakku-passion-mangokiilteella/
#ihanitsetehty #passion #mango #juustokakku #bakingblogger #yummy #cheesecake #suklaapossu  #kotiliesi

suklaapossu

Keskustelu

Onpa herkullisen näköistä jälleen. Sinun blogissasi kuvat on aina niin hienoja. Omat kuvani on huonolla kameralla otettuja eikä kuvaajakaan taida kovin hyvä olla. 😀

Kiitos Napsu58 🙂 Tykkään valokuvaamisesta ja yritän kovin harjoitella jatkuvasti paremmaksi ja paremmaksi. Vielä jokin aika sitten kuvani olivat melko huonoja. Kehitystä on siis jo tapahtunut melkoisesti, mutta vielä on paljon harjoiteltavaa 🙂 Eipä siihen auta muu kuin kuvata kuvata ja kuvata. Ja ottaa vinkkejä muiden blogien hienoista ruokakuvista (esim. Suklaapandalla on mielettömän ihanat kuvat)! 🙂

Kaunis blogi ja paljon ihania ohjeita sinulla täällä! Kasvissyöjänä tuo kasvispiirakka näyttää tosi hyvältä… kiitos paljon ohjeesta:)

Kiitos 🙂 Leivon mielelläni erilaisia juttuja ja on todella hienoa kun löytää hyvän reseptin, kuten tämän herkkupiirakan 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.